Συνελήφθη επειδή εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη επειδή εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση

Συνελήφθη επειδή εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1187 ΦΟΡΕΣ

Καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης 8 ετών και χρηματική ποινή 17.500 για εργατικές εισφορές εκκρεμούσε σε βάρος 65χρονου που συνελήφθη στη Ρόδο.

Πρόκειται για πρώην πρόεδρο της ΕΑΣΔ, ο οποίος κατηγορούνταν για μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών στην Ένωση και τον Νοέμβριο του 2019 βρέθηκε στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ρόδου.

Συγκεκριμένα, ο 65χρονος είχε ήδη καταδικαστεί για διάφορες τέτοιου είδους υποθέσεις, για τις οποίες με αίτημα που κατέθεσε δια του δικηγόρου του κ. Μηνά Τσέρκη, εξεδόθη στις 15 Νοεμβρίου 2019 από το ίδιο δικαστήριο (Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου) απόφαση με την οποία του επιβλήθηκε κατά συγχώνευση συνολική ποινή φυλάκισης 96 μηνών και συνολική χρηματική ποινή 17.500 ευρώ.

Μάλιστα, το 2016 το δικαστήριο με απόφασή του, είχε χορηγήσει στον 65χρονο προθεσμία δύο ετών για την εξόφληση της ποινής, αρχής γενομένης από τον Νοέμβριο του 2016.

Όπως είχε τονίσει ενώπιον του δικαστηρίου ο κ. Τσέρκης, η χρονική αυτή περίοδος «χάριτος» που δόθηκε στον 65χρονο είχε περάσει άπρακτη.

Οι ποινές που απαρτίζουν την άνω συνολική ποινή προέρχονται από οφειλές ασφαλιστικών εισφορών της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Δωδεκανήσου (εφεξής ΕΑΣΔ), στην οποία υπηρέτησε ο 65χρονος (αμισθί) ως πρόεδρος του Δ.Σ. της.

Μετά την απόφαση του δικαστηρίου το 2016, με την οποία χορηγήθηκε στον 65χρονο προθεσμία δύο (2) ετών για την εξόφληση της ποινής, μεσολάβησαν γεγονότα που ουσιωδώς άλλαξαν την οικονομική κατάσταση τόσο του 65χρονου, όσο και της ΕΑΣΔ και συγκεκριμένα, επιβλήθηκαν (με επιδόσεις άυλων κατασχετηρίων, χωρίς καν να επιδοθούν σε αυτούς κατά τις νέες διατάξεις του ΚΕΔΕ) κατασχέσεις σε βάρος τους, εις χείρας όλων των τραπεζικών ιδρυμάτων της χώρας, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν σε οικονομική ασφυξία, τόσο ο 65χρονος προσωπικά, όσο και η πραγματική υπόχρεος ΕΑΣΔ.

Επειδή με την υπ’ αρ. 113.560/12.10.2018 αίτησή του, η υπόχρεος ΕΑΣΔ είχε ήδη υπαχθεί στις διατάξεις του ν.4469/2017 (τότε μάλιστα βρισκόταν σε προχωρημένο στάδιο σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες της, χωρίς όμως να έχουν ολοκληρωθεί) είχε τονιστεί ότι απαιτούνταν περαιτέρω χρονικό περιθώριο.

Για τον λόγο αυτό και είχε ζητηθεί από το δικαστήριο να χορηγήσει επιπλέον προθεσμία δύο (2) ετών προκειμένου με την ολοκλήρωση της ένταξης της ΕΑΣΔ στον ν. 4469/2019, να αποδεσμευθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί, τόσο του 65χρονου, όσο και της ΕΑΣΔ, ώστε να μπορέσει ο πρώην πρόεδρος να αποπληρωθεί η υποχρέωσή του για την εξόφληση της ποινής.

Το δικαστήριο είχε κάνει δεκτό το αίτημα του 65χρονου και του είχε χορηγήσει άλλα δύο χρόνια προθεσμία για την εξόφληση των ποινών του.

Στο διάστημα αυτό, ο πρώην πρόεδρος εκτιμούσε ότι θα ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία, θα αποδεσμευτούν οι λογαριασμοί του και έτσι θα μπορέσει να ρυθμίσει και την υπόθεσή του αυτή.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών