Συνεχίζεται έως τις 26 Φεβρουαρίου η αποχή των δικηγόρων

Συνεχίζεται έως τις 26 Φεβρουαρίου η αποχή των δικηγόρων

Συνεχίζεται έως τις 26 Φεβρουαρίου η αποχή των δικηγόρων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 646 ΦΟΡΕΣ

Συνεχίζουν έως τις 26 Φεβρουαρίου οι δικηγόροι της Ρόδου την αποχή τους, την οποία όμως θα αναστείλουν για μία ημέρα, στις 20 Φεβρουαρίου, για δίκες συμφερόντων Ελληνικού Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ δημοσίου τομέα, πλην ΟΤΑ και από τις υποθέσεις Νομικής Βοήθειας, οι οποίες θα εκδικάζονται.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες, το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου λαμβάνοντας υπόψη την από 15/2/2024 απόφαση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας αποφάσισε την αναστολή της αποχής των δικηγόρων μελών του από τα καθήκοντα τους από την Τρίτη 20/2/2024 ως προς τις δίκες συμφερόντων Ελληνικού Δημοσίου, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ δημοσίου τομέα, πλην ΟΤΑ και από τις υποθέσεις Νομικής Βοήθειας, οι οποίες θα εκδικάζονται.

Κατά τα λοιπά ισχύει η αποχή των μελών του έως Δευτέρα 26/2:– Από όλες τις ποινικές δίκες, εκτός των δικών που προέρχονται από διακοπή και στις οποίες έχει ήδη ξεκινήσει η εξέταση του πρώτου μάρτυρα.– Από την έκδοση Διαταγών Πληρωμής και πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, Τραπεζών και funds.

ΚΑΙ την Παρασκευή 23/2/2024 η αποχή θα είναι καθολική

Άδειες θα χορηγούνται αποκλειστικά και μόνο:– Σε περιπτώσεις παραγραφών και αποσβεστικών προθεσμιών,συμπεριλαμβανομένων των δικονομικών.

– Στις ποινικές υποθέσεις, στα πλημμελήματα συμπληρωμένα έξι (6) έτη στον α’ και επτά (7) έτη στον β’ βαθμό και στα κακουργήματα συμπληρωμένα δεκαπέντε (15) έτη στον α΄ βαθμό και δεκαοκτώ (18) έτη στο β’ βαθμό.

– Σε ποινικές δίκες β’ βαθμού με κρατούμενο, συνεπεία πρωτοβάθμιας καταδικαστικής απόφασης.

– Σε περιπτώσεις προσωρινά κρατουμένων, εν’ όψει της συμπλήρωσης προσωρινής κράτησης. Συμπληρωμένοι δέκα μήνες σε περίπτωση δωδεκαμήνου και δεκαπέντε μήνες σε περίπτωση δεκαοκτάμηνου.– Σε αυτόφωρα και συνοδείες.

Για τον Δικηγορικό Σύλλογο Ρόδου

Ο Πρόεδρος Η Γ.Γραμματέας

Βασίλειος Περίδης Ανθούλα Καραολάνη

Διαβάστε ακόμη

45χρονος συνελήφθη στη Ρόδο για κλοπή τραπεζικής κάρτας

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο

Ιακ. Γρύλλης: «Επιχειρείται η ηθική και οικονομική εξόντωσή μου»

54 προσλήψεις από τον δήμο Ρόδου για την προστασία των δασών

Απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή στις δασικές περιοχές τις νυκτερινές ώρες

Επίθεση Γ. Νικητιάδη στη ΝΔ για το ακτοπλοϊκό Καρπάθου-Κάσου σε συζήτηση με τον Γ. Παππά στη Βουλή