Έφεση για την υπόθεση της δολοφονίας του Αλβανού εργολάβου άσκησε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Κω

Έφεση για την υπόθεση της δολοφονίας του Αλβανού εργολάβου άσκησε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Κω

Έφεση για την υπόθεση της δολοφονίας του Αλβανού εργολάβου άσκησε η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Κω

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 4084 ΦΟΡΕΣ

Έφεση άσκησε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Κω, Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών κ. Μαρία Κωλέτη, κατά της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Κω με την οποία οι κατηγορούμενοι για το φόνο του εργολάβου Jani Topali, καταδικάστηκαν μετά από δίκη περίπου δέκα ημερών σε ποινή κάθειρξης δεκαπέντε ετών, έκαστος.

Η έφεση ασκήθηκε ύστερα από αίτηση των συνηγόρων της οικογένειας του θύματος Μηνά Τσέρκη, Νικόλαου Πατεράκη και Μαρίνας Κρανίτη στην Προϊσταμένη Εισαγγελέα Εφετών Δωδεκανήσου, κα. Δέσποινα Καλαϊτζίδου.

Υπενθυμίζεται ότι το Δικαστήριο την περασμένη Πέμπτη 29 Φεβρουαρίου 2024 καταδίκασε τους κατηγορούμενους για την από κοινού ανθρωποκτονία του Γιάννη Τοπάλι σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ακολούθησε η αγόρευση της εκκαλούσας την απόφαση και Εισαγγελέως στη δίκη, κ Μαρίας Κωλέτη, η οποία πρότεινε την απόρριψη όλων των ελαφρυντικών και αυτού του πρότερου σύννομου βίου, καθώς - όπως είπε- προέκυψε ότι οι δράστες είχαν δώσει στο θύμα λίγες μέρες πριν τη στυγερή δολοφονία πλαστές επιταγές για χρήματα που του όφειλαν. Παρά όμως την αντίθετη εισαγγελική πρόταση, το δικαστήριο αναγνώρισε στους δύο κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου, και τους επέβαλε το ανώτερο όριο της ποινής, όπως αυτό διαμορφώνεται μετά την αναγνώριση του ελαφρυντικού, που είναι ποινή κάθειρξης δεκαπέντε ετών για τον καθένα.

Η κ Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Κω, αρμόδια να εφεσιβάλει την εν λόγω απόφαση και γνώστης αυτής λόγω του ότι ήταν η παριστάμενη στην πολυήμερη δίκη Εισαγγελέας, άσκησε έφεση κατά της ανωτέρω απόφασης λόγω της μη συνδρομής των προϋποθέσεων για την αναγνώριση του ελαφρυντικού και λόγω της δυσαναλογίας ανάμεσα στο αδίκημα που διαπράχθηκε και την ποινή που επιβλήθηκε. Η εξέλιξη αυτή, αλλάζει τα δεδομένα καθώς εφόσον γίνει δεκτή η έφεση, το αρμόδιο δευτεροβάθμιο δικαστήριο (Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου) θα κληθεί να κρίνει την υπόθεση, από μηδενική βάση.

 

Διαβάστε ακόμη

Κάθειρξη 5 ετών σε 27χρονο Ουκρανό για τη μεταφορά αλλοδαπών

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Αθωώθηκε 50χρονη για τη βοήθεια σε ανήλικους

Κλεμμένα κοσμήματα βρέθηκαν σε κοσμηματοπωλείο της Ρόδου

Αθώοι κρίθηκαν Τούρκος και Ρώσος για διακίνηση μεταναστών στην Κω

Νέος κ.ο.κ.: Αφαίρεση διπλώματος έως και 5 χρόνια

Σύλληψη 22χρονου στην Κω για κροτίδες και δυναμίτες

Συνελήφθη 30χρονος σερβιτόρος για άγρα πελατών