Τον Μάρτιο θα τεθεί σε εφαρμογή το app της ΑΑΔΕ για ενημέρωση και εξόφληση οφειλών

Τον Μάρτιο θα τεθεί σε εφαρμογή το app  της ΑΑΔΕ για ενημέρωση και εξόφληση οφειλών

Τον Μάρτιο θα τεθεί σε εφαρμογή το app της ΑΑΔΕ για ενημέρωση και εξόφληση οφειλών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 978 ΦΟΡΕΣ

Από τον Μάρτιο θα τεθεί σε χρήση η εφαρμογή (application) της ΑΑΔΕ, μέσω της οποίας, οι πολίτες θα μπορούν να βλέπουν, να παρακολουθούν και να εξοφλήσουν τις οφειλές τους.

Μέσω του appliccation, οι πολίτες θα μπορούν ακόμη να βλέπουν τα αιτήματα και τα ραντεβού που τυχόν έχουν υποβληθεί προς την Αρχή, επισήμανε ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής από τη Βαρκελώνη, με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο ελληνικό περίπτερο στο πλαίσιο της συμμετοχής της χώρας στη μεγαλύτερη έκθεση ψηφιακών τεχνολογιών στον κόσμο.

Σε πρώτη φάση, θα ενσωματωθούν υπηρεσίες πληρωμών και ασφαλούς ενημέρωσης για τις φορολογικές υποχρεώσεις τού κάθε φορολογούμενου. Οι διαθέσιμες υπηρεσίες θα εμπλουτίζονται συνεχώς με νέες, είπε ο κ. Πιτσιλής.

Ο κ. Πιτσιλής αναφέρθηκε επιγραμματικά στη μεγάλη πρόοδο που έχει γίνει στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης της ΑΑΔΕ με μια σειρά υπηρεσιών. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ανέφερε, ότι από φέτος για τα φυσικά πρόσωπα που έχουν εισοδήματα μόνον από μισθούς και συντάξεις θα πάμε ένα βήμα παραπάνω από την προσυμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης.

Θα ειδοποιούνται οι φορολογούμενοι να μπουν με τους κωδικούς τους στο σύστημα και να δουν έτοιμη τη φορολογική τους δήλωση με τη συνολική οφειλή και, σε περίπτωση που συμφωνούν, απλά να προχωρήσουν σε οριστικοποίηση. Σε περίπτωση, που υπάρχουν δεδομένα που δεν υπάρχουν στη δήλωσή τους, οι πολίτες πρέπει να τα δηλώνουν.

Ο κ. Πιτσιλής έκανε αναφορά και στη χρήση τεχνητής νοημοσύνης στην ΑΑΔΕ, επισημαίνοντας, ότι ήδη γίνεται χρήση της σε κάποιους τομείς, όπως για τον εντοπισμό δεξαμενών κολύμβησης.

Υπάρχουν δυνατότητες αλλά και προκλήσεις στον τομέα αυτό, πρέπει να υπάρξει σωστή προεργασία, πρόσθεσε, επισημαίνοντας, ότι ο ανθρώπινος παράγοντας θα είναι πάντα καθοριστικός.

Πηγή: newsit.gr

Διαβάστε ακόμη

ΔΥΠΑ-ΕΦΚΑ: Καταβολές επιδομάτων άνω των 75 εκατ. ευρώ

Λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας ο Τουρισμός

Φορολογικές δηλώσεις: 349 ευρώ επιστροφή για 24 στις 100 – 53 είναι μηδενικές

Καταπατημένα ακίνητα: Εξαγορά... και στα χωράφια με εκπτώσεις έως 80%

Επίδομα παιδιού Α21: Κλείνει η πλατφόρμα στις 10 Μαΐου

Ειδική αργία διατραπεζικών συναλλαγών την Πρωτομαγιά

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων: Iσχυρές αντιδράσεις στην υπερφορολόγηση του κλάδου

Πάσχα: Πόσα θα ξοδέψουν φέτος οι Έλληνες- Μειωμένες δαπάνες για 4 στου­ς 10