Φλας στο παρελθόν, 1964: 3ΟΟ Δωδεκανήσιοι εξ Αυστραλίας θα έρθουν κατά τον Μάιον

Φλας στο παρελθόν, 1964: 3ΟΟ Δωδεκανήσιοι εξ Αυστραλίας θα έρθουν κατά τον Μάιον

Φλας στο παρελθόν, 1964: 3ΟΟ Δωδεκανήσιοι εξ Αυστραλίας θα έρθουν κατά τον Μάιον

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 250 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω Σάββατο 29 Φεβρουαρίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3869

300 ΔΩΔ/ΣΙΟΙ ΕΞ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΘΑ ΕΛΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΜΑΪΟΝ
Κατά πληροφορίας εξ Αδελαΐδος της Αυστραλίας περί τα 75 άτομα εδήλωσαν ήδη συμμετοχήν εις την διοργανουμένην διά τον προσεχή Μάιον κρουαζιέραν εις Ελλάδα και Δωδεκάνησα προβλέπεται ότι τελικώς θα μετάσχουν περί τα 300.
Η κρουαζιέρα διοργανούται υπό Δωδεκανησίων της Αυστραλίας προς επίσκεψιν της Πατρίδος.

ΕΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗ ΕΙΣ ΕΚΤΑΣΙΝ ΤΟΥ ΟΔΑΠΔ
ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΣ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
Χαρτονένια σπίτια πλησίον του Αγίου Ιωάννου
Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ ΜΕΡΙΚΑ ΟΝΟΜΑΤΑ
«Συνοικισμός Γεωργίου Παπανδρέου» δημιουργείται βαθμιαίως και εις Ρόδον, από αστέγους οικογενείας, αι οποίαι κατεπάτησαν από του παρελθόντος Νοεμβρίου έκτασιν του ΟΔΑΠΔΔ και κτίζουν παραπήγματα εκ καδρονίων και πεπιεσμένου χαρτονίου.

Ο συνοικισμός αυτός δημιουργείται εις την περιοχήν μεταξύ καφενείου «Άγκυρα» και Ροδινιού και εις έκτασιν ανήκουσαν εις τον ΟΔΑΠΔΔ.
Ήδη τμηματικώς έχουν εγκατασταθή εις τον συνοικισμόν αυτόν 13-15 οικογένειαι εις πρόχειρα παραπήγματα αλλά με προθέσεις μονιμωτέρας εγκαταστάσεις.

Τα παραπήγματα καλύπτουν -ως προέκυψεν εξ επιτοπίου ερεύνης- αξιόλογον έκτασιν, εκτός Σχεδίου Πόλεως αλλά παντώς εις τας παρυφάς της Ρόδου. Οι εγκατασταθέντες εις αυτά τονίζουν ότι ήτο καιρός να αποκατασταθούν και αυτοί, όπως έγινε και εις Αθήνας -εις τα Τουρκοβούνια- και ότι αφού έχομεν δημοκρατίαν ουδείς δύναται να σταθή αντιμέτωπος εις το δίκαιόν των. Δεν εγνώσθη εν προκειμένω εάν έχει ενημερωθή σχετικώς ο ιδιοκτήτης της εκτάσεως ΟΔΑΠΔΔ.

Επίσης οι κάτοικοι του συνοικισμού ανέφερον ότι τους επεσκέφθη και η αστυνομία η οποία κατέγραψε τα ονόματά των και τους ηπείλησε με μηνύσεις, εάν δεν απομακρύνουν τα παραπήγματά των.

«Εν τούτοις -τονίζουν- αφού εις τα Τουρκοβούνια επετράπη να διατηρηθή ο συνοικισμός διατί να μη διατηρηθή και εις Ρόδον, όπου επίσης δι’ αυτού καλύπτονται στεγαστικαί ανάγκαι».

Σημειωτέον ότι παρά το γεγονός ότι είχεν αναγραφή η πληροφορία αυτή προ ημερών ουδεμία αρχή εξεδήλωσεν ενδιαφέρον διά την αποκατάστασιν του νόμου και της τάξεως.

ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ο κ. Τ. ΑΓΙΑΚΑΤΣΙΚΑΣ
Πιστός εις την παράταξιν Πετρίδη
Ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Αναστάσιος Αγιακάτσικας, προέβη προς συντάκτην μας εις την ακόλουθον δήλωσιν:
Πράγματι διεδόθη εις την πόλιν η πληροφορία την οποίαν ανέγραψε η «Ροδιακή» περί καθόδου μου ως υποψηφίου Δημάρχου εις τας προσεχείς εκλογάς. Επιθυμώ όμως να δηλώσω ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσω το αξίωμα αυτό.

Παραμένω πιστός εις τον νυν Δήμαρχον κ. Πετρίδην, τον οποίον γνωρίζω από νεαράς ηλικίας και μετά του οποίου συνειργάσθην επί μακρόν και θα συνεργασθώ και κατά το μέλλον μετέχων ενεργώς της παρατάξεως Πετρίδη εις τας προσεχείς δημοτικάς εκλογάς».

Η ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗ ΗΜΕΡΑ ΗΤΟ Η ΒΡΟΧΕΡΟΤΕΡΑ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ
Ως ανεκοινώθη εκ ττου Σταθμού Παρατηρήσεως του Υδροβιολογικού Ινστιτούτου Ρόδου η προχθεσινή ημέρα 27η Φεβρουαρίου ήτο η βροχεροτέρα της ληγούσης χειμερινής περιόδου. Συγκεκριμένως προχθές η βροχόπτωσις εκάλυψε 41 χιλιοστά του ειδικού μετρητικού οργάνου.
Το σύνολον της εφετεινής βροχοπτώσεως εις Ρόδον έχει ήδη ανέλθει εις 467 χιλιοστά.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!