Αυξάνεται σταδιακά η κίνηση των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Ρόδου

Αυξάνεται σταδιακά η κίνηση των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Ρόδου

Αυξάνεται σταδιακά η κίνηση των κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2924 ΦΟΡΕΣ

Αυξάνεται σταδιακά από τον επόμενο μήνα, η τουριστική κίνηση στη Ρόδο σε ό,τι αφορά τον θαλάσσιο τουρισμό, καθώς σύμφωνα με το πρόγραμμα, τον Μάρτιο γίνεται ουσιαστικά η εκκίνηση της κρουαζιέρας κάθε χρονιά.

Αυτό τον μήνα, παρατηρείται η σταδιακή αύξηση στις προσεγγίσεις, με αποτέλεσμα ο Μάρτιος να σηματοδοτεί και την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία, ο επόμενος μήνας περιλαμβάνει δώδεκα προσεγγίσεις στο λιμάνι της Ρόδου, και μάλιστα η 27η Μαρτίου θα είναι μέρα κατά την οποία θα βρίσκονται στο λιμάνι μας δύο κρουαζιερόπλοια.

Όπως είναι γνωστό, η χρονιά που πέρασε «έκλεισε» με 371 κρουαζιερόπλοια και 453.832 επιβάτες-τουρίστες σύμφωνα με τα στοιχεία που αποτύπωσαν οι Αρχές του λιμανιού μας.

Το 2023 ήταν μία ιδιαίτερα ικανοποιητική χρονιά και θα ήταν ακόμα καλύτερη αν δεν συνέβαιναν τα γεγονότα στο Ισραήλ, που ανέκοψαν το τουριστικό ρεύμα από τη χώρα αυτή, με αποτέλεσμα να σταματήσουν οι προσεγγίσεις των κρουαζιερόπλοιων και οι εταιρείες να τροποποιήσουν τα προγράμματά τους στη Μεσόγειο.

Το λιμάνι της Ρόδου δεχόταν πολλές προσεγγίσεις κρουαζιερόπλοιων με Ισραηλινούς τουρίστες, και μάλιστα ορισμένα από αυτά, διανυκτέρευαν ή παρέμεναν όλη μέρα και αναχωρούσαν αργά τα νύχτα, δίνοντας την ευκαιρία στους επιβάτες τους να κάνουν αγορές στα καταστήματα του νησιού και να διασκεδάσουν στα νυχτερινά στέκια, αφήνοντας πολλά χρήματα στην αγορά.

Όσο για τις προσεγγίσεις των κρουαζιερόπλοιων το 2024, αυτές είναι πάνω από 400, αριθμός που θεωρείται ιδιαίτερα ικανοποιητικός αν λάβει κανείς υπόψη του τις επιπτώσεις που είχε και θα έχει στην κρουαζιέρα ο πόλεμος στο Ισραήλ.

Σε αυτές περιλαμβάνονται και περίπου 40 προσεγγίσεις του κρουαζιερόπλοιου Blue Sapphire, το οποίο θα ξεκινήσει την Άνοιξη τα ταξίδια του προς τα ελληνικά νησιά, με επιβάτες Τούρκους τουρίστες, στο πλαίσιο του ανοίγματος της γραμμής Τουρκίας που συμφωνήθηκε πρόσφατα ανάμεσα στον Έλληνα πρωθυπουργό και τον Τούρκο Πρόεδρο.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η «Ροδιακή» το κρουαζιερόπλοιο θα ξεκινήσει τα ταξίδια του στις 17 Μαΐου και θα τα πραγματοποιεί μέχρι τον Οκτώβριο, εκτελώντας δύο δρομολόγια την εβδομάδα.

Τα ταξίδια θα είναι τριήμερης διάρκειας και θα περιλαμβάνουν τα νησιά Ρόδο, Κω και Λέρο, ενώ το Blue Sapphire θα ξεκινά από το Τσεσμέ της Τουρκίας κάθε Δευτέρα και Παρασκευή.

 

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου