Φλας στο παρελθόν, 1964: Eκυκλοφόρησε το περιοδικόν "Ο Φοίβος"

Φλας στο παρελθόν, 1964: Eκυκλοφόρησε το περιοδικόν "Ο Φοίβος"

Φλας στο παρελθόν, 1964: Eκυκλοφόρησε το περιοδικόν "Ο Φοίβος"

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 273 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3864

Εκυκλοφόρησε
ΤΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΝ «Ο ΦΟΙΒΟΣ»
Εκυκλοφόρησεν εις Ρόδον το τεύχος Φεβρουαρίου του πνευματικού περιοδικού ο «Φοίβος». Το νέον τεύχος, με καλλιτεχνικήν επιμέλειαν και εξώφυλλο τον κ. Ι. Λογοθέτη, περιλαμβάνει κατά σειράν καλλιτεχνικήν φωτογραφίαν της Ντέπης Νικήτα, άρθρο της Διευθύνσεως για το Πανεπιστήμιο στη Ρόδο, ποίημα ο κ. Κ. Ν. Κωνσταντινίδη, Σκιαγραφία του Γιάννη Μαγκλή από τον Γ. Πράτσικα, ποιήματα των Γ. Κορίδη και Ν. Δ. Χαβιάρα, το διήγημα «Ένας Βοναπάρτης» του Μανώλη Παπαγεωργίου, δύο ποιήματα του Σπ. Κοκκίνη, Εντυπώσεις για την Νίσυρο του ακαδημαϊκού Ηλία Βενέζη, ποίημα του Γ. Ιωάννου, μελέτη για τον Παπαδιαμάντη του Ι. Μ. Χατζηφώτη, γελοιογραφία του Λογοθέτη, Μελέτη για τους Δωδεκανήσιους πνευματικούς ανθρώπους στον Πειραιά του Μανώλη Ρούνη, μήνυμα του Δημάρχου κ. Πετρίδη, σημειώματα, κρίσεις βιβλίων, χρονικά τέχνης, παρουσίαση βιβλίων κ.λπ. Το περιοδικό πωλείται στα βιβλιοπωλεία Ιωαννίδη, Κωνσταντινίδη και Καΐκη.

ΔΕΗΣΕΙΣ ΕΨΑΛΗΣΑΝ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ
Εψάλησαν προχθές εις όλους τους ναούς της πόλεως Ρόδου δεήσεις υπέρ της ταχείας αποκαταστάσεως της υγείας της Α.Μ. του Βασιλέως ευθύς μετά το πέρας της θείας λειτουργίας.
Δεήσεις συμφώνως προς γενικήν απόφασιν θα ψάλλωνται καθ’ εκάστην εσπέραν εις όλους τους ναούς της Δωδεκανήσου.

ΕΟΡΤΗ ΤΗΝ 8ην ΜΑΡΤΙΟΥ ΕΙΣ ΤΑΣ ΣΧΟΛΑΣ ΤΟΥ ΝΙΡΕΩΣ
Ως πληροφορούμεθα, την 8ην Μαρτίου θα πραγματοποιηθή εις τον χώρον των Δημοτικών Σχολών Ρόδου τελετή επί τη ολοκληρώσει της πρώτης φάσεως οργανώσεως των Σχολών αυτών.

Κατά την διάρκειαν της τελετής αυτής ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Πετρίδης θα προβή εις απολογισμόν του συντελεσθέντος έργου εν συνεχεία δέ οι προσκεκλημένοι θα κληθούν να επισκεφθούν τας εγκαταστάσεις των Σχολών.

ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΓΡΙΠΠΗΣ ΕΛΛΕΙΨΙΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ
Ολοένα και περισσότερα κρούσματα γρίππης σημειούνται τας τελευταίας ημέρας εις την Ρόδον. Η επιδημία προσβάλλει μικρούς και μεγάλους, αλλά τα πλείστα των κρουσμάτων παρατηρούνται μεταξύ των νηπίων.

Χαρακτηριστικόν τούτου είναι ότι αι κλίναι του Νοσοκομείου και παιδιατρικής Κλινικής της πόλεώς μας έχουν πληρωθή με αποτέλεσμα να μη γίνεται δυνατή η εισαγωγή των καθημερινών μεταφερομένων μικρών ασθενών.

Εξ άλλου τελευταίως λόγω της ηυξημένης ζητήσεως παρατηρείται έλλειψις φαρμάκων από τα περισσότερα φαρμακεία της πόλεώς μας.

Κρούσματα πολλά παρατηρούνται επίσης και μεταξύ της μαθητιώσης νεολαίας. Καθημερινώς σημειούνται αθρόαι απουσίαι μαθητών και μαθητριών εκ των μαθημάτων.

Επισπεύδεται η διαδικασία του Ο.Γ.Α. δι’ αποζημιώσεις
Ανεκοινώθη αρμοδίως ότι υπό του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων καταβάλλονται προσπάθειαι δια την όσον το δυνατόν ταχυτέραν διενέργειαν των γραφειοκρατικών διατυπώσεων, σχετικώς με την πληρωμήν αποζημιώσεως των παραγωγών της Δωδεκανήσου των οποίων αι καλλιέργειαι υπέστησαν ζημίας εκ του παγετού.

Ήδη ως εγνώσθη οι γεωπόνοι του ΟΓΑ οι οποίοι είχον επισκεφθή προσφάτως τας περιοχάς όπου εσημειώθησαν ζημίαι, υπέβαλον τας καταρτισθείσας καταστάσεις εις την αρμοδίαν υπηρεσίαν του Οργανισμού η οποία ενεργεί τα δέοντα.

Ως γνωστόν, άπαντες σχεδόν οι παραγωγοι Αρχαγγέλου, Μαλώνας και Μασσάρων, υπέστησαν μεγάλας ζημίας εκ της ολοσχερούς καταστροφής των εσπεριδοειδών και των λοιπών καλλιεργειών.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ερώτησις του κ. Κωτιάδη εις την Βουλήν- Θα αποπερατωθή ποτέ η περιφερειακή οδός εις την νήσον Ρόδον;

Φλας στο παρελθόν, 1964: 73 εργάται αναχωρούν εκ Ρόδου εις Δ. Γερμανίαν

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...