Κοπή πεύκων στην Κοιλάδα των Πεταλούδων

Κοπή πεύκων στην Κοιλάδα των Πεταλούδων

Κοπή πεύκων στην Κοιλάδα των Πεταλούδων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1384 ΦΟΡΕΣ

Ο δήμος Ρόδου προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό [ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.)] για την ανάθεση του έργου «Πίνακας υλοτομίας που αφορά τα προσβεβλημένα δέντρα τραχείας πεύκης (Pinus brutia Ten.) από την περιοχή της Κοιλάδας των Πεταλούδων του δήμου Ρόδου» (CPV: 77210000-5 Υπηρεσίες υλοτομίας), Κωδικός ΝUTS: EL421, με προϋπολογισμό 56.016,09€ (πλέον Φ.Π.Α. 24%).

Το παρόν έργο αφορά στην υλοτομία όλων των προσβεβλημένων δέντρων τραχείας πεύκης (P. Brutia Ten.) από ασθένειες ή άλλη αιτία στην Κοιλάδα των Πεταλούδων. Εντός της Κοιλάδας υπάρχει σημαντικός αριθμός προσβεβλημένων δέντρων, δηλαδή νεκρών δέντρων, τραχείας πεύκης, όπως και δέντρων τα οποία εμφανίζουν σημάδια προσβολών από φλοιοφάγα έντομα, των οποίων η υλοτομία τους είναι επιτακτική ανάγκη για την προστασία των υγειών δέντρων του είδους και κατ’ επέκταση όλης την κοιλάδα των Πεταλούδων, όπως και της ευρύτερης περιοχής. Επιπρόσθετα, η αναγκαιότητα υλοτομίας των προσβεβλημένων δέντρων, επιβάλλεται και για τη μείωση του κινδύνου πυρκαγιάς, όπως και για λόγους ασφάλειας (κίνδυνος πτώσεων δέντρων), επειδή η περιοχή είναι υψηλής τουριστικής επισκεψιμότητας κατά τη θερινή περίοδο.

Προσφέρεται ελεύθερη, πλήρης, άμεση και δωρεάν ηλεκτρονική πρόσβαση στα έγγραφα της σύμβασης στον ειδικό, δημόσια προσβάσιμο χώρο, «ηλεκτρονικοί διαγωνισμοί» της πύλης www.promitheus.gov.gr καθώς και στην ιστοσελίδα του δήμου Ρόδου (www.rhodes.gr).

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν φυσικά ή νομικά πρόσωπα, ή ενώσεις αυτών που δραστηριοποιούνται στην κατηγορία των δασοτεχνικών έργων ή/και των έργων πρασίνου εφόσον είναι στελεχωμένοι με Δασολόγους ή Τεχνολόγους Δασοπονίας, είτε να διαθέτουν ειδικό πτυχίο Εργοληπτών Δημόσιων Δασοτεχνικών Έργων (Ε.Δ.Δ.Ε.) σύμφωνα με τα άρθρα 16 και 17 του ΠΔ 437/1981 και που είναι εγκατεστημένα σε:

α) σε κράτος-μέλος της Ένωσης,

β) σε κράτος-μέλος του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.),

γ) σε τρίτες χώρες που έχουν υπογράψει και κυρώσει τη ΣΔΣ, στον βαθμό που η υπό ανάθεση δημόσια σύμβαση καλύπτεται από τα Παραρτήματα 1, 2, 4, 5, 6 και 7 και τις γενικές σημειώσεις του σχετικού με την Ένωση Προσαρτήματος I της ως άνω Συμφωνίας, καθώς και

δ) σε τρίτες χώρες που δεν εμπίπτουν στην περίπτωση γ΄ της παρούσας παραγράφου και έχουν συνάψει διμερείς ή πολυμερείς συμφωνίες με την Ένωση σε θέματα διαδικασιών ανάθεσης δημοσίων συμβάσεων.

Οι προσφέροντες οικονομικοί φορείς, που είναι εγγεγραμμένοι στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.ΕΠ.) ή στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων Δημόσιων Έργων (ΜΗ.Ε.Ε.Δ.Ε.), πρέπει να πληρούν τις απαιτήσεις που αφορούν την τεχνική και επαγγελματική ικανότητα της εκτιμώμενης αξίας της σύμβασης, όπως ορίζονται στο άρθρο 100 του Ν.3669/2008 και στα άρθρα 52 παρ. 1 και 53 του ΠΔ. 71/2019, ήτοι να περιλαμβάνουν στη στελέχωσή τους ανά κατηγορία για έργα κατηγορίας Πρασίνου στελεχωμένες από Δασολόγους ή Τεχνολόγους Δασοπόνους εγγεγραμμένους στο Μ.Ε.Κ σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ.3 του Π.Δ. 146/88 ή Δασοτεχνικών Έργων.

Βασικός απαραίτητος εξοπλισμός είναι τουλάχιστον ένα (1) κατάλληλο θρυμματιστικό μηχάνημα με δυνατότητα θρυμματισμού ξυλώδους όγκου και 2 αλυσοπρίονα.

Επισημαίνεται ότι οι αλλοδαποί οικονομικοί φορείς, που δραστηριοποιούνται στην ως άνω κατηγορία έργων, πρέπει να περιλαμβάνουν στη στελέχωσή τους τουλάχιστον ταυτοσήμου αριθμού και ισοδυνάμων προσόντων και εμπειρίας τεχνικούς.

Ως ημερομηνία και ώρα λήξης της προθεσμίας υποβολής των προσφορών ορίζεται η 15-03-2024, ημέρα Παρασκευή και ώρα 10:00 π.μ. και ως ημερομηνία και ώρα ηλεκτρονικής αποσφράγισης των προσφορών ορίζεται η 19-03-2024, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ. Η οικονομική προσφορά των διαγωνιζομένων, θα συνταχθεί και θα υποβληθεί σύμφωνα με αντίστοιχα άρθρα του ν. 4412/2016.

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας