Στις 3 Απριλίου η δίκη για τα επεισόδια στο γήπεδο

Στις 3 Απριλίου η δίκη για τα επεισόδια στο γήπεδο

Στις 3 Απριλίου η δίκη για τα επεισόδια στο γήπεδο

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 880 ΦΟΡΕΣ

Αναβλήθηκαν χθες από το Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου, για τις 3 Απριλίου, οι δίκες για τους συνολικά 26 συλληφθέντες που κατηγορούνται για τα επεισόδια που σημειώθηκαν την περασμένη Κυριακή (σ.σ. 25.02.2024) στον ποδοσφαιρικό αγώνα Διαγόρας – Παναχαϊκή, ενώ από την Αστυνομία ταυτοποιήθηκαν άλλα τέσσερα άτομα για τα οποία και σχηματίστηκε δικογραφία.

Πιο αναλυτικά, ως γνωστό πρόκειται για δύο διαφορετικές δικογραφίες, όπου, στην πρώτη κατηγορούνται συνολικά 25 άτομα από την Πάτρα και στη δεύτερη ένας 21χρονος Ροδίτης για παράβαση των αθλητικών νόμων «Αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις ή αθλητικό υπόβαθρο» & «Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός», οπλοχρησία και διάπραξη φθορών.

Οι συλληφθέντες, με τις δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος τους, παραπέμφθηκαν σε δίκη στο Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου, τη Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου το μεσημέρι και πήραν προθεσμία για να δικαστούν για χθες, Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου. Το δικαστήριο, αν και έδωσε την προθεσμία, είχε παρατείνει την κράτηση των 25 κατηγορουμένων από την Πάτρα και του Ροδίτη.

Χθες, οι 25 συλληφθέντες από την Πάτρα, βρέθηκαν στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου (Τριμελές Αυτόφωρο Πλημμελειοδικείο Ρόδου), όπου οι συνήγοροί τους κ.κ. Στέλιος Κιουρτζής, Σάββας Παυλίδης, Μαρία Στέφου και Παναγιώτης Κοραντζόπουλος, ζήτησαν αναβολή λόγω έλλειψη σημαντικών μαρτύρων που δεν έχουν κληθεί, λόγω της καθολικής αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους (χθες) και ζήτησαν να γίνει περαιτέρω προανάκριση για τη συλλογή περισσοτέρων στοιχείων για την υπόθεση.

Πράγματι, το δικαστήριο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για τις 3 Απριλίου 2024 και οι 25 κατηγορούμενοι από την Πάτρα αφέθηκαν ελεύθεροι με τους όρους της απαγόρευσης προσέγγισης και εισόδου σε οποιαδήποτε εγκατάσταση προπονείται και αγωνίζεται η ποδοσφαιρική ομάδα της Παναχαϊκής και της εμφάνισης τού κάθε κατηγορούμενου στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τού μία ώρα πριν την έναρξη κάθε αγώνα της Παναχαϊκής και της παραμονής του εκεί έως και μία ώρα μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα.

Το ίδιο συνέβη μετά από αίτημα τού συνηγόρου υπεράσπισης κ. Άκη Δημητριάδη και για τον κατηγορούμενο οπαδό του Διαγόρα.

Και η δίκη αυτή αναβλήθηκε για τις 3 Απριλίου 2024 και ο 21χρονος Ροδίτης αφέθηκε ελεύθερος με τους όρους της απαγόρευσης προσέγγισης και εισόδου σε οποιαδήποτε εγκατάσταση προπονείται και αγωνίζεται η ποδοσφαιρική ομάδα του Διαγόρα και της εμφάνισης του κατηγορούμενου στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του μία ώρα πριν την έναρξη κάθε αγώνα του Διαγόρα και της παραμονής του εκεί έως και μία ώρα μετά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 21χρονος κατηγορείται, ότι την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024 κατά τη λήξη του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων «Διαγόρας – Παναχαϊκή», μαζί με δύο ακόμη άτομα και άλλα 20, αγνώστων λοιπών στοιχείων, μπήκαν μέσα στις εγκαταστάσεις του σταδίου και προβήκανε στη ρίψη αντικειμένων όπως πέτρες, ξύλα, μάρμαρα και άλλα αντικείμενα κατά των αστυνομικών και των φιλάθλων της ποδοσφαιρικής ομάδας Παναχαϊκή.

Τα δε ποινικά αδικήματα που ασκήθηκαν σε βάρος του 21χρονου Ροδίτη είναι έξι και είναι τα εξής:
1. Ρίψη αντικειμένων εναντίων άλλων που μπορούν να προκαλέσουν σωματική βλάβη, βιαιοπραγία κατά άλλων και χρήση αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες μέσα σε αθλητική εγκατάσταση πριν την έναρξη και μετά τη λήξη της αθλητικής εκδήλωσης.

2. Χωρίς δικαίωμα από τον νόμον εισαγωγή στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό την πρόκληση επεισοδίων αμέσως μετά τη λήξη αθλητικής εκδήλωσης και βιαιοπραγία κατά άλλων.

3. Βία κατά υπαλλήλων.

4. Απόπειρα επικίνδυνης σωματικής κατά συναυτουργία και κατά συρροή με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου.

5. Διατάραξη κοινής ειρήνης κατά συναυτουργία (δια της βιαιοπραγίας προσώπων) υπό την επιβαρυντική περίσταση.

6. Φθορά ξένης ιδιοκτησίας κατά συναυτουργία με την επιβαρυντική περίσταση.

Ταυτοποιήθηκαν και άλλα άτομα
Στο μεταξύ, χθες, ανακοινώθηκε από την Αστυνομία, πως από τις έρευνές της που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, έχουν ταυτοποιηθεί άλλα τέσσερα άτομα.

Πρόκειται για Έλληνες ηλικίας από 16 έως 23 ετών αλλά και έναν 33χρονο, ο οποίος φέρεται να έριξε βόμβα μολότοφ στους αστυνομικούς, που προσπαθούσαν να σταματήσουν τα επεισόδια.

Ειδικότερα, η ανακοίνωση της Αστυνομίας αναφέρει τα εξής:
«Στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης έρευνας, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, για τα επεισόδια με αθλητικό υπόβαθρο που σημειώθηκαν προχθές (σ.σ. 25.02.2024) στη Ρόδο (σχετικό το από 26 Φεβρουαρίου 2024 Δελτίο Τύπου), ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη (4) ατόμων.

Πρόκειται για ημεδαπούς ηλικίας από 16 έως 23 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για παράβαση των αθλητικών νόμων [«Αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις ή αθλητικό υπόβαθρο» & «Ερασιτεχνικός και επαγγελματικός αθλητισμός»], οπλοχρησία και διάπραξη φθορών.

Επίσης, ένας από τους εμπλεκομένους, ηλικίας 33 ετών κατηγορείται επιπλέον για κατασκευή-κατοχή εκρηκτικών υλών, καθώς από δεδομένα της έρευνας προέκυψε, ότι προέβη στη ρίψη αυτοσχέδιας εμπρηστικής κατασκευής (βόμβας μολότοφ) προς τις αστυνομικές δυνάμεις που επιχειρούσαν για την αποκλιμάκωση των επεισοδίων».

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες