Στη φυλακή 41χρονος Καλύμνιος που είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών

Στη φυλακή 41χρονος Καλύμνιος που είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών

Στη φυλακή 41χρονος Καλύμνιος που είχε καταδικαστεί για διακίνηση ναρκωτικών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 988 ΦΟΡΕΣ

Στη φυλακή θα οδηγηθεί για να εκτίσει την ποινή κάθειρξης που του έχει επιβληθεί για υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, 41χρονος Καλύμνιος, ο οποίος συνελήφθη προχθές στο νησί του, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης.

Ο 41χρονος κατηγορούνταν σε υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που είχε εξιχνιαστεί στην Κάλυμνο τον Απρίλιο του 2018 και μαζί του είχαν συλληφθεί και άλλα πέντε άτομα.

Τον Σεπτέμβριο του 2019, η υπόθεση εκδικάστηκε (σε πρώτο βαθμό) από το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο και επέβαλε ποινή κάθειρξης 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ στον 41χρονο με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τους όρους, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Στις 12 Ιανουαρίου 2023, η ίδια υπόθεση εκδικάζεται (σε δεύτερο βαθμό) από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου, ενώπιον του οποίου ο 41χρονος Καλύμνιος δεν εμφανίστηκε και έτσι η έφεσή του απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη.

Ως εκ τούτου, διατηρεί την πρωτόδικη ποινή των 8 ετών κάθειρξης και το χρηματικό πρόστιμο των 500 ευρώ, την οποία πλέον και πρέπει να εκτίσει.

Έτσι, προχθές το πρωί, αστυνομικοί του Τμήματος Καλύμνου εντόπισαν και συνέλαβαν τον 41χρονο καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε η παραπάνω καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Αξίζει να σημειωθεί, πως συνολικά στην υπόθεση κατηγορούνταν έξι άτομα, τρία εκ των οποίων κρίθηκαν αθώα από το πρωτόδικο δικαστήριο και τρία καταδικάστηκαν, δηλαδή ο 35χρονος και ο 41χρονος καθώς και ένας 56χρονος που είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 20 ημερών με τριετή αναστολή, πρωτόδικα.

Κατά της απόφασης αυτής, έφεση είχαν ασκήσει ο 41χρονος, που απορρίφθηκε ως ανυποστήρικτη και ο 35χρονος.

Συγκεκριμένα, ο 35χρονος πρωτόδικα είχε κριθεί ένοχος για διακίνηση με τη μορφή της κατοχής και αποθήκευσης ναρκωτικών ουσιών (όχι με τη διακεκριμένη περίπτωση) ως τοξικομανής και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή, την οποία μείωσε ακόμη περισσότερο στο Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου.

Συγκεκριμένα, το δευτεροβάθμιο δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Ιωάννη Κοκκινογένη, επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με τριετή αναστολή στον 35χρονο.

Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί από την Αστυνομία, η «αντίστροφη μέτρηση» για τους εμπλεκόμενους ξεκίνησε, όταν στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, στις 11 Απριλίου 2018 το πρωί εντοπίσθηκε ο 41χρονος, ο οποίος και φερόταν ως ο «αρχηγός» του κυκλώματος.

Οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν τη στιγμή που έβγαινε από εγκαταλειμμένο κτήριο «καβάτζα» έχοντας στην κατοχή του τέσσερις συσκευασίες που περιείχαν ισοβαρείς ποσότητες ηρωίνης, συνολικού βάρους 20,30 γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Από την εξέλιξη της υπόθεσής και με βάση τα συγκεντρωθέντα στοιχεία, οργανώθηκε άμεσα αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας εντοπίστηκαν διαδοχικά και συνελήφθησαν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.

Όπως διακριβώθηκε, ο 35χρονος, ο 56χρονος και η 57χρονη μαζί με τον 33χρονο Πακιστανό παραλάμβαναν και διέθεταν προς περαιτέρω πώληση τις ναρκωτικές ουσίες, ενεργώντας υπό την καθοδήγηση του 41χρονου με συγκεκριμένους ρόλους «διακινητή και ταμία».

Στην κατοχή των δραστών και στο εγκαταλειμμένο κτήριο «καβάτζα» βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον:

• Ηρωίνη βάρους 36,22 γραμμαρίων.

• Ζυγαριά ακριβείας.

• Σύνεργα διαμοιρασμού «κοπής» της ηρωίνης.

• Τραπεζικά βιβλιάρια και κάρτες.

• Κάρτα εταιρείας ταχυμεταφοράς χρημάτων.

• 3 κινητά τηλέφωνα.

• Το χρηματικό ποσό των 165 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω και σε βάρος τους κινήθηκε η προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία.

Διαβάστε ακόμη

Κως: Εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης...

Στο εδώλιο Τούρκος για μεταφορά μεταναστών στη Ρόδο

Θα δικαστεί 39χρονος για δέμα που περιείχε 108 γρ. ηρωίνης

Ομάδες ανηλίκων τρομοκρατούν ηλικιωμένους στην Παλιά Πόλη

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της πρώην συζύγου του κατηγορείται 53χρονος

Έστελνε κάψουλες με κοκαΐνη για να μοιράζονται στην Κάλυμνο

Ψώνισαν... χωρίς να πληρώσουν

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διακινούσε κοκαΐνη στην Κάλυμνο