Προφυλακίστηκε 33χρονος Ρομά για 6 κλοπές που διέπραξε σε 3 ημέρες

Προφυλακίστηκε 33χρονος Ρομά για 6 κλοπές που διέπραξε σε 3 ημέρες

Προφυλακίστηκε 33χρονος Ρομά για 6 κλοπές που διέπραξε σε 3 ημέρες

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1466 ΦΟΡΕΣ

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε χθες μετά την απολογία του ο 33χρονος Ρομά που μαζί με 36χρονο ομόφυλό του, κατηγορούνται ότι διέπραξαν σε τρεις μόλις ημέρες, έξι κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε σπίτια της περιοχής μας, απ’ όπου και αφαίρεσαν κοσμήματα και αντικείμενα αξίας άνω των 68.000 ευρώ.

Ο 33χρονος που κατηγορείται για διακεκριμένες κλοπές, προσήχθη χθες το πρωί ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, όπου και απολογήθηκε, αρνούμενος την κατηγορία, όπως αυτή του αποδίδεται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος ισχυρίστηκε, ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών από την ηλικία των 13 του ετών και πως δε θυμάται το παραμικρό από όσα κατηγορείται ότι έκανε.

Ο ίδιος είπε, πως δεν κλέβει για να γίνει πλούσιος ή για να ζήσει αλλά διότι στην κατάσταση που βρίσκεται, το μόνο που τον νοιάζει είναι να εξασφαλίσει τη δόση του και έτσι προβαίνει σε μικροκλοπές.

Σε αυτό το συμπέρασμα συνηγορεί το γεγονός πως, αφενός οι πράξεις έγιναν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα όπου ένας λογικός άνθρωπος, ακόμη και εγκληματίας, δεν θα έπαιρνε τέτοιο τεράστιο ρίσκο να διαρρήξει σπίτια, ίδια μέρα σε διάστημα λίγων ωρών, όπως του καταλογίζεται και αφετέρου, αν διέπραττε κλοπές κατ’ επάγγελμα θα είχε πολύ καλύτερη οικονομική κατάσταση.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα, ο 33χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι ο 33χρονος συνελήφθη στις 23 Φεβρουαρίου 2024 το απόγευμα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, όχι όμως και ο 36χρονος, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί αλλά δεν συνελήφθη, καθώς φέρεται να συμμετείχε σε διαρρήξεις στις 21 Φεβρουαρίου και έτσι έχουν παρέλθει τα όρια του αυτοφώρου.

Βάσει των στοιχείων που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί, οι δύο Ρομά κατηγορούνται για συνολικά έξι περιπτώσεις κλοπών και μία απόπειρα (καθώς έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή), όλες στο κέντρο της πόλης της Ρόδου.

Οι δύο άνδρες κινούνταν πεζοί, συνήθως πρωινές ώρες και σε δύο περιπτώσεις εισήλθαν στα σπίτια από ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες, ενώ στις λοιπές περιπτώσεις υπήρξε διάρρηξη. Οι Ρομά στόχευαν κυρίως στην αφαίρεση κοσμημάτων και αντικειμένων αξίας.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά από την Αστυνομία, όπως διακριβώθηκε, οι δύο άνδρες ακολουθώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία εντόπιζαν κατοικίες στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν και αφού τις παραβίαζαν αφαιρούσαν από το εσωτερικό τους τιμαλφή σημαντικής αξίας.

Από την αποδόμηση της εγκληματικής τους δραστηριότητας, έχουν εξιχνιαστεί έξι παραβιάσεις κατοικιών, από τις οποίες αφαίρεσαν κοσμήματα και αντικείμενα συνολικής εκτιμώμενης αξίας πάνω από 68.500 ευρώ, καθώς και μια απόπειρα κλοπής, τις οποίες διέπραξαν το χρονικό διάστημα από 20 έως 22 Φεβρουαρίου 2024.

Οι κλοπές καταγγέλθηκαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, αστυνομικοί της οποίας την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 το απόγευμα εντόπισαν και συνέλαβαν τον 33χρονο, εντός των ορίων του αυτοφώρου και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών