Επίσκεψη της Σχολής Ξεναγών στο Ίδρυμα υποτροφιών Εμμανουήλ και Μαίρης Σταματίου

Επίσκεψη της Σχολής Ξεναγών στο Ίδρυμα υποτροφιών Εμμανουήλ και Μαίρης Σταματίου

Επίσκεψη της Σχολής Ξεναγών στο Ίδρυμα υποτροφιών Εμμανουήλ και Μαίρης Σταματίου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 847 ΦΟΡΕΣ

Τις μεσημβρινές ώρες της Παρασκευής, 16 Φεβρουαρίου, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο Ίδρυμα Υποτροφιών Ρόδου Εμμανουήλ και Μαίρης Σταματίου, επί της οδού Γρηγορίου Λαμπράκη 12-14, οι τελειόφοιτοι σπουδαστές της Σχολής Ξεναγών Ρόδου συνοδευόμενοι από την εκπαιδευτικό της Σχολής κα Βασιλείου Γρηγορία.

Τους σπουδαστές ξενάγησε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Μάνος Κόκκινος, ο καθηγητής του εργαστηρίου φωτογραφίας Μάκος Τσιμέτας και η υπεύθυνη του διοικητικού τμήματος του Ιδρύματος, Ειρήνη Παπασταμάτη.


Υποδεχόμενος τους σπουδαστές, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Μάνος Κόκκινος,στον σύντομο χαιρετισμό του, χαρακτήρισε τους σπουδαστές ως αυριανούς πρεσβευτές της Ρόδου και ξεναγούς της χώρας μας στους επισκέπτες του νησιού μας και επισήμανε τις μεγάλες ευθύνες που χρεώνονται για ν’ αναδείξουν και να προβάλουν το φυσικό και δομημένο περιβάλλον και τη μακρόχρονη βαριά ιστορία και πολιτιστική κληρονομιά που αποτελούν τα στοιχεία που στηρίζουν τον ροδιακό τουρισμό, ο οποίος αποτελεί τη βαριά κληρονομιά της Ρόδου μας και είναι αιμοδότης της τοπικής μας οικονομίας.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο ιστορικό νεοκλασικό κτήριο, όπου στεγάζονται τα Γραφεία και το Πνευματικό Κέντρο του Ιδρύματος και στο έργο το οποίο επιτελεί το Ίδρυμα, με τις εκατοντάδες υποτροφίες σε προπτυχιακούς φοιτητές αλλά και σε άλλες δράσεις, όπως τον αθλητισμό, τη νεολαία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον και τα ΑΜΕΑ.

Τέλος, ανέφερε στους σπουδαστές ότι, τόσο το Πνευματικό Κέντρο όσο και η βιβλιοθήκη του Ιδρύματος αλλά και οι δραστηριότητές του θα είναι στη διάθεσή τους και τώρα αλλά και αργότερα, κατά την άσκηση του επαγγελματικού τους καθήκοντος.

Στο τέλος της εκδήλωσης, ο πρόεδρος προσέφερε στην καθηγήτρια και στους σπουδαστές, βιβλία από την εκδοτική δραστηριότητα του Ιδρύματος.

Φωτογραφικό υλικό: Μάκος Τσιμέτας

Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές 2024: Στους 68.851 οι εισακτέοι – Το πρόγραμμα

Στις 4 Ιουνίου οι εξετάσεις ενηλίκων για απόκτηση απολυτηρίου Δημοτικού Σχολείου στην Κάλυμνο

To xρονοδιάγραμμα των εξετάσεων: 20 Μαΐου ξεκινούν στα Λύκεια, 3 Ιουνίου στα Γυμνάσια, από 31 Μαΐου οι Πανελλαδικές στα ΓΕΛ

Δράσεις του 2ου ΕΠΑ.Λ.-Π.ΕΠΑ.Λ. Ρόδου για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

Μοναδική γιορτή επιστήμης και τεχνολογίας, στο 1ο Γ.Ε.Λ. ΡΟΔΟΥ «Βενετόκλειο»

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στο Π.Μ.Σ. με τίτλο «Περιβαλλοντική Εκπαίδευση»

Πρωτότυπη ενδοσχολική επιμόρφωση του 2ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Ρόδου

Πλούσια, παιδαγωγικά και καλλιτεχνικά, η δράση του Μουσικού Σχολείου Ρόδου