Βάρος στην προετοιμασία των λιμανιών για τη νέα τουριστική περίοδο

Βάρος στην προετοιμασία των λιμανιών για τη νέα τουριστική περίοδο

Βάρος στην προετοιμασία των λιμανιών για τη νέα τουριστική περίοδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1908 ΦΟΡΕΣ

Βάρος στην προετοιμασία των λιμανιών μας ενόψει της νέας σεζόν, ρίχνει η νέα Διοίκηση του δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου (Λ.Τ.), μετά και τη συγκρότηση σε Σώμα κατά τη χθεσινή, πρώτη, συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

Διπλή συνεδρίαση ήταν η χθεσινή καθώς η πρώτη ήταν ειδική με μοναδικό θέμα τη συγκρότηση του νέου Δ.Σ. όπου πρόεδρος, ως γνωστόν, έχει οριστεί ο κ. Βασίλης Βαγιανάκης, αντιπρόεδρος ορίστηκε ο κ. Νίκος Μπόνης, αντιπρόεδρος της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου, και γραμματέας ο κ. Φίλιππος Φιλίππου ο οποίος είναι ο εκπρόσωπος των εργαζομένων του Λ.Τ. στο Δ.Σ.

Σύμφωνα με τον κ. Βαγιανάκη, η καθυστέρηση της συγκρότησης του Δ.Σ. οφείλεται καθαρά σε διαδικαστικούς λόγους αφού πρέπει και τα δημοτικά συμβούλια των νησιών να ορίσουν εκπροσώπους. «Ήτανε πολύ καλό το κλίμα, συναινετικό και εύχομαι να πάει έτσι και στις επόμενες συνεδριάσεις», δήλωσε ο νέος πρόεδρος.

Με την ανάληψη των καθηκόντων του, το νέο Δ.Σ., αυτή την περίοδο, ρίχνει το βάρος στην προετοιμασία για τη νέα σεζόν που ξεκινάει οσονούπω. Προτεραιότητα είναι η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση των λιμανιών μας.

«Ελπίζουμε να προλάβουμε να κάνουμε όσα γίνεται περισσότερα γιατί τα θέματα είναι πολλά», είπε ακόμη ο κ. Βαγιανάκης.

Καλοί οιωνοί για την κρουζιέρα
Όσον αφορά στην κρουαζιέρα, σύμφωνα με τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό, οι προσεγγίσεις για τη φετινή χρονιά ανέρχονται στις 385.

Όπως είπε ο νέος πρόεδρος, ξεκινάνε από τον Μάρτιο λίγο πιο ζωηρά και η κίνηση στο τουριστικό λιμάνι κορυφώνεται βέβαια στη high season που «μακάρι να είχαμε άλλο ένα λιμάνι για να καλύψουμε τη ζήτηση που υπάρχει για τους μήνες Ιούλιο-Αύγουστο», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Οι εκτιμήσεις τους είναι ότι θα κυμανθεί περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι και ευελπιστούν, ότι στην πορεία θ’ αυξηθούν οι προσεγγίσεις, ειδικά κατά τους μήνες της low season.

Επίσης, ανέφερε ότι υπάρχει ζήτηση από Εταιρείες για να χρησιμοποιούν το λιμάνι της Ρόδου για home-porting. Αυτή την περίοδο βρίσκονται σε συζητήσεις με τις Εταιρείες, ωστόσο δεν υπάρχει ακόμη κάτι ανακοινώσιμο αλλά θεωρούν ότι θα υπάρξει ένα καλό αποτέλεσμα.

Και μπορεί η κρουαζιέρα να επηρεάζεται από την κατάσταση στο Ισραήλ, ωστόσο αναμένουν τις αλλαγές των δρομολογίων των Εταιρειών για να περιοριστεί η ζημιά για εμάς. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε ακυρώσεις προσεγγίσεων παρά μόνο αλλαγές στο πρόγραμμα, από τις ίδιες τις Εταιρείες.

Η νέα Διοίκηση του Λ.Τ. έχει κάνει επαφές και με τις άλλες Υπηρεσίες εντός του λιμανιού και, όπως τόνισε ο κ. Βαγιανάκης, προτεραιότητα είναι η εύρυθμη λειτουργία του λιμανιού κατά τη σεζόν και, βέβαια, να υπάρχει μία άριστη συνεργασία «και αυτό φαίνεται πως γίνεται πράξη», όπως είπε.

Ξεκινάει ο ξυλοπεζόδρομος
Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η β’ φάση του ξυλοπεζόδρομου και ήδη γίνονται οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που απαιτούνται.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Λ.Τ., θα ξεκινήσει το πρώτο κομμάτι του έργου μπροστά από το τουριστικό λιμάνι, που είναι πιο εύκολο και βατό, ώστε να ολοκληρωθεί αυτό γρήγορα και να μην υπάρχει εργοτάξιο έξω από το τουριστικό λιμάνι μέσα στη σεζόν.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας