Απορρίφθηκε αγωγή εταιρείας

Απορρίφθηκε αγωγή εταιρείας

Απορρίφθηκε αγωγή εταιρείας

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1274 ΦΟΡΕΣ

Απορρίφθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρόδου, η αγωγή που είχε καταθέσει εταιρεία η οποία συμμετείχε σε διαγωνισμό για την εκμίσθωση του κυλικείου στο Νοσοκομείο της Ρόδου, αλλά είχε αποκλειστεί.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην αγωγή που κατατέθηκε τον Ιανουάριο του 2022, το νοσηλευτικό μας ίδρυμα τον Δεκέμβριο του 2021 προκήρυξε Δημόσιο ανοικτό Πλειοδοτικό Διαγωνισμό για την εκμίσθωση που βρίσκεται εντός του Νοσοκομείου της Ρόδου.

Η συγκεκριμένη εταιρεία που προσέφυγε στη δικαιοσύνη, συμμετείχε σε αυτόν, καταθέτοντας όλα τα απαραίτητα έγγραφα εκπρόθεσμα όμως, όπως αναφέρεται στην αγωγή. Κατά τον έλεγχο των δικαιολογητικών, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε θέμα με το ποινικό μητρώο του υπευθύνου της εταιρείας και έτσι αποκλείστηκε από τον διαγωνισμό.

Όπως αναφέρεται στη συνέχεια, υπήρξε λάθος στο ποινικό μητρώο, το οποίο και στη συνέχεια διορθώθηκε, όμως η τριμελής Επιτροπή που ελάμβανε και τις αποφάσεις, δεν ανακάλεσε την απόφασή της για τον αποκλεισμό της συγκεκριμένης εταιρείας.

Έτσι, η τελευταία προσέφυγε στη δικαιοσύνη ζητώντας να ακυρωθούν, η απόφαση της Τριμελούς Επιτροπής διενέργειας του Δημόσιου ανοικτού Πλειοδοτικού Διαγωνισμού, το πρακτικό της ίδιας επιτροπής για την έγκριση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού, κάθε συναφή προηγούμενη ή μεταγενέστερη πράξη της αναθέτουσας Αρχής, καθώς και να απέχει το Νοσοκομείο της Ρόδου από οποιαδήποτε πράξη κατατείνει στη σύναψη οιοσδήποτε σύμβασης μίσθωσης του κυλικείου. Η απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ρόδου εκδόθηκε προχθές και με αυτήν απορρίπτεται η αγωγή.


Δικηγόροι στην υπόθεση παραστάθηκαν για λογαριασμό του νοσοκομείου η κα Δέσποινα Θανασιά και για την εταιρεία κα Μαρία Στάθη.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών