Ανησυχία εκφράζουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΣ ΡΟΔΑ

Ανησυχία εκφράζουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΣ ΡΟΔΑ

Ανησυχία εκφράζουν οι εργαζόμενοι της ΔΕΣ ΡΟΔΑ

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 1253 ΦΟΡΕΣ

Η ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταφοράς της ΔΕΣ ΡΟΔΑ στον δήμο, ενόψει της έναρξης της σεζόν, ανησυχεί τους εργαζόμενους της καθώς, παρά τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τη δημοτική αρχή, φαίνεται ότι σημειώνονται καθυστερήσεις.

Το παραπάνω απασχόλησε τη χθεσινή τακτική γενική συνέλευση της ΡΟΔΑ που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο τη Ρόδου. Αυτή η γ.σ. είχε ως αντικείμενο να κλείσουν τα ταμειακά του σωματείου των εργαζομένων, όπως προβλέπει το καταστατικό του.


Σημειώνεται ότι μετά την εφαρμογή του νόμου για την κατάργηση των νομικών προσώπων των δήμων, δίνεται ένα εξάμηνο προσαρμογής, δηλαδή για τη ΡΟΔΑ η όλη διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο.


Ήδη, οι εργαζόμενοι πληρώνονται από το ταμείο του δήμου ωστόσο πηγή ανησυχίας αποτελεί γι’ αυτούς το προσωπικό καθώς ενόψει της σεζόν προσλαμβάνουν οκταμηνίτες ωστόσο η έγκριση θα πρέπει να γίνεται πλέον μέσω ΑΣΕΠ, κάτι που σημαίνει περαιτέρω καθυστέρηση και είναι αυτό που τους προβληματίζει.
Σημειώνεται ότι η ΡΟΔΑ διαθέτει 17 οδηγούς και προσλαμβάνουν τουλάχιστον άλλους 25 με οκτάμηνες συμβάσεις, με τους οποίους και καλύπτονται οι κατά πολύ αυξημένες ανάγκες της σεζόν.


Οι αρμόδιοι της δημοτικής αρχής, πάντως, τους διαβεβαιώνουν ότι το θέμα θα λυθεί.
Κάτι άλλο που επίσης αποτελεί πηγή ανησυχίας για τους εργαζόμενους είναι η προμήθεια των ανταλλακτικών αφού, ως γνωστόν, μία επιχείρηση είναι πολύ πιο ευέλικτη σ’ αυτό από τον δήμο.

Διαβάστε ακόμη

Ριζικές παρεμβάσεις για το κέντρο υπόσχεται ο δήμαρχος

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»