ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Προϋποθέσεις ανυπέρβλητοι δια να δοθή η πίστωσις δια το λιμενικός έργον

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν, 1964: Προϋποθέσεις ανυπέρβλητοι δια να δοθή η πίστωσις δια το λιμενικός έργον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Προϋποθέσεις ανυπέρβλητοι δια να δοθή η πίστωσις δια το λιμενικός έργον

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 215 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Tρίτη 3 Μαρτίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3871

 

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΝΥΠΕΡΒΛΗΤΟΙ
ΔΙΑ ΝΑ ΔΟΘΗ Η ΠΙΣΤΩΣΙΣ
ΔΙΑ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΝ ΕΡΓΟΝ
Διά κοινοποιηθέντος εις την Νομαρχίαν εγγράφου του υπουργείου Δημοσίων Έργων προς το Λιμενικόν Ταμείον Δωδεκανήσου και προκειμένου να εγκριθή η δημοπράτησις του έργου κατασκευή προσηνέμου μώλου», ζητείται η υποβολή πάντων των οίκων, τευχών εργολαβίας (τιμολόγια, υποχρεώσεων) βάσει των οποίων προϋπολογισμός, συγγραφή των θα εγκριθή η διακήρυξις της δημοπρασίας δι έργου επί του παρόντος 33.000.000 δρχ. αφορώντος την κατασκευήν του προσηνέμου μώλου.


β) πράξεως της Λιμενικής Επιτροπής περί δημοπρατήσεως του έργου υπό την προϋπόθεσιν ότι εγένοντο αι αναγκαίαι ενέργειαι διά την παράλληλον και πέραν της χορηγηθείσης πιστώσεως εκ των δημοσίων επενδύσεων χρηματοδότησιν του έργου εκ των ιδίων πόρων του Λιμενικού Ταμείου ή διά δανεισμού εκ τινός των πιστωτικών ιδρυμάτων, κατόπιν εγκρίσεως της Νομαρχίας.


Ως γνωστόν διά της υπ’ αριθμ. Σ.Α. 470 αποφάσεως των υπουργών Συντονισμού Οικονομικών και Δημοσίων Έργων ενεκρίθη πίστωσις 15.000.000 δρχ. εκ δημοσίων επενδύσεων κατά το έτος 1964 διά τα λιμενικά έργα Ρόδου με προϋπόθεσιν συνεισφοράς του Λιμενικού Ταμείου ποσού 10.000.000 δρχ.


ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ
ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΚΑΤΑΓΟΜΕΝΩΝ ΕΚ ΔΩΔ/ΣΟΥ
Ανεκοινώθησαν χθες τα αποτελέσματα των εκλογών, των Δωδεκανησίων στρατιωτικών και δημοσίων υπαλλήλων. Εψήφισαν εγκύρως 1.160, και έλαβον: Ε.Κ. 807 και Ε.Ρ.Ε. 353.


Η ΚΑΤΑΡΤΙΣΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΩΝ ΕΡΓΩΝ 1964
Σήμερον συνέρχεται εις συνεδριάσιν το Συμβούλιον του Νομαρχιακού Ταμείου με θέματα την κατάρτισιν του προγράμματος Κοινωφελών Έργων του 1964 εις Δωδεκάνησον, την έγκρισιν πληρωμών και την έγκρισιν μεταφοράς πιστώσεως 30.000 δραχμών διά την επισκευήν του κτιρίου των φυλακών Κω.


ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΕΞΕΛΕΓΗ Ο κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ
Προχθές την πρωΐαν επεσκέφθησαν τον κ. Νομάρχην και συνεργάσθησαν μετ’ αυτού οι κ.κ. Χαρ. Τσεπαπαδάκης συνταγματάρχης, Άγγελος Ρώσσης αντιπλοίαρχος, και Εμμ. Εμμανουήλ αντισμήναρχος, επί θεμάτων σχετικών προς την άφιξιν τον Απρίλιον κλιμακίου σπουδαστών της Σχολής Εθνικής Αμύνης.
Το κλιμάκιον θα αφιχθή την 23ην Απριλίου.


20 ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΥΤΑΙ
ΕΙΣ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟΥ
Επανήλθεν εις Ρόδον ο Κεντρικός Λιμενάρχης πλωτάρχης Κυπριώτης μετά πολυήμερον παραμονήν εις Κάλυμνον κατά την διάρκειαν της οποίας ησχολήθη με θέματα οργανώσεως της εκεί Σχολής Δυτών η οποία ήρχισε λειτουργούσα. Εφέτος οι παρακολουθούντες μαθήματα εις την Σχολήν είναι μόνον 20, εκπαιδεύονται δε ως δύται επιτηρηταί και κυβερνήται σπογγαλιευτικών. Τα μαθήματα θα τερματισθούν κατά τα τέλη Μαρτίου.
Ο επανελθών Κ. Λιμενάρχης εξέφρασε την ικανοποίησίν του διά τον τρόπον λειτουργίας της Σχολής.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Τραυματισμός τριών παιδιών από χειροβομβίδα στην Κω!