Πλούσια δραστηριότητα από το 1ο ΓΕΛ Ρόδου

Πλούσια δραστηριότητα από το 1ο ΓΕΛ Ρόδου

Πλούσια δραστηριότητα από το 1ο ΓΕΛ Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1680 ΦΟΡΕΣ

Πλούσια δραστηριότητα ανέπτυξαν το τελευταίο διάστημα, μαθητές, μαθήτριες και εκπαιδευτικοί του 1ου Γενικού Λυκείου Ρόδου (Βενετόκλειο) συμμετέχοντας σε δράσεις και διαγωνισμούς, καταφέρνοντας μάλιστα να λάβουν και διακρίσεις.

Όπως για παράδειγμα στον 84ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ» όπου τα παιδιά του σχολείου που συμμετείχαν, προκρίθηκαν και έτσι περνούν στην επόμενη φάση «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ».


Επίσης, το 1ο ΓΕΛ Ρόδου ήταν το μοναδικό λύκειο από τα Δωδεκάνησα που είχε εκπροσώπηση στον διαγωνισμό Ρομποτικής “First Lego League”, με αξιόλογη παρουσία από τα παιδιά της ομάδας σε 4 τομείς (core values, innovation project, robot design, robot game).


Αναλυτικά οι δράσεις του 1ου ΓΕΛ Ρόδου «Βενετόκλειο» είναι οι εξής:

Δράση ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και τον Εκφοβισμό
Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου – «Βενετόκλειο» συμμετέχοντας σε δράσεις ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και τον Εκφοβισμό πήρε μέρος στην εκστρατεία με το σύνθημα «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ» που οργανώνει το «Χαμόγελο του Παιδιού», εν όψει της 6ης Μαρτίου, Σχολικής Ημέρας Ενάντια στην Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμό.


Μαθητές της Α’ Λυκείου παρακολούθησαν, αρχικά, ένα βίντεο από το υλικό της ιστοσελίδας του «Χαμόγελου του Παιδιού» και συζήτησαν το θέμα της αναγκαιότητας πρόληψης αλλά και αποκάλυψης κάθε μορφής BULLING. Κατόπιν κλήθηκαν να αποδώσουν σε μια κοινή καλλιτεχνική δημιουργία το σύνθημα της εκστρατείας ζωγραφίζοντάς το.


Στη συνέχεια, κατέβηκαν στον αύλειο χώρο τού σχολείου και, σε συνεργασία με ένα τμήμα της Γ τάξης, σχημάτισαν με τα σώματά τους κρατώντας πολύχρωμα μπαλόνια το σύνθημα «ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ».


Η δράση συνεχίστηκε εντός των σχολικών αιθουσών με διαλογική συζήτηση στην οποία οι μαθητές/τριες εξέφρασαν τα συναισθήματα που ένιωσαν όταν υπήρξαν θύματα ή μάρτυρες περιστατικών εκφοβισμού και ολοκληρώθηκε αφού όλοι/ες συνειδητοποίησαν την αναγκαιότητα αποκάλυψης και καταγγελίας του bulling με σκοπό την καταπολέμησή του.

Παρουσίαση «Η Χημεία του Έρωτα»
Αισθήματα ευφορίας πλημμυρίζουν το ανθρώπινο σώμα, η αναπνοή επιταχύνεται, η καρδιά χτυπάει γρηγορότερα και η ενεργητικότητα πλεονάζει. Η ευτυχία διαχέεται σε όλο μας το είναι και πυροδοτεί μια σειρά από χημικές αντιδράσεις, όπου πρωταγωνιστούν οι ορμόνες, οι νευροδιαβιβαστές και οι ενδορφίνες.

 


Αυτά και πολλά άλλα παρακολούθησαν οι μαθητές του σχολείου 14/2/2024 στο πλαίσιο της Ημερίδας – Συνδιδασκαλίας που διοργάνωσαν οι καθηγήτριες κα Αγγελίδη Χριστίνα (Βιολόγος) και Καραγιάννη Μαίρη (Χημικός) με τίτλο «Η Χημεία του Έρωτα», σε μια εντελώς διαφορετική, επιστημονική προσέγγιση του εορτασμού της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου.

Εθελοντική αιμοδοσία
Στις 17/1/2024 διοργανώθηκε εθελοντική αιμοδοσία στο σχολείο σε συνεργασία με τη Μονάδα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Ρόδου. Με το σύνθημα «Δώσε αίμα, δώρισε ζωή» η διοργάνωση είχε μεγάλη επιτυχία, καθώς συμμετείχαν μεγάλος αριθμός μαθητών της Γ΄ Λυκείου και αρκετοί εκπαιδευτικοί του λυκείου και του 3ου Γυμνασίου – Βενετοκλείου. Το 1ο ΓΕΛ ευχαριστεί θερμά τα στελέχη της Μονάδας Αιμοδοσίας για την άψογη συνεργασία και συμβολή στη διοργάνωση.

Ενημέρωση για Επαγγελματικό Προσανατολισμό
Στις 26/1/2024 πραγματοποιήθηκε ενημέρωση σχετικά με τον επαγγελματικό προσανατολισμό στη Β΄ τάξη του σχολείου από την κα Καραϊσαρλή Μαρία, υπεύθυνη του ΚΕΣΥ Ρόδου. Τα παιδιά παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και ενημερώθηκαν για τις προοπτικές των επαγγελματικών τομέων, ώστε να είναι προετοιμασμένοι για τις επιλογές που θα κάνουν στη Γ΄ τάξη και τις σπουδές που θ’ ακολουθήσουν.

Συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning “WATER-We are Teenagers Entrusted with Resources”
Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου συμμετέχει σε ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα etwinning με τίτλο WATER-We are Teenagers Entrusted with Resources. Πρόκειται για ένα περιβαλλοντικό έργο με διοργανώτρια χώρα τη Ρουμανία και συνεργαζόμενες χώρες, εκτός από την Ελλάδα, τη Γαλλία και την Τουρκία. Πιο συγκεκριμένα, συμμετέχουν τα σχολεία Liceul Tehnologic “Clisura Dunarii, Moldova Noua από τη Ρουμανία, το College de la Morinie,

Saint Omer από τη Γαλλία, το Canakkale Ibn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Merkez από την Τουρκία και το 1ο Γενικό Λύκειο Ρόδου- Βενετόκλειο από την Ελλάδα.
Στις πρώτες διαδικτυακές συναντήσεις, οι μαθητές και οι μαθήτριες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα παρουσίασαν σε προβολή το σχολείο τους και την πόλη τους σε μία προσπάθεια μίας πρώτης γνωριμίας με τους εταίρους.

 


Στη συνέχεια, κάθε ομάδα προετοίμασε ένα προτεινόμενο λογότυπο που θα ψηφιστεί από όλα τα παιδιά των σχολείων για ν’ αναδειχθεί ως λογότυπο του προγράμματος.
Στόχος του προγράμματος είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών στη μη αλόγιστη χρήση του νερού και η δημιουργία ενός «Δεκάλογου του Νερού», με σκοπό τη διάχυση των αποτελεσμάτων την τοπική κοινωνία.

Διάκριση μαθητών και μαθητριών στον 84ο
Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό (Π.Μ.Δ.) στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ» και στην επόμενη φάση «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ»
Σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του 84ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Μαθηματικού Διαγωνισμού «Ο ΘΑΛΗΣ», οι μαθητές ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ και ΠΡΕΠΕΛΙΤΣΑ ΣΥΛΒΙΑΝΑ-ΜΙΧΑΕΛΑ μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου αντίστοιχα του Βενετοκλείου 1ου Γενικού Λυκείου Ρόδου, προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ».

Από τη φάση «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ» διακρίθηκε και συνεχίζει στην επόμενη φάση ο μαθητής του σχολείου ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ. Ο Σύλλογος των Διδασκόντων του Βενετοκλείου 1ου Γενικού Λυκείου Ρόδου συγχαίρει τους μαθητές για τη διάκρισή τους στον διαγωνισμό που συμμετείχαν και εύχεται καλή συνέχεια και κάθε επιτυχία στις προσπάθειές τους!

Συμμετοχή στον περιφερειακό διαγωνισμό Ρομποτικής “First Lego League”
Το 1ο ΓΕΛ Ρόδου συμμετείχε με ομάδα μαθητών στον περιφερειακό διαγωνισμό Ρομποτικής “First Lego League” που διεξήχθη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου στις 10 Φεβρουαρίου 2024. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ήταν και το μοναδικό λύκειο από τα Δωδεκάνησα που είχε εκπροσώπηση στον διαγωνισμό με αξιόλογη παρουσία από τα παιδιά της ομάδας σε 4 τομείς (core values, innovation project, robot design, robot game).

Διαβάστε ακόμη

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου

2 χρυσά μετάλλια και 1 χάλκινο απέσπασε η Anosis Robotics Academy στην 3η Ολυμπιάδα Ρομποτικής

Πασχαλινά έθιμα στο 14ο Δ.Σ. Ρόδου

Επίσκεψη στο «Χαραλάμπειο» από το Γυμνάσιο Παραδεισίου

Workshop στο 2ο Πειραματικό Δ.Σ. Ρόδου