Συμμετοχή του 1ου Γυμνασίου Ρόδου σε επιμορφωτικό σεμινάριo στην Πράγα

Συμμετοχή του 1ου Γυμνασίου Ρόδου  σε επιμορφωτικό σεμινάριo στην Πράγα

Συμμετοχή του 1ου Γυμνασίου Ρόδου σε επιμορφωτικό σεμινάριo στην Πράγα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1218 ΦΟΡΕΣ

Το πρόγραμμα Erasmus+ KA122 του 1ου Γυμνασίου Ρόδου - Καπνοβιομηχανία, με τίτλο «Σχολείο μου, Γη μου.

Ενεργοί Πολίτες στην Ψηφιακή Εποχή» έχει ως πρωταρχικό σκοπό την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, καθώς αυτό αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εξέλιξη της σχολικής μονάδας και όλων όσων εμπλέκονται σε αυτήν.

Το 1ο Γυμνάσιο Ρόδου περί της συμμετοχής εκπαιδευτικών του σχολείου σε πλήθος επιμορφώσεων και με την ευκαιρία της πρόσφατης συμμετοχής τους που έλαβε χώρα στην Πράγα, αναφέρει τα εξής:

«Έχοντας ως γνώμονα τις αδυναμίες, τόσο σε επίπεδο σχολικής μονάδας όσο και του εκπαιδευτικού συστήματος γενικότερα, θεωρήσαμε ότι η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών πρέπει να επικεντρωθεί σε 3 άξονες: την ψηφιακή ενδυνάμωση, τη βιωσιμότητα, καθώς έχουμε βάλει ως προτεραιότητα την αναγνώριση της «Καπνό» ως eco school και την πολιτειότητα, λαμβάνοντας ενεργό ρόλο ως πολίτες.

Έτσι, μετά την κινητικότητα στην Ισπανία, όπου εστιάσαμε στις βιώσιμες πρακτικές, την κινητικότητα στη Φινλανδία- Εσθονία με επίκεντρο τα επιτυχημένα εκπαιδευτικά συστήματα των δύο χωρών, η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών του 1ου Γυμνασίου Ρόδου συνεχίστηκε με σταθμό την Πράγα και είχε ως θέμα «Καινοτόμες προσεγγίσεις στη διδασκαλία».

Στην επιμόρφωση έλαβαν μέρος οι εκπαιδευτικοί Γεωργιάδου Μαρία, γαλλικής φιλολογίας, Ζερβού Αικατερίνη, φιλόλογος, Κρομμύδα Ευαγγελία, φιλόλογος και Ρηγογιάννης Δημήτριος, μαθηματικός, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε ομαδικές εργασίες με εκπαιδευτικούς από Κύπρο, Ισπανία, Πορτογαλία και Ισλανδία, ν’ ανταλλάξουν απόψεις και να αλληλεπιδράσουν δημιουργικά.

Για τις δραστηριότητες χρησιμοποιήθηκαν εκτός από διαδικτυακά εργαλεία, παιχνίδια επικοινωνίας και ομαδικές εργασίες με κυρίαρχα στοιχεία την φαντασία, την κριτική σκέψη και τη δημιουργικότητα. Επόμενος στόχος, η διάχυση των καλών πρακτικών στη σχολική κοινότητα, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι εκπαιδευτικοί καθώς και εφαρμογή τους στην τάξη, ώστε να αποτυπωθεί η απήχησή τους στους μαθητές και να καταγραφούν τα αποτελέσματα».

Διαβάστε ακόμη

Τρία βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό απέσπασε ο «Δράκος της Ρόδου»

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου