Πέθανε ο εφοπλιστής Στάθης Κουλουκουντής: Το Λονδίνο και η οικογένεια από την Κάσο που μπήκε στη ναυτιλία το 1830

Πέθανε ο εφοπλιστής Στάθης Κουλουκουντής: Το Λονδίνο και η οικογένεια από την Κάσο που μπήκε στη ναυτιλία το 1830

Πέθανε ο εφοπλιστής Στάθης Κουλουκουντής: Το Λονδίνο και η οικογένεια από την Κάσο που μπήκε στη ναυτιλία το 1830

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1501 ΦΟΡΕΣ

Πέθανε το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου σε ηλικία 82 ετών ο εφοπλιστής Στάθης Κουλουκουντής, εξέχον μέλος της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας του Λονδίνου.

Γεννημένος στη Νέα Υόρκη το 1942, μετά τις σπουδές του στα οικονομικά, στο πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας, άρχισε να εργάζεται στην οικογενειακή φίρμα Rethymnis & Kulukundis Limited, London (R & K Ltd.), που είχε ιδρυθεί στο Λονδίνο το 1921. Η R & K Ltd, στη διάρκεια του Μεσοπολέμου, υπήρξε το μεγαλύτερο ελληνικό ναυτιλιακό γραφείο του Λονδίνου,που διαχειριζόταν 50 πλοία, περίπου το 12% του ελληνικού στόλου.

Ο εφοπλιστής ασχολήθηκε αρχικά στο τμήμα των operations, για να περάσει γρήγορα και να έχει την ευθύνη των ναυπηγήσεων και των χρηματοδοτήσεων.

Είχε διατελέσει μέλος πολλών διεθνών ναυτιλιακών οργανισμών, ενώ το 1982 εξελέγη μέλος του συμβουλίου του Committee (Ελληνική Επιτροπή Ναυτιλιακής Συνεργασίας, Λονδίνου), όπου υπηρέτησε για περισσότερα από δέκα χρόνια ως αντιπρόεδρός του.

Η ιστορία της εφοπλιστικής οικογένειας

Η οικογένειά του, που καταγόταν από την Κάσο, έχει καταγράψει μία μακρόχρονη πορεία στο ναυτιλιακό επιχειρείν, τουλάχιστον από τη δεκαετία του 1830.

Ο Στάθης Μιχ. Κουλουκουντής ήταν ο δευτερότοκος από τους τρεις γιους του Μιχαήλ H. Κουλουκουντή και της Φωτεινής (Νίτσας) Γιάνναγα. Ο Μιχαήλ H. Κουλουκουντής υπήρξε ο μικρότερος από τους περίφημους πέντε αδελφούς Κουλουκουντή οι οποίοι είχαν ιδρύσει την Rethymnis & Kulukundis Ltd (R&K) στο Λονδίνο το 1922, σε συνεργασία με τους Αδελφούς Ρεθύμνη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχειρηματικής του καριέρας ο Στάθης Κουλουκουντής συνέδεσε το όνομά του με την ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα του Λονδίνου και εκτός της συμμετοχής του σε θεσμικούς φορείς εκπροσώπησης, συμμετείχε με αρθρογραφία του και στον ναυτιλιακό Τύπο, καθώς ήταν διαχρονικός αρθρογράφος των Ναυτικών Χρονικών, από τις αρχές της δεκαετίας του 1970.

Ο Στάθης Μιχ. Κουλουκουντής αφήνει πίσω του τη σύζυγό του Κούλα και τα δύο τους παιδιά, Μαριάννα και Μιχαήλ καθώς και τον θετό του γιο, Αλέξανδρο.

Πηγή: thetoc.gr

Διαβάστε ακόμη

Ίδρυση σχολής ξυλοναυπηγών στην Η.Ν. Κάσο

Επίσκεψη ιατρικών κλιμακίων «ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΤΗ» και ΑΜΚΕ «ΓΑΛΗΝΟΣ» στην Η.Ν. Κάσο

Έναρξη εργασιών του έργου «Πλακοστρώσεις Η.Ν. Κάσου»

Ψήφισμα για την κάλυψη υγειονομικών αναγκών των κατοίκων της Κάσου

Δράσεις προληπτικής ιατρικής στην Η.Ν. Κάσο

Πραγματοποιήθηκε η ημερίδα στο Ευγενίδειο ίδρυμα για την Κασιώτικη Ναυτιλία

Τέσσερις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμα της Ηρ.Ν. Κάσου

H Kάσος τιμά τα 200 χρόνια από το Ολοκαύτωμά της