Δήμος Νισύρου: Η 8η του Μάρτη είναι ημέρα ορόσημο για τους αγώνες των γυναικών σε όλο τον κόσμο

Δήμος Νισύρου:  Η 8η του Μάρτη είναι ημέρα ορόσημο για τους αγώνες των γυναικών σε όλο τον κόσμο

Δήμος Νισύρου: Η 8η του Μάρτη είναι ημέρα ορόσημο για τους αγώνες των γυναικών σε όλο τον κόσμο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1060 ΦΟΡΕΣ

Από τον Δήμο Νισύρου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Ο Δήμος Νισυρίων τιμά την ημέρα της γυναίκας, την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, την 8η του Μάρτη. Η 8η του Μάρτη είναι ημέρα ορόσημο για τους αγώνες των γυναικών σε όλο τον κόσμο, για τη μάνα, τη σύντροφο, τη φίλη, το δικαίωμα της ψήφου, το δικαίωμα στην εργασία, την ελευθερία στην έκφραση, την εξάλειψη κάθε είδους διακρίσεων και εν γένει την ουσιαστική ισότητα σε όλους τους τομείς. Σηματοδοτεί τις θυσίες και τα επιτεύγματα των γυναικών όλου του κόσμου.

Η 8η του Μάρτη 1857 ήταν η ημέρα της μεγάλης μαζικής διαδήλωσης από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη οι οποίες ζητούσαν καλύτερες συνθήκες εργασίας. Για πρώτη φορά το 1909 γιορτάστηκε η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας με πρωτοβουλία του Σοσιαλιστικού Κόμματος των ΗΠΑ. Το έναυσμα, όμως, είχε δοθεί αιώνες πριν, με τη Λυσιστράτη να πρωτοστατεί σε μια ιδιόμορφη «φεμινιστική» απεργία, προκειμένου να τελειώσει ο πόλεμος των ανδρών.

Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι μια ευκαιρία να αναγνωρίσουμε τις σύνθετες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες. Παρά το θέσπισμα νόμων και δικαιωμάτων υπέρ των γυναικών, για την ενδοοικογενειακή βία, την ευαισθητοποίηση του κοινού και την πρόσβαση σε νομική προστασία, η βία κατά των γυναικών βρίσκεται σε έξαρση. Σε μία σύγχρονη κοινωνία δε χωρά κανένα υπόλοιπο παρωχημένων αντιλήψεων πατριαρχίας και σεξιστικού διαχωρισμού. Είμαστε όλοι ισότιμοι και ισόνομοι.

Σήμερα στο Δήμο μας οι γυναίκες αποτελούν έναν από τους σπουδαιότερους συντελεστές στην ανάπτυξη και πρόοδο της Νισύρου.

Διαβάστε ακόμη

Ζωντανή μετάδοση των ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας στη Νίσυρο

Ο δήμαρχος Νισύρου στις Βρυξέλλες σε συνάντηση του δικτύου "Οικοδομώντας την Ευρώπη με εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης - Building Europe with local councilors BELC"

Αναβίωσε στη Νίσυρο το έθιμο της «Καλαντήρας»

Παρουσιάστηκε στην Ασφάλεια Ηρακλείου της Κρήτης και συνελήφθη ο 63χρονος από τη Νίσυρο που κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας και αποπλάνηση παιδιών

Ένταλμα σύλληψης για τον 62χρονο στη Νίσυρο

Αποτροπιασμός Νικητιάδη στη Βουλή για τα όσα ακούγονται για το μουσείο στη Νίσυρο

Νικητιάδης για την υπόθεση αρχαιοφύλακα Νισύρου: «Να μην μείνει κλειστό το μουσείο» – Μενδώνη: «Έχουν ήδη δοθεί οι εντολές»

Νίσυρος: Νέες καταγγελίες για τη δράση του αρχαιοφύλακα