ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ροδιακός -Θύελλα Πατρών 3-1

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν, 1964: Ροδιακός -Θύελλα Πατρών 3-1

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ροδιακός -Θύελλα Πατρών 3-1

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 268 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Tρίτη 3 Μαρτίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3871

 

ΡΟΔΙΑΚΟΣ-ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΤΡΩΝ 3-1
Ο ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΥΝΕΤΡΙΨΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΜΕ 3-1
Ο ΔΩΡΙΕΥΣ ΣΥΝΕΤΡΙΒΗ ΕΙΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΥ ΣΚΟΡ 11-3
Αισθητά βελτιωμένος σε απόδοσιν ο Ροδιακός επεβλήθη χθες την πρωΐαν εις το Εθνικόν Στάδιον της δυναμικής Θύελλας Πατρών με το ευρύ σκορ 3-1 και ενώ εις το ημίχρονον προπορεύετο με 3-0.

Πράγματι ο Ροδιακός ενεφανίσθη με νέαν πνοήν και δύναμιν, καίτοι απουσίαζεν ο Παπακαλοδούκας και έχοντας και βοηθόν κατά τον πρώτον ημίχρονον τον άνεμον εσημείωσε τρία ωραιότατα τέρματα διά των Βεργίδη (2) και Ζούνη, ενώ παραλλήλως απώλεσε δυό τρεις καλές ευκαιρίες αι οποίαι θα ηδύναντο να αυξήσουν το σκορ.

Η επίθεσις του Ροδιακού εκινήθη καλά παρ’ όλο που ο Ζούνης δεν είχε καλήν φόρμαν, Και η άμυνα όμως ήτο συμπαγής. Αδιαπέραστη σχεδόν. Οι Παυλίδης, Ελευθεριάδης, Καρανικόλας, Βόλας έπαιξαν πολύ δυνατά. Ο Χατζηγεωργίου πολύ καλός. Ο Βεργίδης ο οποίος εσημείωσε και τα δύο τέρματα ήτο άριστος. Καλοί επίσης οι Μπετσικώκος και Νέσκης. Ο τερματοφύλαξ Μαλιάκας σταθερός. Απεσόβησε δυο τρεις καλές ευκαιρίες της Θύελλας.

Οι ποδοσφαιρισταί της Θύελλας έπαιξαν χθες πολύ καλά δυνατά και συνδυασμένα. Πλην όμως η επίθεσις υστέρησε σε αποτελεσματικότητα. Αγωνιζομένη στο πρώτο ημίχρονον με εναντίον άνεμο εδέχθη τρία τέρματα ενώ εις την επανάληψιν δεν κατώρθωσε να εκμεταλλευθή την βοήθειαν του ανέμου και να μειώση το σκορ.

Τούτο επετεύχθη μόνον κατόπιν σκυπήματος πέναλτυ εις το 88’ εις το οποίον υπέπεσεν ο Ελευθεριάδης και εξετέλεσεν επιτυχώς ο Ζαφειρόπουλος. Από την Θύελλα διεκρίθησαν οι Ζαφειρόπουλος, Κατρατζόπουλος, Λεγάτος, Κουρτίδης και Τζωρτζίδης.
Ο τερματοφύλακας Γιαννακόπουλος ήτο λίγο ασταθής.

Ο Διαιτητής κ. Μοπυρούσης υπέπεσεν σε αρκετά σφάλματα μην κατορθώσας να κρατήση τον αγώνα στο ύψος του. Μετά την λήξιν του αγώνος εδέχθη την επίθεσιν ποδοσφαιριστών της Πατρινής ομάδος διότι, ως ισχυρίζοντο, αφ’ ενός τους ηδίκησε κατά την διάρκειαν του αγώνος και αφ’ ετέρου εσφύριξε την λήξιν χωρίς να κρατήση καθυστέρησιν λόγω ολιγολέπτου στάσεως του παιχνιδιού.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ-ΑΣΤΗΡ
Συνεχίζων την θριαμβευτικήν του πορείαν και μετά από ένα συναρπαστικό παιχνίδι, ο Διαγόρας συνέτριψε και τον Αστέρα Αθηνών με 3-1.
Ο αγών διεξήχθη χθες το απόγευμα εις το Εθνικόν Στάδιον ενώπιον πολυπληθών φιλάθλων και ήτο για το πρωτάθλημα Β’ Εθνικής κατηγορίας.

Δυνατός ο Διαγόρας εκράτησε την υπεροχήν κατά το πρώτον ημίχρονον εις δε το δεύτερον εσάρωσε κυριολεκτικά τον Αστέρα, ο οποίος αν και ηγωνίσθη πολύ καλά δεν κατώρθωσε να αναχαιτίση τας θυελλώδεις επιθέσεις της ροδιακής ομάδος. Πρώτος επέτυχε τέρμα ο Διαγόρας εις το 7’ διά του Σβήνου και ισοφάρισε ο Αστήρ εις το 24’ διά του Τζενούδη. Εν συνεχεία ο Διαγόρας προηγήθη και πάλιν εις το σκορ διά του Σισμάνη. Ο Διαγόρας έκλεισε τον θρίαμβον του εις το δεύτερον ημίχρονον δι’ ενός ακόμη τέρματος του Σβήνου το οποίον επετεύχθη εις το 19’.

Τόσον η επίθεσις όσον και η άμυνα του Διαγόρα ηγωνίσθη με σθένος. Ο Σισμάνης και Σβήνος ήσαν οι κύριοι συντελεσταί της νίκης χωρίς αυτό να πη ότι οι υπόλοιποι υστέρησαν. Μόνον ο Μαχραμάς ευθύνεται για το τέρμα που εδέχθη ο Χατζηνικήτας, ο δε Σφυρίου δεν ήταν και τόσο σταθερός.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΔΩΡΙΕΥΣ
Ο Δωριεύς αγωνισθείς εις Περιστέρι κατά του Ατρομήτου Αθηνών ηττήθη με το συντριπτικόν σκορ 11-3.

Διαβάστε ακόμη

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1963: Νέαι καθυστερήσεις, άγονος ο διαγωνισμός δια τον λιμάνι λόγω ασαφειών του κειμένου

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...