Ρόδος: Έκλεψε 70 ευρώ για ν’ αγοράσει εισιτήριο επιστροφής για τη Θεσσαλονίκη

Ρόδος: Έκλεψε 70 ευρώ για ν’ αγοράσει εισιτήριο επιστροφής για τη Θεσσαλονίκη

Ρόδος: Έκλεψε 70 ευρώ για ν’ αγοράσει εισιτήριο επιστροφής για τη Θεσσαλονίκη

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2556 ΦΟΡΕΣ

Τον επόμενο μήνα θα δικαστεί από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου 28χρονος, ο οποίος είχε μπει σε δωμάτιο ξενοδοχείου στη Ρόδο, προκειμένου να κλέψει 70 ευρώ, για ν’ αγοράσει τα εισιτήρια της επιστροφής του για τη Θεσσαλονίκη!

Το περιστατικό είχε συμβεί πριν από εννέα χρόνια και συγκεκριμένα το καλοκαίρι του 2015 στη Ρόδο, οπότε και ο τότε 19χρονος δράστης είχε συλληφθεί από τους αστυνομικούς και παραπέμφθηκε στη δικαιοσύνη.

Ο 28χρονος πλέον σήμερα άνδρας, κατηγορείται για ληστρική κλοπή και στις 6 Μαρτίου πρόκειται να καθίσει για την πράξη του αυτή, στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου σε μία προσπάθεια να μειώσει ή και να εξαφανίσει την πρωτόδικη ποινή που του έχει επιβληθεί.

Συγκεκριμένα, το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου που εξέτασε για πρώτη φορά την υπόθεσή του, αναγνώρισε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας στον 28χρονο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή.

Πιο αναλυτικά, όλα έγιναν περίπου στις 2.30 το μεσημέρι του Σαββάτου 25 Ιουλίου 2015 σε ξενοδοχείο στην περιοχή της Ρόδου – Καλλιθέας. Ο 28χρονος κατάφερε να εισέλθει, μαζί με συνεργό του που διέφυγε της σύλληψης, στο δωμάτιο όπου διέμεναν δύο αλλοδαποί από τη Σλοβενία και ν’ αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ.

Δεν πρόλαβαν όμως να βγουν από το δωμάτιο, καθώς επέστρεψαν οι αλλοδαποί, οι οποίοι αφού αντιλήφθηκαν τι είχε συμβεί, ζήτησαν από τον 28χρονο να τους επιστρέψει τα χρήματα. Εκείνος όμως, όχι μόνο αρνήθηκε αλλά, όπως ανέφερε η Αστυνομία, αντέδρασε και με τη βία, με σκοπό να καταφέρει να τα κρατήσει, χωρίς όμως να το πετύχει, αφού αστυνομικοί που ειδοποιήθηκαν και μετέβησαν στο ξενοδοχείο, τον συνέλαβαν. Σε ό,τι αφορά τον συνεργό του, κατάφερε να διαφύγει. Στην κατοχή του 28χρονου εντοπίστηκαν και τα 70 ευρώ, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους Σλοβένους.

Εξεταζόμενος προανακριτικά από τους αστυνομικούς ο συλληφθείς, φέρεται να είχε δηλώσει, ότι έκλεψε προκειμένου να συγκεντρώσει τα χρήματα που χρειαζόταν για να βγάλει εισιτήριο επιστροφής για τη Θεσσαλονίκη, όπου διέμενε.

Αλλά και ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου όπου είχε βρεθεί, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Γρηγόρη Μοράρη, για να δώσει εξηγήσεις για τα όσα του καταλογίζονται, ο 28χρονος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε αρνηθεί την κατηγορία και είχε επισημάνει μεταξύ άλλων, πως πρόκειται για κλοπή από κοινού, αφού τα όσα εκτυλίχθηκαν στο δωμάτιο των αλλοδαπών δεν παραπέμπουν σε ληστεία.

Ο 28χρονος είχε παραδεχτεί ακόμη μία φορά, ότι πράγματι μπήκε στο δωμάτιο με σκοπό να αφαιρέσει το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή του, προκειμένου να καταφέρει έτσι να βγάλει εισιτήριο για να επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος είχε επισημάνει, πως αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι δεν αφαίρεσε οτιδήποτε άλλο από τον χώρο, αν και θα μπορούσε, αφού υπήρχαν ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.

Τελικά, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο 28χρονος με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα είχε αφεθεί ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισής του δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του και της καταβολής εγγύησης ποσού 3000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες