Με το Erasmus+ το Γενικό Λύκειο Καλύμνου ταξιδεύει εκ νέου στην Τorreblanca της Ισπανίας

Με το Erasmus+ το Γενικό Λύκειο Καλύμνου ταξιδεύει εκ νέου στην Τorreblanca της Ισπανίας

Με το Erasmus+ το Γενικό Λύκειο Καλύμνου ταξιδεύει εκ νέου στην Τorreblanca της Ισπανίας

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1682 ΦΟΡΕΣ

Το IES El Prat της Torreblanca άνοιξε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τις πύλες του για να προσφέρει φιλοξενία στην ομάδα Erasmus του «Νικηφορείου» 1ου Γενικού Λυκείου Καλύμνου.

Η αποστολή απαρτιζόταν από τον διευθυντή, κ. Νικόλαο Κορφιά, τις εκπαιδευτικούς, κ.κ. Βιβή Γεωργοπούλου και Ειρήνη Πουγούνια, τις μαθήτριες, Αντωνία Αμοργίνου, Στέλλα Ανάση, Σμαραγδή Δρακογιαννάκη, Σεβαστή Θεοδοσίου, Αγάπη Καμπούρη, Ειρήνη Μουζουράκη, Κωνσταντίνα Μπαϊράμη, Κωνσταντίνα Πύρκα, Καλλιόπη Στελλάτου, Μαρία Τηλιακού, Μαρία Χατζηγεωργίου, και τους μαθητές, Σάκη Ανάση, Αλέξανδρο Μονοκάνδηλο, Γιώργο Σαρούκο.

Το 1ο Γενικό Λύκειο Καλύμνου, περί της εκπαιδευτικής επίσκεψης των μαθητών/ τριών του σχολείου στην Ισπανία μέσω του προγράμματος Erasmus+, αναφέρει τα εξής:

«Η ομάδα είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί τις πόλεις Βαρκελώνη, Castellon και Βαλένθια, να μάθει για την Ιστορία τους και να δει από κοντά διαφορετικά αρχιτεκτονικά στυλ. Στην Torreblanca τα παιδιά αναζήτησαν - εν είδει “κυνηγιού του θησαυρού” - τα πολλά και ενδιαφέροντα graffiti που είναι διάσπαρτα στην κωμόπολη ενώ στον υδροβιότοπο, Prat de Cabanes, ήλθαν σε επαφή με τη χλωρίδα και πανίδα της περιοχής.

Με τους Ισπανούς μαθητές και μαθήτριες που τους φιλοξενούσαν, μετέβησαν στην Peniscola και γεύτηκαν παραδοσιακά εδέσματα. Παρακολούθησαν μαθήματα Αρχαίων Ελληνικών, Λατινικών, Μαθηματικών, Τεχνολογίας, Αγγλικών, Φυσικής Αγωγής. Μάλιστα στο πλαίσιο του μαθήματος της Τεχνολογίας, το κάθε παιδί κατασκεύασε το δικό του γάντι για να λάβει μέρος στο παραδοσιακό άθλημα Va De Bo. Την τελευταία μέρα πριν την αναχώρησή μας πραγματοποιήθηκαν αγώνες Va De Bo μεταξύ των Ελλήνων και Ισπανών μαθητών και ακολούθησε μουσική εκδήλωση με παραδοσιακά τραγούδια και χορούς της περιοχής.

Τα παιδιά δημιούργησαν δεσμούς φιλίας, γνώρισαν την ιστορία, τον πολιτισμό, την καθημερινότητα των Ισπανών συμμαθητών και συμμαθητριών τους, έμαθαν να εκτιμούν και να σέβονται το διαφορετικό. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις συντονίστριες Laura Prades Bel και Carmen Sanchez de Mora Vidal για την άψογη διοργάνωση, τη διευθύντρια και τους/τις εκπαιδευτικούς του IES El Prat, τις οικογένειες που φιλοξένησαν τα παιδιά μας όλο αυτό το διάστημα. Ανυπομονούμε ν’ ανταποδώσουμε τη φιλοξενία στις 22-29 Μαρτίου!».

Διαβάστε ακόμη

Ελεύθεροι με όρους δύο αδέλφια και ο εξάδελφός τους για τα χάπια κοκαΐνης

Έστελνε κάψουλες με κοκαΐνη για να μοιράζονται στην Κάλυμνο

Είχαν στην κατοχή τους τέσσερις αμφορείς

Απόστολος Ασπράκης: «Η πρόοδος στα νησιά, είναι αποτέλεσμα αγαστής συνεργασίας φορέων»

Το πρόγραμμα της επίσκεψης του προέδρου ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, στην Κάλυμνο

Λιμάνι εισόδου-εξόδου η Κάλυμνος έως και 31 Δεκεμβρίου 2024-Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην Κάλυμνο

Στην Κωνσταντινούπολη το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου