Για οκτώ κλοπές κατηγορούνται Ρομά που συνελήφθησαν στον καταυλισμό

Για οκτώ κλοπές κατηγορούνται Ρομά που συνελήφθησαν στον καταυλισμό

Για οκτώ κλοπές κατηγορούνται Ρομά που συνελήφθησαν στον καταυλισμό

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1354 ΦΟΡΕΣ

Συνολικά πέντε δικογραφίες θα σχηματιστούν από την Αστυνομία σε βάρος οχτώ Ρομά ηλικίας από 13 έως 30 ετών για οχτώ περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων στη Ρόδο.

Οι υποθέσεις εξιχνιάστηκαν προχθές (Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024) το πρωί μετά από αστυνομική επιχείρηση που οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από στελέχη της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου με τη συνδρομή ανδρών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) στην περιοχή Καρακόνερο της Ρόδου.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής δράσης προσήχθησαν οκτώ ημεδαποί οι οποίοι, όπως εξακριβώθηκε, το χρονικό διάστημα από 29 Ιανουαρίου έως 29 Φεβρουαρίου 2024 παραβίασαν οκτώ κατοικίες και οχήματα απ’ όπου αφαίρεσαν τιμαλφή, χρήματα και αντικείμενα.

Πιο αναλυτικά, στην πρώτη δικογραφία, οι δύο Ρομά στις 27 Φεβρουαρίου 2024 εντόπισαν ξεκλείδωτο Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και αφαίρεσαν από μέσα ένα τσαντάκι που περιείχε τραπεζικές κάρτες και το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ.

Την ίδια μέρα, οι δύο δράστες από το πρωί έως το μεσημέρι, μετέβησαν σε αποθήκη που βρίσκεται σε οικόπεδο και αφού την παραβίασαν μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν εργαλεία αξίας 500 ευρώ.

Στη δεύτερη δικογραφία, δύο Ρομά από τις 28 έως τις 29 Φεβρουαρίου 2024 μπήκαν σε Ι.Χ. φορτηγό και αφαίρεσαν πορτοφόλι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Στην τρίτη δικογραφία, κατηγορούνται τρεις άνδρες Ρομά και μία ομόφυλή τους για τρεις κλοπές.

Πιο αναλυτικά, οι δράστες στις 25 Φεβρουαρίου μπήκαν σε ισόγειο διαμέρισμα και αφαίρεσαν ένα ρολόι, την ίδια ημέρα μπήκαν σε άλλο ισόγειο διαμέρισμα και αφαίρεσαν διάφορα αντικείμενα αλλά και χρυσά κοσμήματα αξίας 3000 ευρώ, ενώ από τις 27 έως τις 29 Φεβρουαρίου αφού έσπασαν το τζάμι Ι.Χ. επιβατικού αυτοκινήτου μπήκαν μέσα και αφαίρεσαν το ηχοσύστημα και την μπαταρία.

Στην τέταρτη δικογραφίαν κατηγορούνται τρεις Ρομά για μία κλοπή που φέρεται να διέπραξε στις 29 Ιανουαρίου ενώ στην πέμπτη δικογραφία ένας 30χρονος Ρομά κατηγορείταιν ότι από τις 24- 25 Φεβρουαρίουν πιθανόν μαζί με άλλους ομόφυλούς του, μπήκε από ανασφάλιστο παράθυρο σε κατοικία και αφαίρεσε κοσμήματα αξίας 1000 ευρώ.

Οι δράστες δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης των χρονικών ορίων του αυτοφώρου.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών