ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Πολλά μικρά κοινωφελή έργα δεν εξετελέσθησαν διότι κατά τας προεκλογικάς περιόδους είχεν απαγορευθή η εκτέλεσις έργων

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964:  Πολλά μικρά κοινωφελή έργα δεν εξετελέσθησαν διότι κατά τας προεκλογικάς περιόδους είχεν απαγορευθή η εκτέλεσις έργων

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Πολλά μικρά κοινωφελή έργα δεν εξετελέσθησαν διότι κατά τας προεκλογικάς περιόδους είχεν απαγορευθή η εκτέλεσις έργων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 266 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3859

ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕΝ Ο ΣΑΛΟΣ
ΜΙΚΡΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ
Ν’ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΕΙΣ ΤΗΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΝ
Διά την απασχόλησιν του πληθυσμού
Μία εκ των συνεπειών της πολιτικής ανωμαλίας εις την χώραν και ειδικώτερον εις την Δωδεκάνησον ήτο και η αναστολή επί μήνας της εκτελέσεως έργων εις Δήμους και Κοινότητας. Πολλά μικρά κοινωφελή έργα δεν εξετελέσθησαν διότι κατά τας προεκλογικάς περιόδους είχεν απαγορευθή η εκτέλεσις έργων. Η αναστολή αυτή της εκτελέσεως έργων είχεν ως άμεσον αποτέλεσμα την αποστέρησιν πολλών υποαπασχολουμένων εις την γεωργίαν ατόμων από τα ημερομίσθια που συνήθως κατά τους χειμερινούς μήνας ελάμβανον.

Υπήρξε όμως και το δευτερεύον αποτέλεσμα ουσιώδες και σημαντικόν επίσης δηλαδή η καθυστέρησις της αναπτύξεως ωρισμένων κοινοτήτων αι οποίαι είχον ανάγκην από έργα υδρεύσεως, εξυγιαντικά, αρδευτικά και άλλα.

Ήδη από τας διαφόρους κοινότητας, ιδία δέ τας απομεμονωμένας καταφθάνουν εκκλήσεις των χωρικών, οι οποίοι ζητούν την ταχείαν έναρξιν των έργων του προηγουμένου προγράμματος καθώς και την επίσπευσιν της εξαγγελίας και εκτελέσεως νέου προγράμματος του 1964 διά να δυνηθούν να απασχοληθούν και να έχουν ένα ημερομίσθιον.

Εις Ρόδον
ΕΠΙΔΗΜΙΑ ΓΡΙΠΠΗΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ
Επιδημικήν μορφήν προσέλαβεν η γρίππη εις την Ρόδον όπου εκατοντάδες παιδιών έχουν προσβληθεί και ήδη αι παιδιατρικαί κλινικαί είναι σχεδόν πλήρεις. Τα συμπτώματα της γρίππης αυτής των παιδιών είναι πυρετός, βήξ επίμονος, έμετοι, ανορεξία και στενοχωρία. Οι ιατροί της πόλεως ευρίσκονται σχεδόν εις συνεχή κίνησιν, επισκεπτόμενοι τα ασθενούντα άτομα και κυρίως τα παιδιά, όπου δίδουν οδηγίας διά την αντιμετώπισιν της ασθενείας.

Ως ανεφέρθη κατά την περίοδον της προσβολής και αναπτύξεως της νόσου απαιτείται ιδιαιτέρα προφύλαξις των παιδιών από κρυολογήματα και από πλευράς διαίτης, διότι άλλως υπάρχει κίνδυνος μετατροπής της νόσου εις βρογχοπνευμονίαν η εις δυσεντερίαν και άλλας γαστρικάς ασθενείας. Η δίαιτα των προσβαλλομένων παιδιών πρέπει να περιορίζεται εις ελαφράν τροφήν, κατόπιν ειδικών οδηγιών ιατρού. Επίσης τα προσβαλλόμενα παιδιά πρέπει να προφυλάσσονται καλώς από τα κρυολογήματα και δέον οι μητέρες να λαμβάνουν σοβαρώς υπ’ όψιν τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα τέκνα των. Τα ανωτέρω εδήλωσεν ιατρός της Ρόδου.

Εκ του Υγειονομικού κέντρου μέχρι στιγμής δεν εξεδόθη οποιαδήποτε ανακοίνωσις σχετική προς την επιδημίαν αυτήν πιθανώς διότι θεωρείται εποχιακή και ελαφράς μορφής.

Ο ΑΝΤΟΝΥ ΚΟΥΗΝ ΚΑΙ Ο ΥΙΟΣ ΤΟΥ
ΑΝΕΧΩΡΗΣΑΝ ΕΚ ΤΗΣ ΡΟΔΟΥ
Μετά διήμερον παραμονήν εις την Ρόδον ανεχώρησε χθες εις Αθήνας ο διάσημος ηθοποιός του αμερικανικού κινηματογράφου Άντονυ Κουήν.

Ο πασίγνωστος αυτός σταρ κατά την παραμονήν του εις Ρόδον επεσκέφθη την ιδιότητον έπαυλιν του, η οποία έχει ανεγερθή εις το Φαληράκι και την Δημοτικήν Πινακοθήκην όπου παρέμεινεν επί δίωρον θαυμάζων τα έργα των ελλήνων ζωγράφων του 20ου αιώνος που στεγάζονται εις αυτήν.

Ο Άντονυ Κουήν κατά την άφιξιν του εις Ρόδον συνωδεύετο και υπό του υιού του Τόνυ, προχθές δέ εις το Κέντρον του ΝΟΡ, εχόρεψε «τσιφτετέλι».

Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ κ. ΚΩΤΙΑΔΗΣ
ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟΝ
Ο Βουλευτής κ. Κωτιάδης μας απέστειλε το εξής ευχαριστήριον:
Αισθάνομαι επιβεβλημένον το καθήκον να ευχαριστήσω τους αγαπητούς συμπατριώτας άνδρας και γυναίκας εξ όλης της Δωδεκανήσου, οι οποίοι κατά τας εκλογάς της 16ης Φεβρουαρίου ετίμησεν διά της ψήφου των τον συνδυασμόν της Εθνικής Ριζοσπαστικής Ενώσεως και των Προοδευτικών και ειδικώτερον εμέ προσωπικώς.

Η δι’ ογδόην συνεχή φοράν επανεκλογή μου ως βουλευτού Δωδεκανήσου και ως μόνου εν τη αντιπολιτεύσει, μου δημιουργεί μεγάλας υποχρεώσεις, τας οποίας αναλαμβάνω με ηυξημένον αίσθημα ευθύνης.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...