Ρόδος: Διπλή εισαγγελική παρέμβαση για τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Ρόδος: Διπλή εισαγγελική παρέμβαση για τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Ρόδος: Διπλή εισαγγελική παρέμβαση για τις κινητοποιήσεις των αγροτών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2659 ΦΟΡΕΣ

Διπλή εισαγγελική παρέμβαση για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, με τις οποίες διερευνώνται κατά πόσο έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της διατάραξης συγκοινωνιών και της διατάραξης λειτουργίας της Υπηρεσίας.

Πρόκειται για δύο διαφορετικές δικογραφίες που έχουν σχηματιστεί από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου και οι οποίες αφορούν η μεν πρώτη, την κινητοποίηση που έγινε προχθές (Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024) από το πρωί έως το μεσημέρι στο κτήριο της Εφορίας Ρόδου και η δεύτερη, τα σταθμευμένα από τα μέσα Φεβρουαρίου τρακτέρ στην πλατεία Δημαρχείου.

Και για τις δύο δικογραφίες η εισαγγελική λειτουργός έχει ζητήσει τη διενέργεια κατεπείγουσας προανάκρισης προκειμένου να διαπιστωθεί στην περίπτωση της Εφορίας, αν έχει διαπραχθεί και από ποιους, το αδίκημα της διατάραξης λειτουργίας της Υπηρεσίας και στη δεύτερη περίπτωση το αδίκημα της διατάραξης των συγκοινωνιών.

Όπως είναι γνωστό, εδώ και 23 ημέρες είχαν παρατάξει τα τρακτέρ τους στην πλατεία Δημαρχείου, διαμαρτυρόμενοι για όλα αυτά τα προβλήματα που έχουν οι ίδιοι και οι συνάδελφοί τους στην υπόλοιπη Ελλάδα (κόστος παραγωγής, τις χαμηλές τιμές, την έλλειψη νερού, τις μειώσεις στις επιδοτήσεις κ.ά.) αλλά και για τον μεγάλο αριθμό ελαφιών που υπάρχει στο νησί μας και τα οποία, όπως υποστηρίζουν, δημιουργούν σοβαρές καταστροφές με αποτέλεσμα να κινδυνεύει σοβαρά ο Πρωτογενής Τομέας στο νησί της Ρόδου.

Οι αγρότες ζητούν να βρεθεί άμεσα λύση.

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων αυτών, οι αγρότες προέβησαν (το προηγούμενο διάστημα) στο συμβολικό κλείσιμο διαφόρων οδών της πόλης μας, ενώ τη Δευτέρα 4 Μαρτίου το πρωί, πραγματοποίησαν κινητοποίηση έξω από το κτήριο της Εφορίας στην περιοχή Ζέφυρος στη Ρόδο, όπου και παρέμειναν έως το μεσημέρι, μην αφήνοντας υπαλλήλους και συναλλασσόμενους να εισέλθουν στις Υπηρεσίες.

Οι αγρότες βρέθηκαν εκεί από πολύ νωρίς το πρωί και όπως είπε στη «Ροδιακή» το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των αγροτών κ. Νίκος Φραντζής, η επιλογή του συγκεκριμένου κτηρίου δεν έγινε τυχαία καθώς εκεί στεγάζεται και η Δασική Υπηρεσία.

«Εκεί βρίσκεται το Δασαρχείο που είναι η αρμόδια Υηρεσία Περιβάλλοντος στο νησί, που θα όφειλε να κάνει και αυτή μία εισήγηση για μία λύση στο πρόβλημα των ελαφιών και δυστυχώς έχουμε και από εκεί παράπονα».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας