Χώρος και τραυματική μνήμη

Χώρος και τραυματική μνήμη

Χώρος και τραυματική μνήμη

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 936 ΦΟΡΕΣ

Ο προσφυγικός οικισμός των Τουρκοκρητικών της Ρόδου

Το βιβλίο της «Χώρος και τραυματική μνήμη-Ο προσφυγικός οικισμός των Τουρκοκρητικών της Ρόδου» θα παρουσιάσει το ερχόμενο Σάββατο, 9 Μαρτίου η κα Ζέτα Παπανδρέου.

Το βιβλίο αναφέρεται στην ιστορία των Τουρκοκρητικών και την εγκατάστασή τους στον οικισμό Κρητικά αλλά και στην ιστορία των Μουσουλμάνων της Ρόδου μέχρι σήμερα.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Μαρτίου στις 18:30 στο Νεστορίδειο Μέλαθρο. Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Μαριάνθη Γεωργαλίδου, καθηγήτρια Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Δημήτρης Κυπριώτης, διδάκτωρ Ιστορίας, Ειρήνη Ε. Τόλιου, προϊσταμένη τμήματος Γενικών Αρχείων Κράτους Ρόδου και Σύρου, Σουλεϊμάν Αλάγιαλη – Τσιαλίκ, ποιητής, Γιώργος Ζαχαριάδης, δημοσιογράφος.

Συντονιστής θα είναι ο Πέτρος Σπανός, τέως σχολικός σύμβουλος. Η συγγραφέας Ζέτα Παπανδρέου είναι διδάκτωρ Ιστορίας και Διδακτικής της Ιστορίας και μεταδιδακτορική ερευνήτρια του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας