ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Εις Ρόδον «ΚΟΝ-ΤΙΚΙ» το πλωτόν εστιατόριον

ΦΛΑΣ  στο παρελθόν, 1964: Εις Ρόδον «ΚΟΝ-ΤΙΚΙ» το πλωτόν εστιατόριον

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Εις Ρόδον «ΚΟΝ-ΤΙΚΙ» το πλωτόν εστιατόριον

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 262 ΦΟΡΕΣ

Εν Ρόδω
Σάββατον 7 Μαρτίου 1964
Αριθ. Φύλλου 3875

ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ
«ΚΟΝ-ΤΙΚΙ» ΤΟ ΠΛΩΤΟΝ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΝ
Eις το υπουργείον Ναυτιλίας υπεβλήθη αίτησις του Ροδίτου επιχειρηματίου κ. Ν. Σαρρή ο οποίος ζητεί την νηολόγησιν πλωτού ναυπηγήματος προκειμένου να λειτουργήση εις εστιατόριον μονίμως ηγκυροβολημένον εις τον λιμένα της Ρόδου.
Ο κ. Σαρρής θα δώση εις το πρωτότυπον εστιατόριον του το όνομα «Κον-Τίκι».

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑΝ ΓΕΝΙΚΗ Η ΘΛΙΨΙΣ ΕΙΣ ΡΟΔΟΝ ΧΘΕΣ
Εκδηλώσεις πένθους του λαού
Ευθύς ως ανηγγέλθη ο θάνατος του Βασιλέως εις την Ρόδον, ο λαός εξεδήλωσε γενικώς την θλίψιν του διά της αυθορμήτου αναρτήσεως μεσιστίων σημαίων. Επίσης οι κώδωνες των Ιερών ναών της Πόλεως εκρούοντο πενθίμως επ’ αρκετόν.


Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ
Την 5.30 μ.μ. η Νομαρχία εξέδωκε την ακόλουθον ανακοίνωσιν:
«Κατόπιν του επισυμβάντος θανάτου του λαοφιλούς Βασιλέως μας Παύλου δεν θα λάβη χώραν η προγραμματισθείσα διά αύριον Σάββατον Δοξολογία εις τον Ι. Ναόν του Ευαγγελισμού επί της 16η Επετείω της Ενσωματώσεως της Δωδεκανήσου μετά της Ελλάδος. Επίσης ματαιούνται άπασαι αι λοιπαί επί τουτω εορταστικαί εκδηλώσεις».


Η ΘΛΙΨΙΣ
Γενικόν θέμα συζητήσεως ήτο χθες μεταξύ του λαού αρχικώς η πορεία της καταστάσεως του Βασιλέως και εν συνεχεία ο θάνατος του Άνακτος. Η θλίψις του λαού ήτο καταφανής πολλοί δέ ηρνούντο να πιστεύσουν και εζήτουν από τηλεφώνου πληροφορίας περί του Βασιλέως. Όταν δέ τους εδίδετο η απάντησις ότι επήλθε το μοιραίον εξεδήλωναν την λύπην των. Ως εγνώσθη εις χωρία της Ρόδου θα τελεσθούν σήμερον δεήσεις.


ΤΗΛΕΓΡΑΦΗΜΑΤΑ
Εκατοντάδες συλλυπητηρίων τηλεγραφημάτων εστάλησαν. Ο κ. Κωτιάδης απέστειλε προς την Βασιλομήτορα το ακόλουθον τηλεγράφημα:
«Επί τω θανάτω λαοφιλούς ημών Άνακτος απευθύνομεν Υμάς και μέλη Βασιλικής Οικογενείας Βαθύτατα συλλυπητήρια».
Επίσης απέστειλε προς την Α.Μ. τον Βασιλέα Κωνσταντίνον το ακόλουθον τηλεγράφημα:
«Επί τη αναλήψει υφ’ Υμών, Υψηλών Βασιλικών Καθηκόντων εύχομαι ολοψύχως πανάγαθον και μακροημέρευσιν επ’ αγαθώ του Έθνους».

ΑΥΡΙΟΝ ΕΙΣ ΤΟΝ «ΝΙΡΕΑ» ΕΙΔΙΚΗ ΤΕΛΕΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
Αύριον την 11ην προμεσημβρινήν θα λάβη χώραν εις τον χώρον των Δημοτικών Τεχνικών Σχολών Ρόδου εορτή, κατά την οποίαν θα γίνη απολογισμός της δραστηριότητος της Σχολής κατά την διαρρεύσασαν οκταετίαν. Επίσης εις ομιλίαν του ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Πετρίδης θα αναγγείλη μεγαλεπήβολα σχέδια διά την ανάπτυξιν των Σχολών, μεταξύ άλλων δέ θα αναγγείλη την ίδρυσιν Οικοτροφείου 1.000 ατόμων, με συνδυασμόν σπουδών, εργασίας, παραμονής, αμοιβής και διατροφής και με προοπτικήν την εκπαίδευσιν ικανών τεχνικών στελεχών διά την Δωδεκάνησον.

ΕΛΗΞΕ ΧΘΕΣ Η ΣΥΣΚΕΨΙΣ  ΤΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
Έληξαν χθες αι εργασίαι της πρώτης ετησίας διημέρου συσκέψεως των γεωπόνων της Περιφερείας Δωδεκανήσου. Κατά την εν λόγω σύσκεψιν εις την οποίαν παρέστησαν ο Επιθεωρητής Γεωργίας και εκπρόσωποι του Υπουργείου Γεωργίας, εξητάσθησαν διάφορα θέματα, εγένετο απολογισμός της δραστηριότητος του 1963 και ελήφθησαν αποφάσεις διά την κατά ενιαίον τρόπον αντιμετώπισιν διαφόρων προβλημάτων του έτους.

Διαβάστε ακόμη

Φλας στο παρελθόν, 1964: Σήμερον τα ανεπίσημα εγκαίνια της πινακοθήκης

ΦΛΑΣ στο παρελθόν, 1964: Ενώ αναμένεται ο δήμαρχος κρίσιμος θα είναι η νέα εβδομάς δια τον δήμον

Φλας στο παρελθόν, 1964: Επιτυχίαν εσημείωσεν ο χθεσινός έρανος

Φλας στο παρελθόν 1964, Υπερπαραγωγή βερύκοκων στ' Αφάντου!

Φλας στο παρελθόν 1964, Το "Ελάκι" προσάραξε...

ΦΛΑΣ στο παρελθόν 1964, Αγωγή κατά του κ. Δημάρχου...

Φλας στο παρελθόν 1964, 1.000 και πλέον άτομα μετανάστευσαν σ' ένα τετράμηνο...

Φλας στο παρελθόν 1964, Καρεκλιές και ξύλο για το κέρδος...