Κινητό Κέντρο Επιχειρήσεων θα λειτουργήσει στη Ρόδο

Κινητό Κέντρο Επιχειρήσεων θα λειτουργήσει στη Ρόδο

Κινητό Κέντρο Επιχειρήσεων θα λειτουργήσει στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1669 ΦΟΡΕΣ

Σύμβαση ύψους 8,7 εκατομμυρίων ευρώ για την προμήθεια 13 Κινητών Κέντρων Επιχειρήσεων για το Πυροσβεστικό Σώμα και την Πολιτική Προστασία υπεγράφη από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια. Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη υπογραφή σύμβασης για προμήθεια εξοπλισμού του προγράμματος ΑΙΓΙΣ.

Πρόκειται για τελευταίας τεχνολογίας Κινητά Κέντρα Επιχειρήσεων που αντιστοιχούν για κάθε περιφέρεια της χώρας και μάλιστα σε ό,τι αφορά την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, το Κέντρο θα εγκατασταθεί στη Ρόδο, σε έκταση που έχει ήδη βρεθεί.

Η έκταση αυτή είναι τεσσάρων στρεμμάτων, βρίσκεται στ’ Ασγούρου και μετά την επιτυχή έκβαση που είχε η υπόθεση διεκδίκησής της από ιδιώτη, αναμένεται να καθαρογραφεί η απόφαση, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη διαμόρφωσή της και να εγκατασταθεί σε αυτήν το Κινητό Κέντρο Επιχειρήσεων.

Σημειώνεται, ότι το Κέντρο, έκτασης περίπου 1.000 τ.μ. θα υπάγεται στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και θα στελεχωθεί από προσωπικό της Υπηρεσίας.

«Αυτά προηγούνται σήμερα και ακολουθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, υπογραφές άλλων συμβάσεων για αεροσκάφη, ελικόπτερα βαρέως τύπου, μεσαίου τύπου, για drones, σένσορες, ραντάρ, μετεωρολογικούς σταθμούς, τεχνητή νοημοσύνη , ψηφιοποίηση και εκπαίδευση.

Όλα αυτά μαζί, αποτελούν σε μία πολύ δύσκολη εποχή της κλιματικής κρίσης που βλέπετε τις συνέπειές της σε όλο τον πλανήτη και στη χώρα μας, την “προίκα” του ελληνικού λαού και του ελληνικού κράτους.

Μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Όλα αυτά θ’ αρχίσουν να παραδίδονται από τις αρχές του 2025 και νομίζω, ότι είναι το μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα που έχει υλοποιήσει ποτέ η Πολιτική Προστασία και το Πυροσβεστικό Σώμα», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Τα Κινητά Κέντρα Επιχειρήσεων θα συνεισφέρουν στην υποστήριξη του επιχειρησιακού έργου του Πυροσβεστικού Σώματος και εν γένει του έργου της Πολιτικής Προστασίας στη διαχείριση σοβαρών εκτάκτων καταστάσεων, στην ανάπτυξη της επιχειρησιακής δράσης αλλά και στην εύρυθμη διοίκηση και λειτουργία του συνόλου των επιχειρησιακών φορέων στο πεδίο.

Τα νέα Κέντρα θα τοποθετηθούν στις 13 περιφερειακές πυροσβεστικές διοικήσεις της χώρας και έρχονται να προστεθούν στα 4 κινητά επιχειρησιακά κέντρα με την κωδική ονομασία «ΟΛΥΜΠΟΣ» που ήδη διαθέτει το Πυροσβεστικό Σώμα.

Κάθε Κινητό Κέντρο Επιχειρήσεων αποτελείται από ένα σύστημα δύο οχημάτων 4Χ4 το πρώτο με θέσεις εργασίας τεχνολογιών, πληροφορικής και επικοινωνιών και ένα προσδεδεμένο drone για άμεση μετάδοση οπτικού υλικού, ενώ το δεύτερο ως όχημα υποστήριξης και εξοπλισμού.

Διαβάστε ακόμη

Γ. Μανιάτης: Ένας ευρωβουλευτής οφείλει να έχει ψηλά τα θέματα νησιωτικότητας

Αυτοψία Ν. Τσούλλου στο οδικό έργο από την είσοδο της Νέας Μαρίνας έως το λιμάνι της Ακαντιάς

Συνέχιση των κινητοποιήσεων των εργαστηριακών ιατρών του Ι.Σ.Ρ.

Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 50% για την off season περίοδο θα αιτηθούν οι ξενοδόχοι με στόχο την επιμήκυνση της σεζόν

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Δωδεκανήσου: 24ωρη Πανυπαλληλική Απεργία, Τρίτη 21 Μαΐου 2024

Επίτιμος διδάκτορας ο Μητροπολίτης Ρόδου

Ενθαρρυντικά ξεκινάει η σεζόν για τη ΔΕΡΜΑΕ

Συνέδριο για τον ρόλο της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη διεξάγεται στη Ρόδο