Επεισόδια στο Διαγόρας-Παναχαϊκή: Στενάχωρες καταστάσεις, πολλά ερωτηματικά

Επεισόδια στο Διαγόρας-Παναχαϊκή: Στενάχωρες καταστάσεις, πολλά ερωτηματικά

Επεισόδια στο Διαγόρας-Παναχαϊκή: Στενάχωρες καταστάσεις, πολλά ερωτηματικά

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2034 ΦΟΡΕΣ

Στενάχωρα είναι τα όσα συνέβησαν στην πόλη μας πριν αλλά και μετά την αναμέτρηση του Διαγόρα με την Παναχαϊκή στο πλαίσιο του πρωταθλήματος της Super League 2.

Οι εντάσεις και οι καταστάσεις βίας που εκτυλίχθηκαν, τόσο εντός όσο και εκτός Δημοτικού Σταδίου «Διαγόρας», αν μη τι άλλο προκαλούν έντονο προβληματισμό στους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους και ασφαλώς αποτελούν μια ακόμα τροχοπέδη για ορισμένους, από το να επιστρέψουν στο γήπεδο.

Η «ωμή» βία απ’ όπου και αν προέρχεται είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα του ελληνικού ποδοσφαίρου και δυστυχώς έχει κάνει την εμφάνισή της για μία ακόμα φορά και στην πόλη μας.

Αυτό που προκαλεί πολλά ερωτηματικά είναι το πώς 25 Πατρινοί, απ’ ό,τι προέκυψε οργανωμένοι φίλαθλοι της Παναχαϊκής, ήρθαν στο νησί μας και μόνοι τους έφθασαν ως το γήπεδο, με αποτέλεσμα εν συνεχεία να δημιουργηθεί ό,τι δημιουργήθηκε.

Από το ρεπορτάζ προκύπτει ότι η γηπεδούχος ομάδα αλλά και οι αρμόδιοι παρατηρητές δεν ήταν ενήμεροι για τον συγκεκριμένο αριθμό των φιλοξενούμενων οπαδών που θα βρίσκονταν στο Δημοτικό Στάδιο.

Και προφανώς, ερωτηματικά υπάρχουν και για το αν υπήρχε συγκεκριμένο σχέδιο της Αστυνομίας για το ζήτημα της μετακίνησης των οπαδών αλλά και του τρόπου εισόδου στο γήπεδο.

Όπως και να έχει, τα γεγονότα, αποτελούν μια ακόμα… γροθιά στο στομάχι αναφορικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Δικάζονται αύριο οι συλληφθέντες
Στο μεταξύ, αύριο δικάζονται από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου οι 26 συλληφθέντες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του προχθεσινού αγώνα. Οι 25 είναι από την Πάτρα και ο ένας, οπαδός του Διαγόρα.

Σημειώνεται ότι η σχετική έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται για την ταυτοποίηση και άλλων ατόμων, φιλάθλων της ροδίτικης ομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Ροδιακής», η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου που χειρίζεται την υπόθεση, αφορά τους νόμους περί αθλητικής βίας και συγκεκριμένα «αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις ή αθλητικό υπόβαθρο, ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός, φθορές και οπλοχρησία».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΑΒΑΡΑΣ

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”

Κλεάνθης Παραδεισίου: «Διαζύγιο» με Κώστα Καλημέρη

Στην 22η Ανάβαση Κύμης «Γιάννης Ηλιόπουλος» ο Ματθαίος Μπουρλίδης