Ελεύθερος λόγω παραγραφής ο καταδικασθείς σε 9 χρόνια κάθειρξη

Ελεύθερος λόγω παραγραφής ο καταδικασθείς σε 9 χρόνια κάθειρξη

Ελεύθερος λόγω παραγραφής ο καταδικασθείς σε 9 χρόνια κάθειρξη

Ελευθερία Πελλού

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2061 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος αφέθηκε 38χρονος Καλύμνιος, ο οποίος είχε συλληφθεί και καταδικαστεί σε κάθειρξη 9 ετών, για υπόθεση αγοράς, κατοχής και πώλησης ναρκωτικών ουσιών.

Πρόκειται για την απόφαση που έλαβε χθες το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο, κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Βασίλη Δίκαρου, έκρινε εμπρόθεσμη την έφεση τού 38χρονου και έπαυσε οριστικά την ποινική δίωξη σε βάρος του, λόγω παραγραφής.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο 38χρονος είχε συλληφθεί στην Κω στις 3 Φεβρουαρίου 2004 στις 10.30 το πρωί, όταν σε έλεγχο που του έγινε βρέθηκε να κατέχει δύο συσκευασίες που περιείχαν ηρωίνη βάρους 14,1γραμ. και 13 γραμμαρίων, κοκαΐνη βάρους 1,4 γραμμαρίων και μία άλλη συσκευασία που περιείχε ένα γραμμάριο ακατέργαστης κάνναβης

. Τις ποσότητες αυτές, ο Καλύμνιος φέρεται να τις είχε προμηθευτεί την 1η Φεβρουαρίου 2004 από άγνωστο άτομο στον Πειραιά. Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία και στις 19 Φεβρουαρίου 2014, εκδικάστηκε από το Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου, το οποίο επέβαλε ποινή κάθειρξης 9 ετών με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, στον 38χρονο κατηγορούμενο, παρά το γεγονός ότι δεν είχε εμφανιστεί ενώπιόν του (ερήμην).

Στις 16 Νοεμβρίου 2023 αστυνομικοί του Τμήματος Καλύμνου εντόπισαν και συνέλαβαν τον 38χρονο καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Δωδεκανήσου γι’ αυτή την υπόθεση ναρκωτικών. Ο 38χρονος κατέθεσε δια του συνηγόρου του κ. Βασίλη Δίκαρου, αίτηση εφέσεως, η οποία χθες έγινε δεκτή από το δικαστήριο και τελικά έπαυσε η ποινική δίωξη που είχε ασκηθεί σε βάρος του, λόγω παραγραφής και ως εκ τούτου αφέθη ελεύθερος.

Διαβάστε ακόμη

Αθωώθηκε 46χρονη για στέρηση επικοινωνίας του παιδιού με τον πατέρα του

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες