Ομαδικά Βιωματικά Εργαστήρια Συμβουλευτικής διεξήχθησαν με επιτυχία

Ομαδικά Βιωματικά Εργαστήρια Συμβουλευτικής διεξήχθησαν με επιτυχία

Ομαδικά Βιωματικά Εργαστήρια Συμβουλευτικής διεξήχθησαν με επιτυχία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 963 ΦΟΡΕΣ

Το Δίκτυο Υπηρεσιών Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής Εργαζομένων και Ανέργων του ΙΝΕ – ΓΣΕΕ σε συνεργασία με το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Ρόδου (Μιχ. Πετρίδη 29, στον χώρο του 7ου Γυμνασίου Ρόδου) συνδιοργάνωσαν Ομαδικά Βιωματικά Εργαστήρια Συμβουλευτικής, την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024 με θέματα:

- «Ανάπτυξη δεξιοτήτων επαγγελματικής προσαρμοστικότητας» και

- «Διαχείριση εργασιακού άγχους».

Η αναγκαιότητα για την πραγματοποίηση των εργαστηρίων προέκυψε από τη διαπίστωση, ότι οι ολοένα εντεινόμενες και ραγδαίες μεταβολές του τρόπου οργάνωσης της εργασίας, έχουν διαμορφώσει νέες απαιτήσεις στο εργασιακό περιβάλλον, οι οποίες με τη σειρά τους δημιουργούν άγχος στους εργαζόμενους ή απαιτούν νέες δεξιότητες / ικανότητες προσαρμογής.

Στο πλαίσιο αυτό, ο σύμβουλος απασχόλησης Μάνος Πετράκης ενημέρωσε τους συμμετέχοντες σχετικά με το πώς η επαγγελματική προσαρμοστικότητα αναδεικνύει την πρωτοβουλία στη δόμηση της σταδιοδρομίας και στη λήψη επαγγελματικών αποφάσεων.

Όσον αφορά τη διαχείριση του εργασιακού άγχους, σκοπός του βιωματικού εργαστηρίου ήταν η ανάπτυξη δεξιοτήτων διάγνωσης και διαχείρισης των καταστάσεων που δημιουργούν εργασιακό άγχος, διαχωρίζοντάς το από το εργασιακό στρες και αναπτύσσοντας τεχνικές αντιμετώπισής του.

Μέσω βιωματικών τεχνικών, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να αναγνωρίσουν τις «στάσεις» και τις «αντιδράσεις» τους στο πλαίσιο των συγκρούσεων με την ανάπτυξη δεξιοτήτων διαχείρισής τους.

Το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων των συμβούλων του ΣΔΕ Ρόδου και συγκεκριμένα της συμβούλου επαγγελματικού προσανατολισμού, κας Καλλιρόης Μανούσου και της ψυχολόγου, κας Κικής Αγιασοφίτη.

Τέλος, το ΣΔΕ Ρόδου, ευχαριστεί θερμά την επιστημονική συνεργάτιδα του Περιφερειακού ΙΝΕ - ΓΣΕΕ Νοτίου Αιγαίου, κα Ρέα Μαζαράκη και τον σύμβουλο απασχόλησης του ΙΝΕ- ΓΣΕΕ, κ. Μάνο Πετράκη.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»