Ιρακινός με σφυρί και μαχαίρι τραυμάτισε συμπατριώτη του

Ιρακινός με σφυρί και μαχαίρι τραυμάτισε συμπατριώτη του

Ιρακινός με σφυρί και μαχαίρι τραυμάτισε συμπατριώτη του

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1540 ΦΟΡΕΣ

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ρόδου θα καθίσει στις αρχές του επόμενου μήνα 22χρονος αλλοδαπός από το Ιράκ, κατηγορούμενος για τον τραυματισμό με σφυρί και μαχαίρι 24χρονου συμπατριώτη του.

Το περιστατικό συνέβη στις αρχές Δεκεμβρίου του 2021 στο ΚΥΤ Λέρου, όπου φιλοξενούνταν και οι δύο Ιρακινοί και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό του 24χρονου αλλοδαπού.

Σε βάρος του 22χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη και με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω παραπέμφθηκε σε δίκη για τα αδικήματα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, οπλοφορίας και οπλοχρησίας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, όλα έγιναν στις 10 το βράδυ στις 2 Δεκεμβρίου 2021 στο ΚΥΤ Λέρου, όπου ο 22χρονος, παίρνοντας ένα σφυρί (27 εκατοστών) επέφερε χτύπημα στο κεφάλι του 24χρονου και συγκεκριμένα στο ύψος της μύτης κάτω από το αριστερό μάτι.

Στη συνέχεια, ο 22χρονος επιτέθηκε εκ νέου στον 24χρονο, αυτή τη φορά κρατώντας μαχαίρι μήκους 18 εκατοστών και μήκος λάμας 6 εκατοστών, επιφέροντάς του χτύπημα στο αριστερό χέρι, πάνω από τον καρπό.

Μετά τη σύλληψη και την άσκηση ποινικής δίωξης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του, ο 22χρονος απολογήθηκε στον ανακριτή Κω και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, καθώς και της απαγόρευσης συναναστροφής με τον παθόντα και συγκεκριμένα της απαγόρευσης προσέγγισής του σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων.

Ωστόσο, τον Αύγουστο του 2022, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κω εξέδωσε βούλευμα με το οποίο και παραπέμπει σε δίκη τον 22χρονο Ιρακινό, ενώ παράλληλα διατάσσει τη σύλληψη και προσωρινή του κράτηση, κάτι που όμως δεν έγινε, καθώς ο αλλοδαπός δεν εντοπίστηκε.

Η δίκη του έχει προσδιοριστεί να γίνει στις 4 Μαρτίου από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρόδου.

Διαβάστε ακόμη

Κως: Εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης...

Στο εδώλιο Τούρκος για μεταφορά μεταναστών στη Ρόδο

Θα δικαστεί 39χρονος για δέμα που περιείχε 108 γρ. ηρωίνης

Ομάδες ανηλίκων τρομοκρατούν ηλικιωμένους στην Παλιά Πόλη

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της πρώην συζύγου του κατηγορείται 53χρονος

Έστελνε κάψουλες με κοκαΐνη για να μοιράζονται στην Κάλυμνο

Ψώνισαν... χωρίς να πληρώσουν

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε κοκαΐνη στην Κάλυμνο