Κατατέθηκε αναίρεση στο ΣτΕ από την παράταξη του Αλέξανδρου Κολιάδη

Κατατέθηκε αναίρεση στο ΣτΕ από την παράταξη του Αλέξανδρου Κολιάδη

Κατατέθηκε αναίρεση στο ΣτΕ από την παράταξη του Αλέξανδρου Κολιάδη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1597 ΦΟΡΕΣ

Αναίρεση κατέθεσε χθες και η παράταξη του κ. Αλέξανδρου Κολιάδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αναφορικά με το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στο νησί της Ρόδου, την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023.

Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μετά και την αναίρεση που κατέθεσε η παράταξη του κ. Καμπουράκη, προχθές, στο ΣτΕ με την οποία και ζητούν να αναιρεθεί η απόφαση Α41/2024 του Πρωτοδικείου Ρόδου.


Το ίδιο πλέον ζητάει με την αναίρεση που κατέθεσε δια των δικηγόρων κ.κ. Βασίλη Παπαδημητρίου, Κώστα Χρυσόγονο και Κώστα Χαλκιά, και η παράταξη του κ. Κολιάδη, η οποία στρέφεται «ατομικώς και υπό την ιδιότητά του ως υποψήφιου δημάρχου Ρόδου και επικεφαλής του συνδυασμού με την επωνυμία “Με Δύναμη για τη Ρόδο” για τις Δημοτικές Εκλογές του δήμου Ρόδου, της 8ης Οκτωβρίου 2023» αλλά και κατά «της υπ’ αριθ. Α 41/2024 αποφάσεως του Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου (Τμήμα 2ο Τριμελές- Διαδικασία Εκλογικών Διαφορών), αποκλειστικά καθ’ ο μέρος αυτή έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του ενισταμένου-αναιρεσιβλήτου Αντωνίου Καμπουράκη».


Η παράταξη τού κ. Κολιάδη με την αναίρεσή της:
«Ζητείται η αναίρεση της υπ’ αριθ. Α41/2024 αποφάσεως του 2ου Τμήματος του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου (διαδικασία εκλογικών διαφορών), αποκλειστικά καθ’ ο μέρος έκανε δεκτούς τους ισχυρισμούς του ενισταμένου-αναιρεσιβλήτου, για τους κάτωθι λόγους:


α. διότι η προσβαλλόμενη απορρίπτοντας τον ισχυρισμό – ένστασή μας περί αλυσιτελείας της κρινομένης ενστάσεως λόγω αντισυνταγματικότητος του ποσοστού 43% (άρ. 24 Ν. 4804/2024) για την εκλογή από τον πρώτο γύρο, παραβίασε ευθέως τα άρθρα 4 παρ. 1, 25 παρ. 1 και 51 παρ. 3 του Συντάγματος και


β. διότι η κρίση της αναιρεσιβαλλομένης ως προς την εγκυρότητα ή μη ορισμένων ψηφοδελτίων (τα οποία αναφέρονται αναλυτικά κατωτέρω) είναι μη νόμιμη, υπό την έννοια της εσφαλμένης ερμηνείας και εφαρμογής των σχετικών διατάξεων του Ν. 4804/2021, της μη υπάρξεως νομίμου βάσεως και επαρκούς αιτιολογίας, και της μη τηρήσεως των νομολογουμένων από τα ανώτατα δικαστήρια».


Σημειώνεται πως η αναίρεση τού κ. Καμπουράκη στρέφεται κατά:
Της με αριθμό Α41/2024 απόφασης του 2ου Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Ρόδου (διαδικασία εκλογικών διαφορών), που εκδόθηκε επί της ΕΝ365/1.11.2023 ένστασής τους, αλλά και κατά του συνδυασμού «ΕΝΑ - ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ - ΜΑΖΙ για τη ΡΟΔΟ», με υποψήφιο δήμαρχο τον Κολιάδη Αλέξανδρο Βασίλειο του

Αναστασίου, και κατά όλων των υποψηφίων του ιδίου συνδυασμού, καθώς και κατά του ίδιου του κ. Κολιάδη ως ήδη ανακηρυχθέντος δημάρχου Ρόδου, κατά του συνδυασμού «ΑΡΧΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ για το νησί μας» με υποψήφιο Δήμαρχο τον Γερονικόλα Νικόλαο του Ιακώβου, και κατά όλων των υποψηφίων του ιδίου συνδυασμού και κατά του συνδυασμού «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΡΟΔΟΥ» με υποψήφιο δήμαρχο τον Πότσο Καλετό (Τάκη), και κατά όλων των υποψηφίων του ιδίου συνδυασμού.


Με αναίρεσή της, η παράταξη του κ. Καμπουράκη ζητά: «συμμορφούμενοι με τις νομοθετικές και νομολογιακές προϋποθέσεις του παραδεκτού, την αναίρεση της απόφασης Α41/2024 του Πρωτοδικείου Ρόδου. Οι λόγοι αναιρέσεως πλήττουν συγκεκριμένες προβληματικές κρίσεις της αναιρεσιβαλλόμενης απόφασης, οι οποίες είτε βρίσκονται σε αντίθεση με την νομολογία του ΣτΕ και του ΑΕΔ, που ερμηνεύουν την ισχύουσα εκλογική νομοθεσία, είτε συνιστούν ζήτημα για το οποίο δεν έχει αποφανθεί έως τώρα ειδικώς η εκλογική νομολογία.


Ειδικότερα, οι λόγοι αναιρέσεως εκκινούν από τα σημεία της απόφασης στα οποία δεν έχουν απαντηθεί διόλου οι προβληθέντες ισχυρισμοί μας και στη συνέχεια αναφέρονται σε πλήρη και καταφανή έλλειψη αιτιολογίας, σε μη νόμιμη και εσφαλμένη αιτιολογία, καθώς και σε αντιφατική αιτιολογία. Τα δε σφάλματα που επικαλούμαστε, ορισμένα από τα οποία συντρέχουν σωρευτικά, δεν εμπίπτουν επ’ ουδενί, στο πεδίο της αναιρετικώς ανέλεγκτης “ουσιαστικής” ή “περί πραγμάτων” κρίσης, όπως το προσδιορίζει η νομολογία του Δικαστηρίου σας.

Τούτο δε διότι, εν προκειμένω, δεν πληρούνται ούτε καν στοιχειωδώς οι προϋποθέσεις που αυτή θέτει, ώστε η κρίση αυτή να μην είναι αυθαίρετη, οι οποίες συνοψίζονται αφ’ενός μεν στην ορθή εφαρμογή των σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων, αφ’ετέρου δε στην απαραίτητη εναρμόνισή της προς τους κανόνες της λογικής και τα διδάγματα της κοινής πείρας».

Διαβάστε ακόμη

Εκδήλωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τις Ευρωεκλογές με Κ. Αρβανίτη, Ζ. Τσιριγώτη, Κ. Γιαννακά

Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος της δημοσιογραφίας στην τοπική ανάπτυξη και την προστασία του περιβάλλοντος στην περιφέρεια»

Γ. Χατζημάρκος: «Αυτοί οι «ευαίσθητοι» δεν είναι φίλοι του περιβάλλοντος. Φίλοι του... μαζούτ είναι.»

Λήγει η προθεσμία για τις εγκαταστάσεις αδέσποτων ζώων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η άσκηση «Δια Πυρός 2024» στη Ρόδο

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου