Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1721 ΦΟΡΕΣ

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών ασκήθηκε χθες το μεσημέρι, από την αρμόδια Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, σε βάρος του 41χρονου αλλοδαπού αλβανικής καταγωγής, ο οποίος εντοπίστηκε να κατέχει 645 γραμμάρια κάνναβης και 156 γραμμάρια κοκαΐνης, κρυμμένα σε χώρο πυκνής βλάστησης στην αυλή του σπιτιού του!

Στην ίδια υπόθεση κατηγορούνται επίσης ένας Έλληνας ηλικίας 24 ετών και ένας ακόμη Αλβανός, ηλικίας 31 ετών, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, ο κάθε εμπλεκόμενος φέρεται να είχε συγκεκριμένο ρόλο στην υπόθεση και αναλυτικότερα, ο 41χρονος Αλβανός φέρεται να έπαιρνε μικρές ποσότητες από τα ναρκωτικά που είχε κρυμμένα σε αύλειο χώρο του σπιτιού του και να τα άφηνε κάτω από κοντινό κάδο σκουπιδιών. Από εκεί τα παραλάμβαναν ο 24χρονος Έλληνας και ο 31χρονος αλλοδαπός.

Πιο αναλυτικά, όλα ξεκίνησαν μετά τη λήψη πληροφορίας που είχαν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου για τον 41χρονο αλλοδαπό, ο οποίος είναι γνωστός στις διωκτικές Αρχές της περιοχής μας, καθώς και παλαιότερα είχε απασχολήσει σε άλλη υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.

Έτσι, οι αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική παρακολούθηση τον 41χρονο, ο οποίος και σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», είχε κρύψει σε σημείο της αυλής του με πυκνή βλάστηση ποσότητες κοκαΐνης και κάνναβης.

Από τα ναρκωτικά αυτά, ο 41χρονος έπαιρνε μικρές ποσότητες και τις άφηνε κάτω από κάδο σκουπιδιών. Τις ποσότητες αυτές τις έπαιρναν έπειτα ο 24χρονος με τον 31χρονο και έφευγαν.

Αφού εντοπίσθηκε η «καβάτζα» που χρησιμοποιούσε ο Αλβανός και εξακριβώθηκε ο τρόπος δράσης του, προχθές (16 Φεβρουαρίου 2024) περίπου στις 12 το μεσημέρι, αστυνομικοί που χειρίζονταν την υπόθεση ακινητοποίησαν τον δράστη έξω από την κατοικία του και ακολούθησε έρευνα, κατά την οποία βρέθηκαν συνολικά:

• Κάνναβη (ακατέργαστη) βάρους 644,8 γραμμαρίων.

• Κοκαΐνη βάρους 156,7 γραμμαρίων.

• Ζυγαριά ακριβείας.

Όλες οι ναρκωτικές ουσίες και η ζυγαριά κατασχέθηκαν ενώ ο 41χρονος συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, χθες το μεσημέρι προσήχθη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ρόδου, συνοδευόμενος από τον συνήγορό του κ. Φώτη Ρωμαίο, όπου και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Ο 41χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για τη Δευτέρα, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του και μέχρι τότε συνεχίζεται η κράτησή του.

Η σύλληψη και η καταδίκη για ένα κιλό ηρωίνης και 144 γραμ. χασίς
Ο 41χρονος Αλβανός, δεν είναι η πρώτη φορά που συλλαμβάνεται για διακίνηση ναρκωτικών, καθώς και τον Νοέμβριο του 2022 είχε απασχολήσει τις διωκτικές Αρχές του νησιού μας για υπόθεση ενός και πλέον κιλού ηρωίνης, 144 γραμμάρια κάνναβης, ζυγαριές ακριβείας και 1.900 ευρώ που είχαν εντοπιστεί στην κατοχή του.

Μάλιστα για την υπόθεση αυτή, δικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου στις 10 Ιουλίου 2023 και καταδικάστηκε για το αδίκημα της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, σε κάθειρξη 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Συγκεκριμένα, γι’ αυτή την υπόθεση όλα είχαν ξεκινήσει την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2022 στις 7.30 το απόγευμα, όταν περιπολούντες αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) εντόπισαν στην πόλη της Ρόδου ένα Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ίδιος ο 41χρονος και θέλησαν να του κάνουν έλεγχο.

Κατά τη διάρκεια αυτής, οι αστυνομικοί εντόπισαν μία συσκευασία που περιείχε ηρωίνη βάρους 1 κιλού και 12 γραμμαρίων, μία συσκευασία με δύο γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 1.910 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Στη συνέχεια, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι του 41χρονου όπου και είχαν εντοπίσει 142,2 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και ζυγαριές ακριβείας.

Συνολικά, στην κατοχή του 41χρονου (σε αυτοκίνητο και σπίτι) είχαν βρεθεί και κατασχεθεί:

• Ηρωίνη βάρους 1 κιλού και 12 γραμμαρίων.

• Κάνναβη ακατέργαστη βάρους 144,2 γραμμάριων.

• Ζυγαριές ακριβείας.

• Το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ως μέσο μεταφοράς-διακίνησης των ναρκωτικών.

• Το χρηματικό ποσό των 1.910 ευρώ.

• Κινητό τηλέφωνο.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, ο 41χρονος, προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα και του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αλλοδαπός, απολογούμενος, είχε ισχυριστεί μεταξύ άλλων, ότι βρίσκεται στη χώρα μας από το 2000 και πως είναι εξαρτημένος χρήστης ουσιών και συγκεκριμένα ηρωίνης αλλά και των λοιπών ουσιών. Ο ίδιος είχε πει, πως είναι παντρεμένος και έχει και παιδί στο νησί μας και πως απασχολείται στην επιχείρηση του πεθερού του.

Όταν το καλοκαίρι του 2022 μετέβησαν με τον πεθερό του στην Αθήνα για δουλειές, πήγε στην Ομόνοια για να βρει τη δόση του, και εκεί γνώρισε έναν συμπατριώτη του, ο οποίος του είχε πει να κάνει μεταφορά ηρωίνης και θα φρόντιζε να του βρει άνθρωπο που θα προμήθευε στον 41χρονο Αλβανό, φθηνότερα ναρκωτικά.

Ο τελευταίος αρνήθηκε, καθώς όμως, τα χρήματα από τον πεθερό του μειώθηκαν το προηγούμενο διάστημα πριν τη σύλληψή του, καθώς διαπίστωσε ότι είχε ξεφύγει με την εξάρτησή του αυτή, δέχτηκε να μεταφέρει την ποσότητα ηρωίνης, με την οποία συνελήφθη από το κέντρο της πόλης της Ρόδου στην Ιξιά.

Ως αντάλλαγμα για τη μεταφορά αυτή θα ελάμβανε 50 γραμμάρια ηρωίνης με την οποία θα κάλυπτε τις ανάγκες του για περίπου ένα μήνα. Σε ό,τι αφορά τον παραλήπτη των ναρκωτικών, είχε δηλώσει άγνοια.

Ο 41χρονος αλλοδαπός είχε προσθέσει επίσης, πως η ακατέργαστη κάνναβη που επίσης την κατείχε για προσωπική του χρήση την είχε κλέψει από φυτεία που είχε εντοπίσει στο Μανδρικό πριν καιρό, και τα αποξήρανε για λογαριασμό του.

Οι ισχυρισμοί του αυτοί όμως, δεν είχαν πείσει τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και τον ανακριτή, οι οποίοι με σύμφωνη γνώμη είχαν αποφανθεί την προσωρινή κράτηση του 41χρονου Αλβανού.

Διαβάστε ακόμη

Συνελήφθη 22χρονος αλλοδαπός για διακίνηση ναρκωτικών στη Ρόδο

Καταδικάστηκε 53χρονος Βούλγαρος που εξαπάτησε υπάλληλους ανταλλακτηρίων

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω