Εκδήλωση για την εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο 5ο Γυμνάσιο Ρόδου

Εκδήλωση για την εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο 5ο Γυμνάσιο Ρόδου

Εκδήλωση για την εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στο 5ο Γυμνάσιο Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 900 ΦΟΡΕΣ

Εκδήλωση για την εθελοντική αιμοδοσία και τον τρόπο με τον οποίο αυτή μπορεί να διασώσει ζωές και να φέρει ανακούφιση σε όσους τη χρειάζονται, πραγματοποίησε χθες στο 5ο Γυμνάσιο Ρόδου, ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρόδου «Άγιος Εφραίμ»

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Βασίλης Νικολής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των μαθητών και δήλωσε, ότι μόνο μέσω της αλληλεγγύης και της συνεργασίας μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους.

Ανέφερε συγκεκριμένα τα εξής: «Είναι πραγματικά συγκινητικό και ελπιδοφόρο να βλέπουμε τα νέα παιδιά να αναλαμβάνουν δράση για το κοινό καλό.

Σήμερα (σ.σ. χθες), στο 5ο Γυμνάσιο Ρόδου, κατόπιν μιας εξαιρετικής πρωτοβουλίας, μιλήσαμε για τη σημαντική πράξη της τακτικής εθελοντικής αιμοδοσίας και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να διασώσει ζωές και να φέρει ανακούφιση σε όσους τη χρειάζονται, προσφέροντάς τους πολύτιμη ελπίδα.

Τα οφέλη της τακτικής εθελοντικής αιμοδοσίας είναι αμέτρητα και πολύτιμα. Πέραν της αίσθησης ικανοποίησης που προκύπτει από την προσφορά στην κοινωνία, η αιμοδοσία συμβάλλει στη διατήρηση της υγείας του ίδιου του δότη.

Το αίμα που δίνεται βοηθά στη μείωση του κινδύνου ασθενειών και βοηθάει στην πρόληψη πολλών προβλημάτων υγείας.

Πέραν αυτού, η ενεργή συμμετοχή σε τέτοιες πρωτοβουλίες διδάσκει την αλληλεγγύη και τη σημασία της προσφοράς, διαμορφώνοντας χαρακτήρες και καλλιεργώντας αξίες.

Ο Σύλλογός μας, μετά την εξαιρετική αυτή εκδήλωση, εκφράζει τις ειλικρινείς ευχαριστίες του προς τον διευθυντή κ. Μιχάλη Χατζηνικόλα και τους καθηγητές του 5ου Γυμνασίου Ρόδου, για την ενθάρρυνση και την υποστήριξή τους στους μαθητές, προωθώντας έτσι την ευαισθητοποίησή τους σχετικά με τη σπουδαιότητα της αιμοδοσίας.

Μόνο μέσω της αλληλεγγύης και της συνεργασίας μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους».

Διαβάστε ακόμη

Πολιτιστικές δράσεις στη Σορωνή της Ρόδου

Σε Πανελλήνιο Σχολικό Διαγωνισμό τάξεις του Δημοτικού Σχολείου Σορωνής

Εκδήλωση για τη βία εναντίον των γυναικών

«Γη Μήτηρ»: Παρουσίαση ποιητικής συλλογής της Ιουλίτας Ηλιοπούλου

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο