Ο δράκος της Ρόδου - Μια ταινία του Δημοτικού Σχολείων Φανών

Ο δράκος της Ρόδου - Μια ταινία του Δημοτικού Σχολείων Φανών

Ο δράκος της Ρόδου - Μια ταινία του Δημοτικού Σχολείων Φανών

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1979 ΦΟΡΕΣ

Το Δημοτικό Σχολείο Φανών, μετά «Το Μεγάλο Χρέος» για τα κρυφά σχολεία της Δωδεκανήσου κατά την περίοδο της Ιταλοκρατίας (https://www.youtube.com/watch?v=jPZoBfS4tFU ) και «Προχώρα!» για την αποδοχή της διαφορετικότητας και στην ανάπτυξη του αλληλοσεβασμού(https://www.youtube.com/watch?v=b2vHjVDBDBo ), δημιουργεί τη νέα του ταινία:

Το Δημοτικό Σχολείο Φανών, μετά «Το Μεγάλο Χρέος» για τα κρυφά σχολεία της Δωδεκανήσου κατά την περίοδο της Ιταλοκρατίας και «Προχώρα!» για την αποδοχή της διαφορετικότητας και στην ανάπτυξη του αλληλοσεβασμού, δημιουργεί τη νέα του ταινία:

«Ο δράκος της Ρόδου», είναι μία τανία βασισμένη στον ομώνυμο θρύλο: “Την περίοδο της Ιπποτοκρατίας, στη Ρόδο, εμφανίστηκε ένα τέρας, που προκαλούσε τρόμο στους ντόπιους με τις επιθέσεις του σε ανθρώπους και ζώα. Και ενώ ο Μέγας Μάγιστρος διέταξε τους Ιππότες να μην προσπαθήσουν να αναμετρηθούν με το θηρίο, ένας νεαρός Ιππότης, ο Dieudonne de Gozon, παράκουσε τις εντολές του και…” Λίγα λόγια για την κινηματογραφική του δημιουργία από το Δημοτικό Σχολείο Φανών: «Η ταινία δημιουργήθηκε με την τεχνική stop-motion animation.

Οι κατασκευές από πλαστελίνη υλοποιήθηκαν από τους μαθητές/τριες του Δ.Σ. Φανών με την παιδαγωγική καθοδήγηση των δασκάλων τους ενώ τόσο η μουσική σύνθεση όσο και οι στίχοι είναι πρωτότυποι>.

Η ταινία είναι διαθέσιμη στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=SS47e_qTXWQ

Σκηνοθεσία: Κοντομανώλης Νικόλαος – Κυρμουζούδη Ελένη.

Παιδαγωγικός σχεδιασμός: Κυρμουζούδη Ελένη (Α τάξη), Κοντομανώλης Νικόλαος (Β τάξη), Γιακουμάρου Σμαράγδη (Γ-Δ τάξη), Σηφάκη Μαρία Αγγελική (Ε-ΣΤ τάξη). Μουσική σύνθεση: Κλάδη Αλεξάνδρα. Στίχοι και μοντάζ: Κοντομανώλης Νικόλαος.

Διαβάστε ακόμη

Ομιλία της αρχαιολόγου Κωνσταντίας Κεφαλά στις 17 Μαΐου

Το Διεθνές Φεστιβάλ Τζαζ Ρόδου και Νοτίου Αιγαίου επιστρέφει δυναμικά | 1-4 Ιουνίου

Παν-Μεσογειακή εκδήλωση για την Ημέρα της Μεσογείου στη Ρόδο

Δωρεάν είσοδος στα αρχαιολογικά μνημεία της Δωδεκανήσου το Σάββατο

«Το Όνειρο ενός Γελοίου» σήμερα και αύριο στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου

Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Νίκου Κωνσταντινίδη: «ΠΟΛΙΤΗΣ ΕΝΟΧΟΣ;»

Ηχοχρώματα, μια πανδαισία ήχων...

Διθυραμβικές κριτικές για τη Ροδίτισσα ηθοποιό Καλλιόπη Χάσκα ως Ιουλιέτα, σε μεγάλη διεθνή συμπαραγωγή Ελλάδας-Τουρκίας