Πιθανόν νέα στοιχεία στη δικογραφία για τη δολοφονία της Αναστάζια

Πιθανόν νέα στοιχεία στη δικογραφία για τη δολοφονία της Αναστάζια

Πιθανόν νέα στοιχεία στη δικογραφία για τη δολοφονία της Αναστάζια

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4488 ΦΟΡΕΣ

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα γνωρίζουμε, αν στην ήδη σχηματισθείσα δικογραφία προστεθούν και νέα στοιχεία για τον θάνατο της 27χρονης Αναστάζια από την Πολωνία, η οποία είχε εντοπιστεί νεκρή, τον Ιούνιο του 2023 στην περιοχή Αλυκές, της Κω.

Και αυτό, θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της έρευνας που θα πραγματοποιήσουν οι αρμόδιοι των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. στην τσάντα της άτυχης κοπέλας, η οποία εντοπίστηκε στην Κω στις 5 Φεβρουαρίου 2024 ανοικτή, από έναν πολίτη και παραδόθηκε στις διωκτικές Αρχές του νησιού.


Σύμφωνα με το kosnews24.gr, η τσάντα της Αναστάζια αλλά και τα προσωπικά της αντικείμενα, με εντολή της ανακρίτριας Κω, εστάλησαν στις 14 Φεβρουαρίου (με μεταγωγή) με το πλοίο της γραμμής στην Αθήνα και συγκεκριμένα στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια, όπου θα γίνει περαιτέρω εξέταση των στοιχείων για τον εντοπισμό τυχόν βιολογικού υλικού.


Αξίζει να σημειωθεί, πως κατηγορούμενος για τον βιασμό και την ανθρωποκτονία από πρόθεση τής 27χρονης κοπέλας από την Πολωνία φέρεται να είναι 33χρονος από το Μπαγκλαντές, ο οποίος εξ αρχής αρνείται όλα όσα του καταλογίζονται και έως και σήμερα δεν έχει παραδεχτεί καμία από τις τρεις κατηγορίες που τον βαραίνουν. Ο αλλοδαπός βρίσκεται στη φυλακή ως προσωρινά κρατούμενος.


Η υπόθεση άρχισε ν’ απασχολεί τις Διωκτικές Αρχές της Κω, μετά από καταγγελία του 29χρονου Πολωνού φίλου της Αναστάζια, οποίος δήλωσε την εξαφάνισή της κοπέλας στην Αστυνομία το μεσημέρι της Τρίτης 13 Ιουνίου 2023 περιγράφοντας την τελευταία συνομιλία που είχε μαζί της.


Σύμφωνα με την κατάθεση του νεαρού, η Αναστάζια-Πατρίτσια, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί του λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ της Δευτέρας 12 Ιουνίου 2023. Όπως του είπε, βρισκόταν σε κατάσταση μέθης στο Μαρμάρι και θα επέστρεφε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου με έναν φίλο της, ο οποίος θα τη συνόδευε με τη μηχανή του. Ωστόσο, λίγη ώρα μετ,ά η κοπέλα έστειλε στον 29χρονο την ακριβή τοποθεσία στην οποία βρισκόταν προκειμένου να πάει να την πάρει. Εκείνος πήγε στο σημείο αλλά δεν βρήκε κανέναν.


Παράλληλα, της τηλεφωνούσε για να μάθει τι έχει γίνει αλλά το κινητό της ήταν απενεργοποιημένο.
Τις επόμενες ώρες, τα ίχνη της 27χρονης κοπέλας, εξαφανίστηκαν. Το τελευταίο στίγμα του κινητού της εντοπίστηκε από εφαρμογή αναζήτησης συσκευής, που έχει στο τηλέφωνό του ο 29χρονος σύντροφός της, στις 4:16 τα ξημερώματα της 13ης Ιουνίου, στην περιοχή Τιγκάκι.


Η μητέρα της Αναστάζια είχε δηλώσει τότε, σε πολωνικό μέσο, πως η 27χρονη έχει πέσει θύμα απαγωγής. Όλα τα στοιχεία των Αρχών που συλλέχθηκαν, και κυρίως οι καταγραφές από κάμερες ασφαλείας οδηγούσαν στο συμπέρασμα, ότι το βράδυ εκείνο η κοπέλα ήταν μαζί με τον 33χρονο από το Μπαγκλαντές ο οποίος και συλλαμβάνεται για την αρπαγή της 27χρονης.


Οι ημέρες περνούσαν, η Πολωνή κοπέλα δεν εντοπίζονταν και τελικά το χειρότερο σενάριο που βρισκόταν στο μυαλό των αστυνομικών που συμμετείχαν τις έρευνες από την πρώτη στιγμή, επιβεβαιώθηκε.


Η 27χρονη Πολωνή εντοπίστηκε νεκρή, το απόγευμα, λίγο πριν τις επτά, της Κυριακής 18 Ιουνίου 2023 στην περιοχή Αλυκές. Τη σορό εντόπισε εθελόντρια που έπαιρνε μέρος στις έρευνες μετά την εξαφάνιση της κοπέλας, ένα χιλιόμετρο από το σπίτι του 33χρονου Μπαγκλαντεσιανού. Το πτώμα της άτυχης γυναίκας ήταν ανάμεσα σε χόρτα, τοποθετημένο σε σακούλα.


Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κω και του κλιμακίου του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που μετέβησαν στο νησί, έλεγξαν τους πάντες και τα πάντα προκειμένου να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα για το πώς και από ποιον ή από ποιους βρήκε τραγικό θάνατο η άτυχη 27χρονη Αναστάζια.

Τελικά, αξιοποιώντας όλα τα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους και κυρίως τις καταγραφές από κάμερες ασφαλείας οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα, ότι υπεύθυνος για το θάνατο της Αναστάζια είναι ο 33χρονος από το Μπαγκλαντές και έτσι, σε βάρος του, στις 22 Ιουνίου 2023 ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό και ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Είχε προηγηθεί ο σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος του για το αδίκημα της αρπαγής της άτυχης κοπέλας.

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες