Εγκρίθηκε η μελέτη εργοταξιακής σήμανσης από το λιμάνι της Ακαντιάς ως τη Νέα Μαρίνα

Εγκρίθηκε η μελέτη εργοταξιακής σήμανσης από το λιμάνι της Ακαντιάς ως τη Νέα Μαρίνα

Εγκρίθηκε η μελέτη εργοταξιακής σήμανσης από το λιμάνι της Ακαντιάς ως τη Νέα Μαρίνα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1935 ΦΟΡΕΣ

Από το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου με ομόφωνη απόφασή του

Εγκρίθηκε από το συμβούλιο της κοινότητας Ρόδου, σε πρόσφατη συνεδρίασή του, η μελέτη προσωρινής εργοταξιακής σήμανσης που απαιτείται για την εκτέλεση εργασιών του έργου «Ανάπλαση και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το λιμάνι της Ακαντιάς ως τη Νέα Μαρίνα Ρόδου».

Το έργο εκτελείται σε τέσσερις φάσεις.
• Α’ Φάση:
Η Α’ φάση αφορά τις διατάξεις ελέγχου κυκλοφορίας και τις εργασίες σήμανσης που απαιτούνται κατά τη διάρκεια των εργασιών κατασκευής των πεζοδρομίων από τη δυτική πλευρά του οδοστρώματος και συγκεκριμένα από την συμβολή της οδού Αυστραλίας με την οδό Καποδιστρίου έως τη συμβολή της οδού Αυστραλίας με την οδό Μακρυγιάννη.

• Β’ Φάση:
Η Β’ φάση αφορά τις διατάξεις ελέγχου κυκλοφορίας και τις εργασίες σήμανσης που απαιτούνται κατά τη διάρκεια των εργασιών στα πεζοδρόμια της δυτικής πλευράς της οδού Καποδιστρίου από τη συμβολή της με την οδό Αυστραλίας έως τη συμβολή με την οδό Λαζάρου Τηλιακού.

• Γ’ Φάση:
Η Γ’ φάση αφορά τις διατάξεις ελέγχου κυκλοφορίας και τις εργασίες σήμανσης που απαιτούνται κατά τη διάρκεια των εργασιών στα πεζοδρόμια της δυτικής πλευράς της οδού Αυστραλίας από τη συμβολή της με την είσοδο του λιμένα Ακαντιάς έως τη συμβολή με την οδό Μακρυγιάννη και στην ανατολική πλευρά στην περιοχή των σφαγείων.

• Δ’ Φάση:
Η Δ’ φάση αφορά τις διατάξεις ελέγχου κυκλοφορίας και τις εργασίες σήμανσης που απαιτούνται κατά τη διάρκεια των εργασιών στα πεζοδρόμια της ανατολικής πλευράς της οδού Αυστραλίας από τη συμβολή της με την είσοδο του λιμένα Ακαντιάς έως τη συμβολή με την οδό Υψηλάντου, εφόσον υπάρξει απεμπλοκή από το ιδιοκτησιακό καθεστώς στην περιοχή των έργων, που έχει παραχωρηθεί στη ΜΑΡΙΝΑ ΡΟΔΟΥ Α.Ε.

Οι ανωτέρω φάσεις αλληλεπικαλύπτονται, συνεπώς η διάρκεια εφαρμογής των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της εργοταξιακής σήμανσης είναι έως το προβλεπόμενο εγκεκριμένο πέρας των εργασιών.

Η ΑΠΟΦΑΣΗ
Στην απόφαση αναφέρονται τα εξής:

«Το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ:

Να γνωμοδοτήσει ομόφωνα θετικά σύμφωνα και με την εισήγηση της υπηρεσίας για

1) Την έγκριση της μελέτης προσωρινής εργοταξιακής σήμανσης για την εκτέλεση του έργου «Ανάπλαση και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από το λιμάνι της Ακάντιας ως τη Νέα Μαρίνα Ρόδου» όπως αυτή απεικονίζεται στα συνημμένα σχέδια συνοδευόμενα με το Παράρτημα των ενδεικτικών θέσεων της κατακόρυφης σήμανσης με εφαρμογή αυτής έως την 21η Σεπτεμβρίου 2024.

2) Όλα τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν στις διατάξεις ρύθμισης της κυκλοφορίας θα υπόκεινται σε συχνούς ελέγχους από τους επιβλέποντες του έργου, ώστε να επιβεβαιώνεται η ορθή λειτουργία τους σε όλες τις ώρες της μέρας και της νύχτας και υπό οποιεσδήποτε κλιματολογικές συνθήκες, ή να διαπιστώνεται τυχόν συντήρηση ή αντικατάσταση κάποιου στοιχείου.

Σε κάθε περίπτωση, η ανάδοχος εταιρεία θα πρέπει να λαμβάνει μέτρα ασφαλείας για την πρόληψη οποιουδήποτε ατυχήματος και οποιοσδήποτε ζημιάς κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών καθώς είναι ο μόνος υπεύθυνος γι' αυτά και έχει αποκλειστικά όλες τις αστικές και ποινικές ευθύνες για κάθε τι που θα τύχει, είτε από δική του υπαιτιότητα (από πράξεις ή/και παραλείψεις του), είτε από τα εργαλεία και μηχανήματα που απασχολούνται στο έργο του.

Θα πρέπει να έχει το απαραίτητο ανθρώπινο δυναμικό στις θέσεις σήμανσης των κυκλοφοριακών αλλαγών.

Ρητά καθορίζεται ότι, ανεξάρτητα από τα ανωτέρω, ο Ανάδοχος «παραμένει ο μόνος και αποκλειστικά υπεύθυνος για την ασφάλεια των εργαζομένων ή των με άλλο τρόπο εμπλεκομένων στο έργο και είναι δική του ευθύνη η λήψη των ενδεδειγμένων και ορθών μέτρων ασφαλείας και η τήρηση των σχετικών κανονισμών».

Για θέματα πρόληψης ατυχημάτων ισχύουν όσα ορίζονται από την ελληνική νομοθεσία, όπως εκάστοτε ισχύει, κατά τον χρόνο εφαρμογής των σχετικών διατάξεων.

3) Μετά το πέρας των εργασιών να εφαρμοστεί η εγκεκριμένη μελέτη σήμανσης που προβλέπει η μελέτη».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας