Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του δήμου Νισύρου

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του δήμου Νισύρου

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας του δήμου Νισύρου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 970 ΦΟΡΕΣ

Την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 17:00 έλαβε χώρα στο Ζωσιμοπούλειο Θέατρο Μανδρακίου Νισύρου, η πρώτη Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής. Η πρόσκληση πραγματοποιήθηκε από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ειρήνη Καρούτσου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67Α του Ν. 3582/2010 (ΦΕΚ 87 7’/07-06-2010), όπως αυτό τροποποιήθηκε με τις διατάξεις του άρθρου 7 του Ν. 5056/2023 (ΦΕΚ 163 Α’06/10/2023). Επισημαίνεται ότι η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας είναι δημόσια και τα θέματα που κατατίθενται, έως και 10 ημέρες νωρίτερα στη Γραμματέα του Δ.Σ., θα πρέπει να αφορούν αποκλειστικά τα πεπραγμένα της Δημοτικής Αρχής για το δίμηνο Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2024.

Πρόκειται για ειδικές συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου που συγκαλούνται κάθε δύο μήνες, κατά την οποία η δημοτική αρχή λογοδοτεί για το έργο και τη δράση της.

Στη συνεδρίαση αυτή συζητούνται έως δέκα (10) θέματα τα οποία τίθενται από τους δημοτικούς συμβούλους και επιπλέον έως δύο (2) θέματα τα οποία τίθενται από τους προέδρους συμβουλίων δημοτικών κοινοτήτων καθώς και τους προέδρους δημοτικών κοινοτήτων, και στα οποία απαντάει ο Δήμαρχος ή ο εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής εάν απουσιάζει ο Δήμαρχος, ενώ απαγορεύεται η συζήτηση οποιουδήποτε άλλου θέματος κατά τη συνεδρίαση αυτή, καθώς και η λήψη οποιαδήποτε απόφασης.

Τα θέματα που τέθηκαν στην πρώτη συνεδρίαση αφορούσαν οικονομικά θέματα του Δήμου μας και θέματα συγκοινωνίας.

Τα ερωτήματα καθώς και τα θέματα που τέθηκαν από τη μειοψηφία, απαντήθηκαν και συζητήθηκαν σε πολιτισμένο και ήπιο κλίμα. Ο θεσμός αυτός δίνει σε όλους τους συμβούλους την ευκαιρία να θέσουν ότι θέμα επιθυμούν σε σχέση με τα τεκταινόμενα της Δημοτικής Αρχής.

Η επόμενη Ειδική Συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί κανονικά όπως προβλέπεται, στα τέλη του Απρίλη.

Διαβάστε ακόμη

Ζωντανή μετάδοση των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας στη Νίσυρο

Ο δήμαρχος Νισύρου στις Βρυξέλλες σε συνάντηση του δικτύου "Οικοδομώντας την Ευρώπη με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης - Building Europe with local councilors BELC"

Αναβίωσε στη Νίσυρο το έθιμο της «Καλαντήρας»

Παρουσιάστηκε στην Ασφάλεια Ηρακλείου της Κρήτης και συνελήφθη ο 63χρονος από τη Νίσυρο που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και αποπλάνηση παιδιών

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Αποτροπιασμός Νικητιάδη στη Βουλή για τα όσα ακούγονται για το μουσείο στη Νίσυρο

Νικητιάδης για την υπόθεση αρχαιοφύλακα Νισύρου: «Να μην μείνει κλειστό το μουσείο» – Μενδώνη: «Έχουν ήδη δοθεί οι εντολές»

Νίσυρος: Νέες καταγγελίες για τη δράση του αρχαιοφύλακα