12.000 ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα αναμένεται να κυκλοφορήσουν φέτος στη Ρόδο

12.000 ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα αναμένεται να κυκλοφορήσουν φέτος στη Ρόδο

12.000 ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα αναμένεται να κυκλοφορήσουν φέτος στη Ρόδο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4756 ΦΟΡΕΣ

Ακόμα και τα 12.000 εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσουν τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα κάθε είδους που θα κυκλοφορήσουν φέτος στο νησί μας κατά την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο, αριθμός που θα ξεπεράσει και τα περσινά υψηλά νούμερα.

Όπως υπογράμμισε χτες ο πρόεδρος του Σωματείου Επιχειρηματιών Γραφείων Ενοικιάσεως Ρόδου «ΗΛΙΟΣ», κ. Στέργος Γιαννάς, τα μέλη ανέρχονται σε 120 με περίπου 6.500 αυτοκίνητα όμως ο αριθμός, τόσο των γραφείων όσο και των οχημάτων που κυκλοφορούν στη Ρόδο είναι πολύ μεγαλύτερος.

Και αυτό γιατί, όπως εξήγησε, πολλοί ιδιοκτήτες δεν είναι εγγεγραμμένοι στο σωματείο, άλλοι δεν πληρώνουν τις συνδρομές τους ενώ υπάρχουν και τα παραρτήματα διαφόρων εταιρειών και αλυσίδων, ενώ δραστηριοποιούνται και πολλοί παράνομοι, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ακριβής εικόνα για το νησί.

Με την ευκαιρία ο κ. Γιαννάς υπογράμμισε ότι υπάρχουν πολλά και σοβαρά προβλήματα, τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν επιδεινωθεί και για τον λόγο αυτό έχουν ήδη ενημερώσει τα αρμόδια υπουργεία ενώ ο κλάδος σκοπεύει να συναντηθεί και με τον δήμαρχο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το κυκλοφοριακό πρόβλημα, η ασφάλεια στους δρόμους και οι σημάνσεις είναι τα κυριότερα για τα οποία πρέπει να βρεθούν λύσεις καθώς οι προετοιμασίες για τη νέα σεζόν ολοκληρώνονται και όλοι αναμένουν την έναρξη της τουριστικής περιόδου τον επόμενο μήνα.

«Δεν υπάρχουν χώροι στάθμευσης αυτοκινήτων. Είναι όλα τα πεζοδρόμια κατειλημμένα και οι ξένοι πρέπει να τριγυρνάνε για να βρουν χώρους... αυτό που συμβαίνει ειδικά τα τελευταία χρόνια είναι απαράδεκτο και έχει ξεφύγει από τα όρια της λογικής. Μας παίρνουν τηλέφωνο οι τουρίστες και μας λένε ότι τους έκλεισαν... Και πάμε εκεί και βλέπουμε την κατάσταση.

Το χειρότερο σημείο είναι μετά τη ΔΕΗ, που στρίβουμε τον δρόμο δεξιά στα πάρκινγκ στα τείχη, στην κίτρινη γραμμή. Τα παρατάνε εκεί και φεύγουν... αυτό είναι το σημείο με τα περισσότερα προβλήματα στην πόλη.

Επίσης, πρέπει να μπει σωστή σήμανση σε πολλά σημεία γιατί κάποιες φορές είναι λάθος και προκαλούνται ατυχήματα. Είναι ένα θέμα που δεν έχουμε λύσει και εύχομαι να το λύσουμε στη συνέχεια και πριν ξεκινήσει η τουριστική σεζόν.

Στη Λίνδο σταθμεύουν τα αυτοκίνητα πάνω στα βράχια, με ρίσκο σε εμάς και βρίσκουμε συνέχεια χτυπημένα αυτοκίνητα. Αφού δεν υπάρχει χώρος, να δημιουργηθεί... Δεν μπορεί να επικρατεί αυτή η κατάσταση και να τους βάζουν να πληρώσουν.

Υπάρχουν θέματα σχεδόν σε όλο το νησί που πρέπει να λυθούν. Επίσης, ειδικά στις μεγάλες παραλίες, πρέπει να μπουν κάμερες, γιατί εκεί γίνονται κλοπές και ζημιές, και δεν μπορεί τα αυτοκίνητα να σταματούν μέσα στα χώματα.

Ειδικά, οι παραλίες Τσαμπίκα, Αγία Αγάθη και Άντονι Κουίν μπορούν να οργανωθούν καλύτερα και σωστά. Είμαστε πίσω σε πολλά πράγματα», ανέφερε.

Ο κ. Στέργος Γιαννάς
Ο κ. Στέργος Γιαννάς

Πάντως, σύμφωνα με τον ίδιο, η τουριστική σεζόν φέτος θα ξεκινήσει κάπως αργά, λόγω του Πάσχα, όπως τόνισε, λέγοντας τα εξής:

«Με όσα συμβαίνουν γύρω μας, το να πεις ότι θα είναι μία καλή τουριστική περίοδος είναι λίγο δύσκολο. Καλύτερα είναι να είμαστε όλοι κάπως συγκρατημένοι για να μπορούμε ν’ ανταπεξέλθουμε και στις υποχρεώσεις μας και να μην έχουμε προβλήματα.

Στο νησί μας υπάρχουν ζητήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος μας, γι’ αυτό θα θέλαμε να κάνουμε μία επαφή με τον καινούριο δήμαρχο και να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Έχουμε όμως και άλλα προβλήματα, καθώς έχουν εμφανιστεί διάφοροι που υποβαθμίζουν τις υπηρεσίες που προσφέρουμε στους τουρίστες...».

Επίσης, ο κ. Γιαννάς θέτει και θέμα ανυπαρξίας ελέγχων από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού που επικαλείται την έλλειψη προσωπικού, λέγοντας:

«Πολλά αυτοκίνητα κυκλοφορούν στους δρόμους. Ο ΕΟΤ αδυνατεί να τα ελέγξει, ενώ έχουμε και εμείς κάνει διάφορες παρεμβάσεις. Όπου πρέπει πήγαμε... και στα αρμόδια υπουργεία.

Θα πρέπει επίσης τα αυτοκίνητα αυτά να έχουν κάποια σήμανση, καθώς υπάρχουν κάποιοι, που την καλοκαιρινή περίοδο παίρνουν αυτοκίνητα από τους συγγενείς και τους γείτονες και τα νοικιάζουν ενώ υπάρχουν και αυτοκίνητα που έχουν ξεπεράσει το όριο ηλικίας, δηλαδή βλέπουμε αυτοκίνητα ακόμα και 20ετίας να κυκλοφορούν στον δρόμο.

Ο ΕΟΤ λέει ότι δεν έχει προσωπικό ή ότι δεν μπορεί να κάνει ελέγχους, ενώ υπάρχουν παραβάτες και συνάδελφοί μας, οι οποίοι παίρνουν άδειες πάνω σε ορόφους ενώ δεν υπάρχουν και περιορισμοί στον αριθμό των αυτοκινήτων.

Είμαστε σε αναμονή. Όλα αυτά δεν αποσκοπούν μόνο στην καλή λειτουργία τη δική μας αλλά και στην καλή λειτουργία της αγοράς. Δεν νοείται να υπάρχει αγοραστικό κοινό υψηλού επιπέδου χωρίς να ενοικιάσει αυτοκίνητο».

Επίσης, σύμφωνα με τον κ. Γιαννά, φέτος θα είναι περισσότερα τα αυτοκίνητα που θα κυκλοφορήσουν, καθώς υπάρχουν και νέα γραφεία, τα οποία δεν τα γνωρίζει το Σωματείο και πρέπει να ζητήσουν κατάσταση από τον ΕΟΤ για να δουν ποιοι έχουν άδεια λειτουργίας.

Πάντως, με την ευκαιρία υπογράμμισε, ότι πέρυσι ήταν μία πάρα πολύ δύσκολη χρονιά, ειδικά για όσους δραστηριοποιήθηκαν στη Νότια Ρόδο και αυτό λόγω της φωτιάς που σημειώθηκε μεσούσης της τουριστικής περιόδου.

«Όσοι ήμασταν στη Νότια Ρόδο, πληγήκαμε ανεπανόρθωτα λόγω της φωτιάς, καθώς χάσαμε το 30% του τζίρου μας που δεν είναι «αστείο» ποσό. Το πρόβλημα προέκυψε, καθώς το γεγονός συνέβη μέσα στην υψηλή περίοδο και όποιες κρατήσεις είχαμε για το επόμενο διάστημα με υψηλές τιμές χάθηκαν.

Οι τιμές κατέβηκαν σε επίπεδο Μαΐου, οπότε το έσοδο το δικό μας ήταν συρρικνωμένο και η ποιότητα του τουρίστα δεν ήταν ικανοποιητική. Ήταν αναμενόμενο αλλά όχι σε αυτό τον βαθμό. Το πώς θα είναι φέτος τα πράγματα εξαρτάται από την αγορά, τη ζήτηση και τις ανάγκες», κατέληξε ο κ. Γιαννάς.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»