Ελεύθερος με όρους ο 36χρονος Ρομά που κατηγορείται για διακεκριμένες κλοπές

Ελεύθερος με όρους ο 36χρονος Ρομά που κατηγορείται για διακεκριμένες κλοπές

Ελεύθερος με όρους ο 36χρονος Ρομά που κατηγορείται για διακεκριμένες κλοπές

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 2102 ΦΟΡΕΣ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε χθες μετά την απολογία του, ο 36χρονος Ρομά που κατηγορείται μαζί με 33χρονο ομόφυλό του για διακεκριμένες κλοπές με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου και συγκεκριμένα για έξι κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε σπίτια της περιοχής μας, απ’ όπου και αφαίρεσαν κοσμήματα και αντικείμενα αξίας άνω των 68.000 ευρώ.

Ο 36χρονος συνοδευόμενος από τη συνήγορό του κα Ματίνα Μπαλάνου προσήχθη χθες το πρωί ενώπιον του ανακριτή Ρόδου, όπου και απολογήθηκε αρνούμενος, σύμφωνα με πληροφορίες, τις κατηγορίες όπως αυτές του αποδίδονται.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας με σύμφωνη γνώμη και του αρμόδιου Εισαγγελέα, ο 36χρονος αφέθηκε ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής του μία φορά το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.

Σημειώνεται πως ο 36χρονος κατηγορείται για τη διάπραξη δύο κλοπών από τις έξι που περιλαμβάνονται στη δικογραφία.

Η υπόθεση είχε εξιχνιαστεί στις 23 Φεβρουαρίου 2024, οπότε και οι δύο άνδρες ηλικίας 33 και 36 ετών αντίστοιχα, ταυτοποιήθηκαν μετά από επισταμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρόδου.

Μάλιστα, ο 33χρονος συνελήφθη στις 23 Φεβρουαρίου το απόγευμα στο πλαίσιο του αυτοφώρου, όχι όμως και ο 36χρονος, ο οποίος είχε ταυτοποιηθεί αλλά δεν είχε συλληφθεί καθώς φέρεται να συμμετείχε σε διαρρήξεις στις 21 Φεβρουαρίου και έτσι είχαν παρέλθει τα όρια του αυτοφώρου.

Έτσι, σε βάρος του εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης και τη Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 το πρωί, κατά την «έφοδο» των αστυνομικών στον καταυλισμό των Ρομά στο Καρακόνερο, εντοπίστηκε, συνελήφθη και παραπέμφθηκε στην ανάκριση.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ό,τι αφορά τον 33χρονο συγκατηγορούμενό του, βρίσκεται ήδη στη φυλακή, αφού μετά την απολογία του στις 27 Φεβρουαρίου, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος.

Υπενθυμίζεται πως βάσει των στοιχείων που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί, οι δύο Ρομά κατηγορούνται για συνολικά έξι περιπτώσεις κλοπών και μία απόπειρα (καθώς έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή), όλες στο κέντρο της πόλης της Ρόδου, τις οποίες διέπραξαν το χρονικό διάστημα από 20 έως 22 Φεβρουαρίου 2024.

Οι δύο άνδρες κινούνταν πεζοί, συνήθως πρωινές ώρες και σε δύο περιπτώσεις εισήλθαν στα σπίτια από ανασφάλιστες μπαλκονόπορτες, ενώ στις λοιπές περιπτώσεις υπήρξε διάρρηξη.

Οι Ρομά στόχευαν κυρίως στην αφαίρεση κοσμημάτων και αντικειμένων εκτιμώμενης αξίας πάνω από 68.500 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών