Δήμαρχος προς εργαζόμενους στην καθαριότητα: «Η εικόνα του νησιού είναι στα χέρια σας»

Δήμαρχος προς εργαζόμενους στην καθαριότητα: «Η εικόνα του νησιού είναι στα χέρια σας»

Δήμαρχος προς εργαζόμενους στην καθαριότητα: «Η εικόνα του νησιού είναι στα χέρια σας»

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3102 ΦΟΡΕΣ

Παρουσία του δημάρχου Ρόδου, Αλέξανδρου Κολιάδη, του αντιδημάρχου Κυκλικής Οικονομίας Δημήτρη Καρατζιά και του αντιδημάρχου Επικοινωνίας και Διοικητικών Υπηρεσιών Γιώργου Πάττα πραγματοποιήθηκε χτες στο Δημαρχείο, η κοπή της πίτας των εργαζομένων του δήμου στην καθαριότητα, και με την ευκαιρία τέθηκαν και συζητήθηκαν τα προβλήματα που έθεσαν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Κατά την ομιλία του, ο δήμαρχος, αφού έδωσε συγχαρητήρια σε όλους τους παρευρισκόμενους για το έργο και την προσπάθειά τους στον τομέα της καθαριότητας, ζήτησε να ακούσει ποια είναι τα ζητήματα που τους απασχολούν, λέγοντας τα εξής:

«Ξέρω πόσο σημαντικό είναι το έργο σας και να σας δώσω συγχαρητήρια γι΄αυτό που κάνετε εκ μέρους όλης της δημοτικής αρχής. Είστε πάντα στην πρώτη γραμμή.

Σας βλέπουμε όλοι στους δρόμους, κυκλοφορούμε και σας βλέπουμε στους δρόμους, στις γειτονιές και ξέρουμε τι έργο παράγετε. Μπορεί να έχουν μειωθεί τα στελέχη και οι εργαζόμενοι αλλά αυτοί που έχετε μείνει, κάνετε σπουδαίο έργο.

Αν εσείς είστε ικανοποιημένοι με το έργο που παράγετε θα είναι ικανοποιημένοι και οι πολίτες. Θα ήθελα να ακούσω από εσάς τα προβλήματά σας για να δούμε πώς μπορούμε να τα λύσουμε, γιατί θα πρέπει να εργάζεστε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να είστε παραγωγικοί και να είναι ανθρώπινη η εργασία σας».

Από την πλευρά του, ο Λευτέρης Γαλιάτσος πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της καθαριότητας, αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον που δείχνει ο δήμαρχος για τα προβλήματά τους, υποσχόμενος, ότι οι συνάδελφοί του θα συνεχίσουν να προσπαθούν για το καλύτερο με σκοπό την καλύτερη εικόνα του νησιού.

«Οι εργαζόμενοι δεν κάνουν αυτή τη δουλειά για να πλουτίσουν αλλά για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους και να σταθούν με αξιοπρέπεια στην κοινωνία.

Οι άνθρωποι αυτοί ξυπνούν τα μεσάνυχτα και λένε… θα δουλέψω. Έχουν το θάρρος να κάνουν αυτή τη δουλειά, που δεν είναι εύκολο να την κάνει ο οποιοσδήποτε και την κάνουν παρά τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν πάρα πολύ καλά και έντιμα, ελπίζοντας πάντα σε ένα καλύτερο αύριο.

Αυτό το καλύτερο “αύριο” υπάρχει στα πρόσωπά σας και μέσα στη σχέση εμπιστοσύνης και καλής συνεργασίας που θα υπάρχει και μεταξύ μας για το καλό του νησιού μας, που το αγαπάμε και εμείς όσο και εσείς.

Εμείς, δε σταματήσαμε ποτέ να προσπαθούμε και ν’ αγωνιζόμαστε για το καλύτερο του νησιού, καθώς είμαστε γεννημένοι για τα δύσκολα. Το αποδείξαμε και κατά τη διάρκεια της μεγάλης φωτιάς.

Τα πράγματα δεν είναι εύκολα, θέλει προσπάθεια και κόπο και υποσχόμαστε, πως όλοι εμείς στη Διεύθυνση Καθαριότητας, θα κάνουμε τα πάντα για να προβάλει η Ρόδος και αυτή τη χρονιά κάτι όμορφο και ξεχωριστό.

Προτεραιότητά μας είναι να είμαστε ενωμένοι, με κατανόηση και συμπόνια από κοινού», δήλωσε ο κ. Γαλιάτσος.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος, άκουσε τους εργαζόμενους της καθαριότητας, οι οποίοι έθεσαν τα ζητήματα που τους απασχολούν, μεταξύ των οποίων ήταν το γάλα, το οποίο δικαιούνται να λαμβάνουν, τα ανταλλακτικά για τα οχήματά τους και οι εμβολιασμοί.

Μάλιστα ο ίδιος, αφού είπε, ότι η εικόνα του νησιού είναι στα χέρια τους, δήλωσε, ότι η Ρόδος είναι πίσω σε πολλά πράγματα και στάθηκε ιδιαίτερα στο μεγάλο θέμα της οικονομικής στενότητας που αντιμετωπίζει ο δήμος, απαντώντας στους εργαζόμενους τα εξής:

«Είμαστε μείον 20 εκατ. ευρώ και ο δήμος Ρόδου είναι ο νούμερο 1 δήμος με ληξιπρόθεσμες οφειλές στην Ελλάδα. Έχουμε την αγωνία για χρηματοδότηση, για να σταθούμε στα πόδια μας.

Πιο σοβαρή είναι η μισθοδοσία του Απριλίου και του Μαΐου και κάνουμε αγώνα για να διασφαλίσουμε τις μισθοδοσίες για τους επόμενους μήνες. Δεν ήρθαμε ως σωτήρες αλλά θα κάνουμε ό,τι κάνουν όλοι οι δήμοι στην υπόλοιπη χώρα».

Με την ευκαιρία, αναφέρθηκε και στη σύμβαση για την καθαριότητα, που έγινε με τον ιδιώτη και έκανε γνωστό, ότι το θέμα θα έρθει πιθανόν και σήμερα στο δημοτικό συμβούλιο.

Ο δήμαρχος δήλωσε, ότι δεν είναι ικανοποιημένος με το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρονται, και με το ύψος τους κόστους τους και μάλλον προσανατολίζεται σε επαναδιαπραγμάτευση με τον ιδιώτη.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας