Ξεκίνησε η σεζόν, αλλά τα μάτια όλων είναι στραμμένα στο Βερολίνο

Ξεκίνησε η σεζόν, αλλά τα μάτια όλων είναι στραμμένα στο Βερολίνο

Ξεκίνησε η σεζόν, αλλά τα μάτια όλων είναι στραμμένα στο Βερολίνο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2925 ΦΟΡΕΣ

Με αργά αλλά σταθερά βήματα ξεκινά η τουριστική σεζόν του 2024 για τη Ρόδο, καθώς μετά την πρώτη πτήση τσάρτερ που προσγειώθηκε χτες στο αεροδρόμιο του νησιού, αρκετά νωρίς για τα μέχρι σήμερα δεδομένα, και σήμερα Σάββατο θα έχουμε αφίξεις τουριστών.


Ειδικότερα, περιμένουμε να προσγειωθεί στη Ρόδο, η πτήση Α34379 της εταιρείας Aegean Airlines από το Αμβούργο που αναμένεται στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» γύρω στις 14.50 το μεσημέρι. Φαίνεται λοιπόν, ότι η γερμανική αγορά μπαίνει δυνατά φέτος στο «παιχνίδι» καθώς οι δύο πρώτες πτήσεις τσάρτερ της φετινής χρονιάς προέρχονται από πόλεις της Γερμανίας.

Στις αρχές του μήνα, οι αφίξεις δεν θα είναι συνεχείς και καθημερινές, κάτι που αναμένεται να παρατηρηθεί όμως προς το τέλος Μαρτίου, όταν, γύρω στις 25 και μέχρι τις 30 θα έχουμε κατακόρυφη αύξηση των πτήσεων από πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Στο προσκήνιο βρίσκεται όμως αυτό το διάστημα η μεγάλη τουριστική έκθεση στο Βερολίνο, που αναμένεται να συγκεντρώσει όλους τους δημοφιλείς προορισμούς και να προσελκύσει το ενδιαφέρον, καθώς εκεί πρόκειται να παρουσιαστεί και η τελική εικόνα για το πώς θα εξελιχθεί φέτος η τουριστική σεζόν. Αύριο και μεθαύριο, οι εκπρόσωποι της Ρόδου, τουριστικοί πράκτορες, ξενοδόχοι, διευθυντές και στελέχη ξενοδοχείων, αλλά και εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης θ’ αναχωρήσουν για το Βερολίνο, ώστε να βρεθούν στη Διεθνή Έκθεση ITB που ανοίγει στις 5 Μαρτίου.

Στο Βερολίνο, μεταβαίνει εκείνη τη μέρα και αντιπροσωπεία του ΕΟΤ, με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα, Δημήτρη Φραγκάκη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αποστολή των τελευταίων ετών, καθώς στα 1.000 τ.μ. του ελληνικού περιπτέρου θα φιλοξενηθούν φέτος συνολικά 85 συνεκθέτες, μεταξύ των οποίων ελληνικές επιχειρήσεις τουρισμού, περιφέρειες και δήμοι.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ θα έχει σειρά επαφών με αεροπορικές εταιρείες, tour operators, παράγοντες της γερμανικής τουριστικής αγοράς, καθώς και θεσμικούς φορείς τουρισμού της χώρας. Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα παραχωρήσει συνεντεύξεις σε διεθνή μέσα και θα υπογράψει μνημόνια συνεργασίας.

Παράλληλα, στο περίπτερο του ΕΟΤ θα φιλοξενηθούν εκδηλώσεις και θα πραγματοποιηθούν ειδικές παρουσιάσεις στο γερμανικό κοινό για τα GR – eco Islands, τους προορισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα και τα νησιά της Αττικής. Επιπλέον, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία μιας γαστρονομικής εμπειρίας γευσιγνωσίας ελαιόλαδου υψηλής ποιότητας από την Κρήτη, την Πελοπόννησο και τη Λέσβο.

Διαβάστε ακόμη

Ζήστε αξέχαστες εμπειρίες στη Ρόδο παροτρύνει τους αναγνώστες της η Rebekah Blakey, blogger από τη Μεγάλη Βρετανία

Αύξηση 8,4% καταγράφηκε στις αφίξεις τουριστών τον Απρίλιο

Κατέπλευσε για πρώτη φορά στη Ρόδο το κρουαζιερόπλοιο Celebrity Ascent

191 θαλαμηγοί στη Ρόδο από τις αρχές του χρόνου

Η Ελλάδα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τις μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές

Γ. Ματσίγκος: Πολύ καλά εξελίχθηκε η τουριστική κίνηση τον Απρίλιο στη Ρόδο

Προβολή της Ρόδου στην Ολλανδική και Βελγική αγορά από την blogger Anne Maria De Graaf – Γαστρονομική περιήγηση του νησιού

40 κρουαζιερόπλοια θα καταπλεύσουν τον Μάιο στο λιμάνι της Ρόδου