Εξαιρετικά επιτυχημένη η παρουσίαση του βιβλίου "DEADLiNE" του Αντώνη Ζερβού

Εξαιρετικά επιτυχημένη η παρουσίαση του βιβλίου "DEADLiNE" του Αντώνη Ζερβού

Εξαιρετικά επιτυχημένη η παρουσίαση του βιβλίου "DEADLiNE" του Αντώνη Ζερβού

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2365 ΦΟΡΕΣ

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα της Νέας Πτέρυγας του Νεστοριδείου πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του αστυνομικού μυθιστορήματος “DEADLiNE” του δικηγόρου Αντώνη Ζερβού από τις εκδόσεις «Πνοή».

Κεντρικοί ομιλητές της παρουσίασης ήταν η κ. Πέπη Παπαπαύλου, διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια-δικηγόρος, η κ. Ελευθερία Πελλού δημοσιογράφος αστυνομικού-δικαστικού ρεπορτάζ στη «Ροδιακή», και ο Δρ. Ναπολέων Βλάσσης, Υποστράτηγος ΕΛ.ΑΣ. ε.α.- Δ/ντής Διοίκησης Κολλεγίου Ρόδου.

Αρχικά, χαιρετισμό απηύθυναν η πρόεδρος του Μουσείου Νεοελληνικής Τέχνης κ. Σουσάνα Καρδούλια και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Βασίλης Περίδης οι οποίοι συνεχάρησαν τον Αντώνη Ζερβό για το πρώτο του συγγραφικό πόνημα.

Στη συνέχεια, ο κ. Πέπη Παπαπαύλου παίρνοντας πρώτη τον λόγο, αναφέρθηκε στη φιλία της με τον συγγραφέα και τη χαρά της να παρουσιάζει την πρώτη του δουλειά, ενώ τόνισε πώς το “DEADLiNE” έχει καταφέρει να αποσπάσει την αγάπη του αναγνωστικού κοινού και για τον λόγο αυτό, παρά τους μόλις τρεις μήνες κυκλοφορίας του, έχει ήδη ανατυπωθεί για δεύτερη φορά.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η κ. Ελευθερία Πελλού η οποία αφού ανάγνωσε ένα μικρό απόσπασμα από το βιβλίο, μίλησε για την καινοτομία του “DEADLiNE” ως αστυνομικό μυθιστόρημα να ξεφεύγει από τις νόρμες και τα στερεότυπα του είδους, μετατρέποντας την ανάγνωση σε μία διαδραστική εμπειρία που καλεί τον αναγνώστη να «βυθιστεί» εντός του βιβλίου και να προσπαθήσει να βοηθήσει τους πρωταγωνιστές να βρουν τις απαντήσεις που αναζητούν.

Για ένα «παιχνίδι μυαλού» έκανε λόγο και ο Δρ. Ναπολέων Βλάσσης στη βάση του οποίου, όπως είπε, βρίσκεται μία άψογη κατανόηση του λειτουργήματος του αστυνομικού. «Διαβάζοντάς το, Αντώνη μου, σε κάποια σημεία νόμιζα ότι κάποτε κάναμε μαζί υπηρεσία», είπε απευθυνόμενος προς τον συγγραφέα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον γλαφυρό συγγραφικό χαρακτήρα του κ. Ζερβού που δίνει ξεχωριστό χρώμα σε όλη την έκταση του βιβλίου.

Μάλιστα, ο κ. Βλάσσης, με αφορμή το περιεχόμενο του βιβλίου – την εξιχνίαση, δηλαδή τριών φερόμενων ως αυτοκτονιών και μίας ανθρωποκτονίας με τα θύματα να είναι εντελώς άγνωστα μεταξύ τους- έδωσε συντόμως παρόμοια παραδείγματα υποθέσεων που είχαν διαδραματιστεί στο νησί της Ρόδου στο παρελθόν.

Τις τρεις πολύ ενδιαφέρουσες ομιλίες ακολούθησε μία συζήτηση με τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα τόσο για το στάδιο της συγγραφής του βιβλίου όσο και για το περιεχόμενό του, τις οποίες και ο Αντώνης Ζερβός απάντησε με ιδιαίτερη… διπλωματία ώστε να μην αποκαλυφθούν λεπτομέρειες για όσους δεν είχαν ακόμα την ευκαιρία να διαβάσουν το βιβλίο!

Γνωστοποίησε μάλιστα, πως στα σκαριά βρίσκεται και η έκδοση του δεύτερου μέρους, μιας και πρόκειται για διλογία.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τον συγγραφέα Αντώνη Ζερβό να υπογράφει αντίτυπα του “DEADLiNE” για όσες και όσους παρευρέθηκαν.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόκε

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας