Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου εξελέγη ο Δήμαρχος Ρόδου κος Αλέξανδρος Κολιάδης

Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου εξελέγη ο Δήμαρχος Ρόδου κος Αλέξανδρος Κολιάδης

Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου εξελέγη ο Δήμαρχος Ρόδου κος Αλέξανδρος Κολιάδης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 3747 ΦΟΡΕΣ

Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Νοτίου Αιγαίου εξελέγη ο Δήμαρχος Ρόδου κος Αλέξανδρος Κολιάδης στις αρχαιρεσίες που ολοκληρώθηκαν πριν από λίγα λεπτά.

Αντιπρόεδρος εξελέγη ο δήμαχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων κ. Δημήτρης Λιανός ενώ ο τέως δήμαρχος Ρόδου, κ. Αντώνης Καμπουράκης, εξελέγη γραμματέας.

Ο κ. Κολιάδης εξελέγη πρόεδρος λαμβάνοντας 11 ψήφους από τα 19 μέλη που  ψήφισαν ενώ υπήρξε και1 λευκό.

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης, κ. Αλέξανδρος Αθανασίου,  ο οποίος προαλειφόταν για πρόεδρος όλο το προηγούμενο διάστημα, εξελέγη μέλος, όπως και ο δήμαρχος Κω κ. Θεοδόσης Νικηταράς.

Η ανατροπή

Υπενθυμίζεται ότι λίγο αφότου ανέλαβε καθήκοντα, ο κ. Κολιάδης σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είχε αφήσει να εννοηθεί ότι δεν ήταν στις προθέσεις του να διεκδικήσει την προεδρία της ΠΕΔ-θα ήταν η πρώτη φορά που ο δήμαρχος της Ρόδου δεν θα εκλεγόταν στην προεδρία του κορυφαίου συνδικαλιστικού οργάνου των αυτοδιοικητικών της περιοχής μας.

Στις τοποθετήσεις του το προηγούμενο διάστημα ο κ. Κολιάδης τόνιζε ότι στόχος είναι η ΚΕΔΕ καθώς η Ρόδος και τα Δωδεκάνησα πρέπει να έχουν μία θέση στο τραπέζι στο υψηλότερο επίπεδο.

Ωστόσο, μετά τις εκλογές της ΠΕΔ, όπου ο κ. Κολιάδης μαζί με τον κ. Καμπουράκη πρώτευσαν στους σταυρούς, οι πληροφορίες λένε ότι ο δήμαρχος της Ρόδου δεχόταν πιέσεις από συνεργάτες του αλλά και αυτοδιοικητικούς να μην απωλέσει αυτό το "κεκτημένο" κατά κάποιον τρόπο του δημάρχου της Ρόδου διαχρονικά. 

Έτσι, μετά και τις χθεσινές εκλογές για τη νέα διοίκηση στην ΚΕΔΕ, όπου κανένας Δωδεκανήσιος δεν κατάφερε να εκλεγεί, μπορούμε να διερμηνεύσουμε ότι για τον κ. Κολιάδη ήταν αυτονόητο και "μονόδρομος" να διεκδικήσει την προεδρία της ΠΕΔ και, όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος, δικαιώθηκε.

 

 

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας