Ερώτηση του Βασίλη Α. Υψηλάντη για τη λειτουργία των φωτοβολταϊκών πόρων στη Νήσο Χάλκη

Ερώτηση του Βασίλη Α. Υψηλάντη για τη λειτουργία των φωτοβολταϊκών πόρων στη Νήσο Χάλκη

Ερώτηση του Βασίλη Α. Υψηλάντη για τη λειτουργία των φωτοβολταϊκών πόρων στη Νήσο Χάλκη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 883 ΦΟΡΕΣ

Ο Κοσμήτορας της Βουλής και Βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης κατέθεσε, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ερώτηση στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τη λειτουργία των Φωτοβολταϊκών Πόρων στη Χάλκη και τους περαιτέρω στόχους της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ανάπτυξη των Eco Islands.

Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης του βουλευτή είναι το ακόλουθο:

« Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

Σύμφωνα με δημοσίευμα, στις 17 Φεβρουαρίου 2024 η Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, συναντήθηκε με τον κ. Ευάγγελο Φραγκάκη, Δήμαρχο της Νήσου Χάλκης, του πρώτου GRECO ISLAND της χώρας.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και η λειτουργία της Ενεργειακής Κοινότητάς στο νησί, με συμμετοχή των κατοίκων της Χάλκης, της Δημοτικής Αρχής και Μελών από το Νότιο Αιγαίο καθώς επίσης η λειτουργία φωτοβολταϊκών πέραν 1 MW που καλύπτει το 100% της ετήσιας ηλεκτρικής κατανάλωσης της Χάλκης, το οποίο διαχειρίζεται η Ενεργειακή Κοινότητα.

Κατόπιν όλων των ανωτέρω,

Ερωτάται ο αξιότιμος Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας,

- Αν από τη λειτουργία των Φωτοβολταϊκών Πόρων στη Χάλκη καλύπτονται σήμερα όλα τα νοικοκυριά της Ν. Χάλκης ή και τρίτοι;

- Ποιοι οι περαιτέρω στόχοι της Ελληνικής Κυβέρνησης για την ανάπτυξη των Eco Islands; «»

Διαβάστε ακόμη

Βασίλης Α. Υψηλάντης: « Η κυβέρνηση στη διαμόρφωση του Νέου Δικαστικού Χάρτη της χώρας έλαβε υπόψη τα προβλήματα της νησιωτικότητας»

Συλληπτήριο μήνυμα του Β. Υψηλάντη για τον θάνατο του Μιχαήλ Σωμού

Μ. Κόνσολας: «Χρειαζόμαστε μια Εθνική Πολιτική για τις ορεινές περιοχές»

ΠΑΣΟΚ Ν. Δωδεκανήσου: Απαράδεκτη η τοποθέτηση της Β. Φλέσσα στη Βουλή για τα Τέμπη

Μ. Κόνσολας: «Εξετάζεται η αναγκαιότητα δημιουργίας αποκεντρωμένων παραρτημάτων της Αρχής Πολιτικής Αεροπορίας, σε Ρόδο και Κω»

Γιάννης Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Παράταση στις προθεσμίες για τα χωρίς άδεια καταστήματα σε χερσαίες ζώνες λιμένων»

Μ. Κόνσολας: «Ενεργειακή μετάβαση των νησιών με έργα και νέα χρηματοδοτικά εργαλεία»

Ενισχύεται το Κτηματολόγιο Ρόδου με τρεις μηχανικούς - Συνάντηση Μίκας Ιατρίδη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνο Κυρανάκη