Το Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – Βρυξέλλες

Το Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – Βρυξέλλες

Το Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο – Βρυξέλλες

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1692 ΦΟΡΕΣ

Ένα αξέχαστο ταξίδι στην καρδιά της Ευρώπης -στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που εδρεύει στις Βρυξέλλες, πραγματοποιήθηκε από μαθητές και μαθήτριες του Πανορμιτείου Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων Σύμης, που έχουν συμμετάσχει και διακριθεί σε ευρωπαϊκά προγράμματα- Euroscola, Πρέσβεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (EPAS), Erasmus+, etwinning, συνέδρια προσομοίωσης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (MRC Rhodes).

Το Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης περί της επισκέψεων των μαθητών και μαθητριών του σχολείου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναφέρει τα εξής:

«Από την ακριτική Σύμη μας, ταξίδεψαν πρόθυμοι να παρακολουθήσουν την εσωτερική λειτουργία ενός από τους πιο σημαντικούς θεσμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η κα Τζένη Παπασωτηρίου, υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ξενάγησε την ομάδα στους χώρους του Ε.Κ. Στο εμβληματικό ημικύκλιο, όπου συζητούνται και λαμβάνονται αποφάσεις που διαμορφώνουν το μέλλον της Ευρώπης, οι μαθητές/τριες απέκτησαν μία βαθύτερη κατανόηση της νομοθετικής διαδικασίας και της σημασίας της δημοκρατικής συμμετοχής σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Καθ' όλη τη διάρκεια της επίσκεψης, οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν ενεργά, θέτοντας ερωτήσεις και συμμετέχοντας σε συζητήσεις σχετικά με τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, τις διάφορες επιτροπές του και το ευρύτερο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνέχεια, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Ιστορίας της Ευρώπης, όπου εμβάθυναν στην πλούσια ταπισερί της ευρωπαϊκής κληρονομιάς και απέκτησαν γνώσεις για τα ιστορικά γεγονότα που διαμόρφωσαν την Ευρώπη.

Έφυγαν από τις Βρυξέλλες με καρδιές και μυαλά γεμάτα έμπνευση και νέες γνώσεις. Η εμπειρία τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όχι μόνο βάθυνε την εκτίμησή τους για την ευρωπαϊκή ενότητα και τη συνεργασία, αλλά ενίσχυσε επίσης τη δέσμευσή τους για ενεργό συμμετοχή στα κοινά και συμμετοχή στην παγκόσμια σκηνή.

Με τα μάτια τους στραμμένα στον ορίζοντα, είναι έτοιμοι να συνεισφέρουν ουσιαστικά σε έναν πιο φωτεινό, πιο διασυνδεδεμένο και δημοκρατικό κόσμο!

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι μας στήριξαν στην πραγματοποίηση αυτού του ονείρου!»

Διαβάστε ακόμη

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

2 χρυσά μετάλλια και 1 χάλκινο απέσπασε η Anosis Robotics Academy στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Πασχαλινά έθιμα στο 14ο Δ.Σ. Ρόδου