Σήμερα στις 10.00 η εκκίνηση του Ημιμαραθώνιου Απολλώνων

Σήμερα στις 10.00 η εκκίνηση του Ημιμαραθώνιου Απολλώνων

Σήμερα στις 10.00 η εκκίνηση του Ημιμαραθώνιου Απολλώνων

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1411 ΦΟΡΕΣ

Για 15η χρονιά φέτος διεξάγεται ο Ημιμαραθώνιος Απολλώνων στη μνήμη των Τσαμπίκου και Σάββα Χατζηνικολάου. Σήμερα στις 10.00 θα δοθεί η εκκίνηση με χρονικό όριο για τον τερματισμό μέχρι τις 13.00 και διοργανώτρια τη Νίκη Ρόδου σε μια συνεργασία με τον δήμο Ρόδου, τη Δημοτική Κοινότητα Απολλώνων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Νέοι Ορίζοντες», τον Απόλλωνα Απολλώνων, τη Φλόγα Ρόδου και τον Σύλλογο Γυναικών «Οι Απολλωνιάτισσες».

Η διαδρομή
Οι δρομείς θα διανύσουν μια κυκλική διαδρομή 21χλμ. με εκκίνηση στ’ Απόλλωνα, μπροστά από το σπίτι του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου, ενώ θα κατευθυνθούν προς Πλατάνια-Ελεούσα-Φουντουκλί, κοντά από το ξενοδοχείο στον Προφήτη Ηλία, όπου και θα γίνει η αναστροφή για την επιστροφή στο χωριό.

Μέσα στ’ Απόλλωνα θα περάσουν από το ελαιοτριβείο, θα στρίψουν αριστερά και θα κατηφορίσουν στον κεντρικό δρόμο προς τον τερματισμό.

Δηλώσεις συμμετοχής
Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αθλητές/αθλήτριες με δελτίο σε σύλλογο κι ελεύθεροι ασκούμενοι, από 18 ετών κι άνω, που έχουν, δηλαδή γεννηθεί το 2006 και πριν. Κανονικά θα ισχύουν μάλιστα, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, όλες οι κατηγορίες των Βετεράνων Ανδρών-Γυναικών.

*Να σημειώσουμε ότι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές και σήμερα έως και 45 λεπτά πριν την εκκίνηση, στο Πνευματικό Κέντρο Απολλώνων.

Και φέτος έχει οριστεί ένα μικρό αντίτιμο για την παρουσία της τάξεως των 5 ευρώ. Με την εγγραφή τους οι δρομείς θα παραλάβουν αριθμό συμμετοχής, αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα, θα έχουν ιατρική και ασφαλιστική κάλυψη, φύλαξη ιματισμού και προσφορά πρόχειρου γεύματος μετά τον τερματισμό.

Στους μεγάλους νικητές, μάλιστα, θα δοθούν και κύπελλα. Να σημειωθεί πως όλοι οι δρομείς συμμετέχουν αποκλειστικά με δική τους ευθύνη, αφού έχουν εξεταστεί από ιατρό και οι διοργανωτές δεν φέρουν καμία ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού, ζημιάς ή άλλου είδους φθοράς κατά τη διάρκεια του αγώνα ή μετά το τέλος του.

Κανόνες διεξαγωγής
Στη διαδρομή θα υπάρχουν κριτές από τον Σύνδεσμο Δωδεκανήσου, ώστε να έχει εγκυρότητα ο αγώνας και να χρονομετρηθούν σωστά όλοι οι δρομείς, περνώντας απ’ όλα τα σημεία ελέγχου. Σταθμοί τροφοδοσίας θα υπάρχουν στο 6ο, 9ο, 12ο, 15ο και 18ο χιλιόμετρο της διαδρομής.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί με βάση τους κανόνες της World Athletics και την έκδοση 2020-2020, όπως επίσης του ΣΕΓΑΣ και δεν θα επιτραπεί για κανένα λόγο η συμμετοχή οποιουδήποτε δρομέα χωρίς τον απαραίτητο αριθμό από την εγγραφή του.

Οι ενστάσεις που μπορεί να επηρεάσουν την κατάταξη σε ό,τι αφορά τους τρεις πρώτους νικητές και τις τρεις πρώτες νικήτριες θα γίνονται δεκτές μέχρι και 30 λεπτά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ενώ οι υπόλοιπες μέχρι και τις 9 Μαρτίου στα γραφεία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου επί της Βύρωνος 1 στη Ρόδο.

Τεχνικός υπεύθυνος είναι ο Τσαμπίκος Παπαδημητρίου και οι δρομείς πρέπει να ενημερωθούν με δική τους ευθύνη για οποιαδήποτε αλλαγή μέσα από τη σελίδα του διοργανωτή στο Facebook: «Ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου Απολλώνων (μνήμη Τσαμπίκου Χατζηνικολάου)».

Σε περίπτωση ανάκλησης, διακοπής, παράτασης, ματαίωσης του αγώνα και χρονικής μετάθεσής του, οι συμμετέχοντες δεν νομιμοποιούνται ή δικαιούνται να ζητήσουν την πραγματοποίηση ή συνέχισή του και οποιοιδήποτε αποζημίωση.

Διαβάστε ακόμη

Καλά άλματα για τη Νικόλ Κυριακοπούλου με… φόντο τη Ρώμη

Σάββας Ορφανίδης: «Τρεις νίκες και βλέπουμε»

Ελεύθερα και χωρίς κίνητρο, ισόπαλο το Διαγόρας-Αιγάλεω

Βγαίνει πρωταθλητής στο μπάσκετ Ανδρών στην Ιαλυσό…

Θεαματική βελτίωση και νέα ατομικά ρεκόρ από τον Νικόλαο Κοντού!

Τα αποτελέσματα του δρομικού τριάθλου στίβου Κ14

Τα αποτελέσματα ατομικής χρονομέτρησης στο τοπικό πρωτάθλημα ποδηλασίας δρόμου

Ικανοποιητική παρουσία από Λιακοπούλου και Σαραγά στο “ACROPOLIS JUNIORS”