Ο καφές που έδωσε στον κρατούμενο γιο του περιείχε μέσα βουπρενορφίνη

Ο καφές που έδωσε στον κρατούμενο γιο του περιείχε μέσα βουπρενορφίνη

Ο καφές που έδωσε στον κρατούμενο γιο του περιείχε μέσα βουπρενορφίνη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1367 ΦΟΡΕΣ

Μέσα σε καφέ είχε κρυμμένη ποσότητα βουπρενορφίνης 56χρονος για να την παραδώσει στον 33χρονο γιο του, που είναι κρατούμενος στα κρατητήρια της Ρόδου.

Η ναρκωτική ουσία εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς, κατασχέθηκε ενώ ο 56χρονος συνελήφθη και στη δικογραφία που σχηματίστηκε συμπεριλαμβάνεται, εκτός από τον 33χρονο και μία 43χρονη καθώς φέρεται ως το άτομο που έδωσε στον πατέρα τα ναρκωτικά για να τα δώσει στο γιο του.

Πιο αναλυτικά το περιστατικό σημειώθηκε προχθές (Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024) το απόγευμα οπότε και κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου, μετέβη στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου ο 56χρονος για να δει τον γιο του.

Μαζί του κρατούσε διάφορα προσωπικά αντικείμενα του 33χρονου μεταξύ των οποίων και μία συσκευασία καφέ, στην οποία και ήταν επιμελώς κρυμμένη η ποσότητα της βουπρενορφίνης. Κατά τον έλεγχο που έκαναν οι αστυνομικοί στα πράγματα που μετέφερε ο 56χρονος, εντόπισαν τη ναρκωτική ουσία, η οποία και κατασχέθηκε.

Ο 56χρονος πατέρας συνελήφθη και σχηματίστηκε ποινική δικογραφία στην οποία περιλαμβάνονται ο 33χρονος και η 43χρονη.

Σημειώνεται πως είναι η δεύτερη δικογραφία που σχηματίστηκε για τον 33χρονο για ναρκωτικά που προσπαθούν να του δώσουν ενώ είναι κρατούμενος.

Πιο αναλυτικά, η πρώτη περίπτωση συνέβη τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2024 στις 6 το απόγευμα, οπότε και 21χρονος με 15χρονη πήγαν στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου για να επισκεφθούν τον 20χρονο, ο οποίος κρατούνταν καθώς είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος για υπόθεση κλοπών στο νησί μας.

Στην τσάντα που κρατούσαν ο 21χρονος και η 15χρονη περιέχονταν νερά, καπνικά είδη και συσκευασμένοι σπαστοί καφέδες, τα οποία και θα παρέδιδαν στον 20χρονο.

Κατά τον έλεγχο που έκαναν όμως οι αστυνομικοί, βρήκαν επιμελώς κρυμμένα στα δύο μπουκάλια νερού και συγκεκριμένα στο περιτύλιγμα της ετικέτας του μπουκαλιού, μία αυτοσχέδια συσκευασία που περιείχε μικροποσότητα πιθανώς κοκαΐνη (0,1 γραμμάριο) και μία άλλη αυτοσχέδια συσκευασία με επίσης μικροποσότητα (0,1 γραμμάριο) ακατέργαστης κάνναβης.

Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν, ο 21χρονος και η 15χρονη συνελήφθησαν και σύμφωνα με πληροφορίες, εξεταζόμενοι προανακριτικά φέρονται να ισχυρίστηκαν, ότι ο 20χρονος κρατούμενος είχε επικοινωνήσει μαζί τους και τους ζήτησε να περάσουν από συγγενικό του πρόσωπο για να τους δώσει κάποια πράγματα και να του τα φέρουν στα κρατητήρια.

Από την πλευρά του ο 20χρονος, είχε πει, πως όλο αυτό το σκέφτηκε και το οργάνωσε ο 33χρονος συγκρατούμενός του, ενώ ο τελευταίος φέρεται να είπε προανακριτικά, ότι από κοινού με τον 20χρονο το «έστησαν».

Μάλιστα, ο 33χρονος, φέρεται να αρνήθηκε ότι πρόκειται για κοκαΐνη και φέρεται να ισχυρίστηκε, ότι η ουσία είναι βουπρενορφίνη.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, παραπέμφθηκαν στη δικαιοσύνη και οι τέσσερις εμπλεκόμενοι και μετά τις απολογίες τους, για αυτή την υπόθεση, είχαν αφεθεί ελεύθεροι με τον όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Οι κλοπές με τον Αλβανό και η φυλακή
Σημειώνεται πως ο 33χρονος συνελήφθη στις 12 Ιανουαρίου 2024 για να εκτίσει τη «βαριά» ποινή που του έχει επιβληθεί, από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου για τις κλοπές που έχει διαπράξει, μαζί με έναν αλλοδαπό αλβανικής καταγωγής, σε σπίτια της περιοχής μας, απ’ όπου αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και άλλα αντικείμενα που έβρισκαν.

Ο συλληφθείς μαζί με τον 32χρονο Αλβανό έμπαιναν στις κατοικίες από ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες και παράθυρα.

Οι δύο άνδρες κατηγορούνται για συνολικά οχτώ περιπτώσεις κλοπών (τετελεσμένες και σε απόπειρα) που φέρονται να διέπραξαν το χρονικό διάστημα από τις 23 Σεπτεμβρίου 2022 έως και τις 15 Οκτωβρίου 2022, οπότε και έγινε η σύλληψή τους από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Γι’ αυτά τα αδικήματα, οι δύο άνδρες κρίθηκαν ένοχοι στις 22 Σεπτεμβρίου 2023 (μετά από διακοπή από τις 18 του ίδιου μήνα του δικαστηρίου) και τους επιβλήθηκε, στον 33χρονο, συνολική ποινή κάθειρξης 6 ετών και 5 μηνών καθώς και χρηματικό πρόστιμο 3.900 ευρώ και στον 32χρονο αλλοδαπό αλβανικής καταγωγής, ποινή κάθειρξης 6 ετών και χρηματικό πρόστιμο 3.600 ευρώ (360 ημερήσιες μονάδες προς 10 ευρώ την ημέρα).

Οι εφέσεις σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, δεν έχουν αναστέλλουσα δύναμη.

Διαβάστε ακόμη

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών

Θάνατος 68χρονης λουόμενης στη Ρόδο

Σε φυλάκιση ενός έτους 44χρονος για παρενόχληση ανήλικης

Για οπαδική βία θα δικαστεί 43χρονος

Φυλάκιση 20 ετών σε Τούρκο για τη μεταφορά μεταναστών στη Ρόδο

Αθώοι οι δύο αλλοδαποί που ήταν κατηγορούμενοι για απόπειρα εξαπάτησης